جلوی خمیازه را نگیرید

به گزارش رکنا ، بر اساس یک باور قدیمی خمیازه کشیدن در مکان های شلوغ رفتاری ناپسند است و به همین جهت بسیاری از افراد جلوی خمیازه کشیدن خود را می‌گیرند که این اقدام سلامت آنها را به خطر می‌اندازد.

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند تلاش برای جلوگیری از خمیازه کشیدن سبب افزایش فشار در مغز می‌شود.

خمیازه کشیدن حالت مسری دارد و سبب می‌شود سایر افراد نیز تمایل به خمیازه کشیدن پیدا کنند.

در مکان‌های شلوغ، در زمان صحبت یا سخنرانی و مهمانی‌ها خمیازه کشیدن یک رفتار ناپسند است و بیشتر افراد جلوی خمیازه کشیدن خود را می‌گیرند، اما این کار باعث افزایش فشار مغز و بالا رفتن حرارت آن می‌شود.

خمیازه کشیدن یک واکنش طبیعی برای خنک شدن مغز و کمک به حفظ سلامت آن است و نباید جلوی آن را گرفت، تنها فرد در صورتی که نیاز به خمیازه کشیدن دارد و در جمع دوستان و اطرافیان است می‌تواند برای مدت زمان اندکی از جمع فاصله گرفته تا بتواند به راحتی خمیازه بکشد.

ارتباط خمیازه و سلامت مغز

کارشناسان دانشگاه ناتیگهام که در زمینه ارتباط خمیازه و سلامت مغز تحقیق می‌کنند دریافتند نگه داشتن خمیازه سبب آسیب به غشای مغز و حتی گرفتگی گوش می‌شود.

علاوه بر انساس ها، حیوان‌ها نیز خمیازه می‌کشند و دانشمندان دریافتند هرچه یک حیوان بیشتر خمیازه بکشد نشان دهنده بزرگتر بودن مغز او نسبت سایر گونه‌های حیات وحش است.

محققان در نظر دارند از ارتباط بین خمیازه کشیدن و سلامت مغز برای بررسی تحریک پذیری سلول‌های مغزی و کمک به درمان و کنترل بیماری هایی همچون صرع، آلزایمر، اوتیسم و سندرم تورت (Tourette) استفاده کنند.

افراد مبتلا به بیماری هایی همچون آلزایمر کمتر از دیگران دچار سرفه، عطسه یا خمیازه می‌شوند و این سبب بالا رفتن دمای مغز آن‌ها می‌شود.

بالا رفتن دمای مغز سبب مرگ سلول‌های مغز و کارکرد پراشتباه مغز می‌شود و این سبب آسیب به سایر بخش‌های بدن و مرگ زودرس فرد می‌شود.

زمانی که احساس خمیازه کشیدن می‌کنید و چندین بار خمیازه می‌کشید نشان دهنده بالا رفتن دمای مغز و احساس خستگی بدن است، در این زمان اندکی استراحت کنید، نوشیدنی‌های ولرم و نه بسیار سرد مصرف کنید، اندکی بخوابید و یا استحمام با آب سرد انجام دهید تا دمای مغز شما به حالت عادی بازگردد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.