باور کنید هزار سال خواب هم کارساز نیست! / اگه همیشه خسته اید این مطلب را حتما بخوانید

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، همان طور که گفتیم علائم این بیماری بسیار گسترده هستند و مثلا در برخی بیماران شامل حالت تهوع و گیجی هم می‌شوند. تشخیص این موضوع که خستگی و بی‌حالی شما دقیقا ناشی از چه مشکلی است، کاریست که نیاز به تخصص و البته انجام آزمایش دارد. این را هم باید بدانید که تشخیص این مسئله یک آزمایش مشخص ندارد و در صورتی که پزشک معالج شما مشکوک به نارسایی غدد فوق‌کلیوی باشد بسته به تشخیص خود از یکی از آزمایش‌های موجود استفاده خواهد‌ کرد. اگر پس از آزمایش مشخص شد به این نارسایی دچار شده‌اید، حداقل می‌توانید بهتر با آن مقابله کنید و دلیل خستگی همیشگی خود را می‌دانید.

چه چیز باعث خستگی هورمونی می‌شود؟

همان طور که اشاره کردیم، هورمون آدرنالین مواقعی که در شرایط پراسترس قرار دارید ترشح می‌شود. بنابراین منطقی است که زندگی پراسترس، اصلی‌ترین عامل ایجاد خستگی آدرنال باشد. خستگی آدرنال دلایل دیگری هم دارد. رژیم غذایی سرشار از شکر می‌تواند منجر به ترشح اضافی هورمون‌های کورتیزول و انسولین شود که موجب فشار آمدن به غده‌های فوق‌ کلیوی می‌شوند. اضافه وزن هم عامل موثری در ابتلا به خستگی آدرنال است. نکته بعدی لزوم استراحت کافی برای بدن است. در صورتی که روزانه 7 تا 9 ساعت استراحت نکنید، شانس بیشتری برای ابتلا به این نارسایی دارید. مسئله بعدی بیماری‌های مزمن مثل آسم، آرتروز و دیابت هستند که باعث فشار بیشتر بر غدد فوق‌کلیوی و خستگی آن‌ها می‌شوند. در نهایت باید به آسیب‌های شدید روحی و جسمی اشاره کنیم که می‌توانند منجر به بروز خستگی آدرنال شوند. دیده شده تصادف‌های شدید یا عمل‌های جراحی می‌توانند شروع‌ کننده این نارسایی باشند.

رژیم غذایی مناسب داشته باشید

غذاهایی که به آن‌ها حساس هستید و می‌توانند باعث ایجاد ورم و التهاب در بدن شما شوند را کاملا حذف کنید. خوردن مقادیر زیادی سبزیجات در کنار مصرف غلات سبوس‌دار و پروتئین حیوانی بخشی از رژیم‌ غذایی مناسب برای درمان خستگی هورمونی محسوب می‌شوند. اصولا بهتر است در هر وعده غذایی از تمامی این گروه‌های غذایی استفاده کنید.

زود بخوابید

برای کسانی که از خستگی هورمونی رنج می‌برند، دیر خوابیدن و شب‌زنده‌داری سم است. سعی کنید پیش از ساعت 11 شب به رختخواب بروید زیرا بعد از این ساعت یک جهش کورتیزول اتفاق می‌افتد که می‌تواند خواب شما را به‌هم بریزد. در طول روز هم می‌توانید از چرت‌های کوتاه برای تامین انرژی استفاده کنید.

خستگی هورمونی چه علائمی دارد؟

بیشترین شکایت کسانی که به نارسایی غدد آدرنال مبتلا هستند، خستگی مفرط و دائمی است اما این تنها علامت مشکل نیست و نارسایی این غده‌های مهم عوارض دیگری هم دارد. یکی از عوارض شایع، سختی در بیرون آمدن از تخت‌ خواب حتی پس از خواب شبانگاهی کامل است.

در واقع مقدار خستگی بیمار با شدت نارسایی هورمونی او ارتباط مستقیم دارد. هر چقدر این بیماری بیشتر پیشرفت کند، خستگی شدید‌تر و دائمی‌تر می‌شود.

سایر عوارض این نارسایی چیست؟ از جمله مشکلات این بیماران، ناتوانی در روبه‌رو شدن با استرس است. برای واکنش درست به تنش‌هایی که در طول روز با آن‌ها مواجه می‌شویم. به آدرنالین نیاز داریم تا بتوانیم با قدرت و هوشیاری بهتری واکنش نشان دهیم. وقتی غدد فوق‌ کلیوی خسته باشند و نتوانند به مقدار مورد نیاز آدرنالین تولید کنند، طبیعتا نمی‌توانید به خوبی با استرس کنار بیایید. از دیگر علائمی که به شما نشان می دهد دچار نارسایی آدرنال هستید، علاقه زیاد به خوردن نمک است. مسئله دیگر به‌هم خوردن ریتم طبیعی انرژی بدن شماست. افراد سالم در ابتدای روز بیشترین میزان انرژی را دارند ولی کسانی که از نارسایی آدرنال رنج می‌برند، عصرها سطح کورتیزول خون‌شان بالا می‌رود و انرژی بیشتری پیدا می‌کنند. این موضوع باعث بی‌خوابی و به‌هم خوردن روند طبیعی خواب می‌شود. استفاده زیاد از مواد محرکی مثل کافئین می‌تواند اثر معکوس داشته باشد و به جای برطرف‌کردن خستگی، باعث تشدید آن شود. سطح هورمون کورتیزول بدن، تاثیر مستقیمی بر عملکرد سیستم دفاعی دارد، بنابراین کسانی که به دلیل نارسایی غدد فوق‌کلیوی، آدرنالین کافی در خون خود ندارند بیشتر در معرض بیماری‌های مختلف هستند.

چطور با این نارسایی مقابله کنیم؟

درمان خستگی هورمونی مسئله پیچیده‌ای است که مسلما درمان همگانی ندارد و بسته به شرایط فرد می‌تواند درمان‌های متفاوتی نیاز داشته باشد. برخی از بهترین درمان‌های طبیعی برای غلبه بر این مشکل در ادامه فهرست شده اما بهترین کار مشاوره با پزشک متخصص و درخواست درمان تخصصی برای مشکل است.

مواد‌ غذایی مهم را دریابید

خیلی وقت‌ها کمبود ویتامین‌های اساسی مثل B5 و B6 می‌تواند باعث نارسایی شود. همچنین ویتامین B12 برای داشتن انرژی لازم است. ویتامین D، منیزیم، سلنیم و روی هم برای عملکرد صحیح غدد فوق‌کلیوی ضروری هستند.

حواس‌تان باشد!

نارسایی غدد فوق‌کلیوی بسیار به انتخاب رژیم غذایی شما حساس است. اگر دچار نارسایی آدرنال هستید بهتر است صبحانه را قبل از ساعت 10 صبح میل کنید، زیرا نیازمند جبران قند خون مصرفی، پس از خواب شبانه هستید. بهتر است نهار را با فاصله کمی از صبحانه بخورید چون بدن شما به سرعت مواد مغذی صبحانه را مصرف کرده و نیازمند تامین انرژی است. به همین ترتیب با یک میان‌وعده و شام زودهنگام برنامه غذایی روزانه را به اتمام برسانید تا قند خون‌تان در طول روز افت چندانی نداشته باشد. مسئله بعدی، نوشیدن مایعات کافی در طول روز است اما یادتان باشد از نوشیدنی‌های قندی مثل نوشابه و آب‌میوه‌های صنعتی دوری کنید. در صورتی که از فشار خون رنج نمی‌برید، می‌توانید با افزودن کمی نمک طعام به غذاها، با خستگی هورمونی مقابله کنید زیرا برخی علائم خستگی هورمونی ناشی از کمبود نمک در بدن هستند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.