واکسنهای نـوشیدنی / معرفی نوشیدنیهایی که میتوانند باعث پیشگیری بیماری شوند
رکنا: شاید شما هم به مواد غذایی که بتوانند مانند یک واکسن در بدن عمل کرده و انسان را از شر بیماریهای فصلی دور کنند، فکر کرده باشید.
واکسن / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، یکی از مهمترین بیماریهای شایع فصل سرما، سرماخوردگی است. میتوانید از بیماری سرماخوردگی و البته دیگر بیماریهای این فصل در امان باشید اگر به توصیههای گزارش این شماره ما توجه کنید!
دمنوشهای گیاهی
توصیه پزشکان طب سنتی در این فصل به استفاده مکرر از دمنوشهای طبیعی است. این نوشیدنیها جایگزین بسیار مناسبی برای چای سیاه هم هستند. برخی افراد گمان میکنند دمنوشها برای گروههای سنی خاصی مناسب هستند و بهطور مثال کودکان نباید از آنها استفاده کنند، این باور غلط است زیرا پزشکان طب سنتی معتقدند استفاده از دمنوشها حتی برای کودکان بالای دو سال هم میتواند مفید باشد (البته برای سنین پایینتر، یعنی کودکان شیرخوار استفاده از آن توصیه نمیشود). برای بالا بردن میزان مقاومت این کودکان در برابر سرماخوردگی و ویروسهای مختلف، بهتر است این دمنوشها توسط مادران شیرده مورد استفاده قرار گیرد.
منابع سرشار ویتامین C
برای تقویت بدن در فصلهای سرد سال، بهتر است از میوه و آبمیوههایی که ویتامین C دارند، استفاده کرد که پرتقال و لیموشیرین از آن جملهاند و معمولا در این فصل در سبد میوه خانوادهها قرار دارند. این ترکیبات میتوانند برای واکسینه کردن بدن افراد در پیشگیری از انواع ویروسها مناسب باشند. البته توجه به این نکته هم ضروری است که اگر گلودرد دارید بهتر است از نوشیدن آبپرتقال امتناع کنید زیرا آبپرتقال بهتنهایی ناراحتی و تورم گلو را شدت میبخشد.
نوشیدنی گرم، نوشیدنی سرد
بیشتر ما تصور میکنیم نوشیدنیهای گرم برای فصل سرد سال مناسب هستند، به همین علت نوشیدنیهایی مانند چای سیاه، نسکافه و قهوه در این فصل بهوفور استفاده میشوند. چای، نسکافه و نوشیدنیهایی از این دست، در عین کمک به افزایش دمای بدن در موقعیتهای سرد، میتوانند تبعاتی مانند کاهش میزان مقاومت بدن در برابر آسیبهای درونی را به همراه داشته باشند. قهوه و چای سیاه برای افرادی که کمخونی دارند، گاهی مانند یک سم عمل میکند و نهتنها مانع ابتلا به بیماری نمیشود بلکه ممکن است سبب ایجاد آسیبهای دیگری در دستگاه گوارش آنها شود.
زمستان سرد و تر
زمستان فصلی است با طبع سرد و تر؛ به همین دلیل خوردن غذاهایی با طبع متفاوت یعنی طبع گرم و خشک بسیار توصیه میشود. در این فصل تا حد امکان از خوردن غذاهایی با طبع سرد خودداری کنید. خوردن غذاهای بدون گوشت و ترش هم به هیچ وجه توصیه نمیشوند؛ این غذاها قوای جسمی بدن را کاهش میدهند و احتمال ابتلای افراد به بیماری سرماخوردگی را هم زیاد میکنند.
برای درمان بیماری چه استفاده کنیم؟
یکی از پرسشهای متداولی که در مورد سرماخوردگی از پزشکان پرسیده میشود این است که در دوران سرماخوردگی، افشره چه میوههایی باید مورد استفاده قرار بگیرند؟ میوههایی مانند پرتقال و نارنگی برخلاف تصور عموم طبع بسیار سردی دارند و در عین داشتن ویتامین C، نمیتوانند برای افراد سردمزاج مناسب باشند، یعنی بهجای اینکه آنها را از شر سرماخوردگی رها کنند سبب ایجاد ضعف اعصاب در آنها خواهند شد. بهطور کلی میوههای سردمزاج بیشتر مناسب کسانی است که دچار سرماخوردگی شدهاند و خاصیت پیشگیریکنندگی کمتری دارند. برای پیشگیری از سرماخوردگی بهتر است از آب هویج و آب سیب استفاده شود. البته این آبمیوهها به دلیل مزاج گرمشان برای افراد سرماخورده هم مناسب هستند و ضعف و بیحالی را از آنها دور میکنند.
ضعف و بیحالی از شما دور باشد
آب سیب از مهمترین نوشیدنیهایی است که باید در فصل های سرد، استفاده از آن را در دستور کار قرار داد! آب سیب خاصیت تقویتکنندگی سیستم ایمنی بدن را دارد. به همین دلیل میتواند خاصیت پیشگیریکننده از سرماخوردگی هم داشته باشد. این نوشیدنی همچنین میتواند بهعنوان ترکیب ضد استرس و ضدافسردگی هم مورد استفاده قرار گیرد.
دمنوش آویشن واکسن سرماخوردگی و کمخونی
یکی از بهترین نوشیدنیهایی که در این فصل بهتر است مورد استفاده قرار گیرد، دمنوش آویشن است. چای آویشن خاصیت ضد سرماخوردگی دارد و برخلاف چای سیاه در درمان کمخونی هم موثر است. برای تاثیر مضاعف این چای، بهتر است آن را دم کرده و به همراه یک تکه نبات، بعد از هر وعده غذایی استفاده کنید. البته فقط پس از یک وعده شام یا ناهار.
صد دانه یاقوت
از دیگر میوههای فصل های سرد که افشره آن طعم متفاوتی دارد، انار است. این میوه در مقابله با افسردگی و بیماریهای اعصاب بسیار موثر است. همانطور که میدانید دو نوع انار داریم؛ انار شیرین و انار ترش. انار شیرین طبعی معتدل دارد و انار ترش طبعی سرد و خشک. پس پیداست که انار شیرین خواص درمانی بیشتری در مقابله با بیماریهای فصل سرد دارد و انار ترش بیشتر مناسب حال افراد گرممزاج است. برای پیشگیری از سرماخوردگی که خودش در نتیجه تغییر مزاج سرد و گرم و غلبه مزاج سرد در بدن ایجاد میشود، بهتر است از آب انار شیرین استفاده شود.
شربتهای شیرین مقوی برای اعصاب
استفاده از شربت گل و شربت عسل، به دلیل داشتن طبع تر و گرمشان برای اغلب گروههای سنی مناسب هستند و نوشیدن آن به همه افراد توصیه میشود. عسل به دلیل داشتن مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، انواع قند و کلسیم، ضدویروس است و از سرماخوردگی هم پیشگیری میکند؛ نوشیدن آن در کنار آب ولرم در باز شدن صدا هنگام سرماخوردگی هم موثر است. عسل را میتوان در کنار چند قطره آب لیموترش استفاده کرد.
شیر گرم برای دور شدن از آلودگی
یکی از مهمترین معضلات فصل سرما، روبهرو شدن با آلودگی هواست. برای پیشگیری از آسیبهای ناشی از این آلودگی، نوشیدن شیر گرم توسط اغلب پزشکان توصیه میشود. نوشیدن روزانه دو لیوان شیر گرم هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و هم آلودگیهای دستگاه گوارش را از بین میبرد.
نعناع و پونه همدم دوران پساسرماخوردگی
نعناع و پونه هم خاصیت ضد سرماخوردگی دارند. شاید شما هم در دوران سرماخوردگی و گلودرد از قرصهای نعنایی استفاده کرده باشید. پزشکان معمولا افشره نعناع و ترکیبات شیمیایی آن را برای دوران پسا سرماخوردگی- بهبودی بیمار- توصیه میکنند اما ما توصیه میکنیم حتی برای پیشگیری از سرماخوردگی هم از نعناع استفاده کنید، البته نه از ترکیبات شیمیایی آن بلکه از ترکیبات گیاهی آن. دمنوش نعناع به همراه گیاه پونه به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. اگر بر اثر تغییر فصل دچار ناراحتیهای گوارشی هم میشوید، بهتر است از این دمنوش ترکیبی پس از هر وعده غذاییتان استفاده کنید. ناراحتیهای گوارشی، معده درد، نفخ شکم از بیماریهایی هستند که معمولا افرادی که مزاج حساس دارند هنگام تغییر فصل به آنها دچار میشوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر