آنچه زنان  باید درباره ماموگرافی بدانند

به گزارش رکنا، سرطان سینه در بین زنان به عنوان شایع ترین نوع سرطان است؛ سرطانی که اگر در مراحل اولیه شناخته شود، مانند بسیاری از سرطانها قابل درمان است.روش‌های مختلفی برای تشخیص میزان پیشرفت سرطان متداول است، اما روش تشخیصی که در قدم اول می‌توان انجام داد که البته هزینه کمتری نیز دارد، انجام ماموگرافی است.

کیوان مجیدزاده، متخصص ژنتیک سرطان در پاسخ به این پرسش که «ماموگرافی چه تأثیری در تشخیص سرطان دارد؟»،گفت: به طور معمول صحیح این است که خانمی که به متخصص مراجعه کرده، یک ماموگرافی پایه داشته باشد؛ چراکه حُسن ماموگرافی این است که حساسیت تشخیصی قابل توجهی دارد؛ یعنی از مجموعه روش‌های موجود، به خصوص برای غربالگری، پذیرفته ترین روش است.

این متخصص ژنتیک سرطان بیان داشت: سونوگرافی روش غربالگری نیست، بلکه روش تشخیصی است؛ یعنی اگر متخصص در ماموگرافی توده مشکوک دید، می‌گوید بیمار سونوگرافی بدهد؛ بنابراین آنچه تمام دنیا برای غربالگری پذیرفته است، ماموگرافی است.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا تکرار ماموگرافی برای بدن ضرر دارد؟»، تصریح کرد: تکرار ماموگرافی می‌تواند به اندازه کمی ریسک سرطان ایجاد کند؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید بدون توصیه پزشک و به صورت خودسر و به صورت مکرر ماموگرافی صورت گیرد.

مجید زاده درباره اینکه «زنان چند وقت یکبار باید ماموگرافی انجام دهند؟»، افزود: زنان به طور معمول از چهل سالگی به بعد هر دو سال یکبار باید ماموگرافی کنند؛ مگر موارد مشکوکی وجود داشته باشد که پروتکل و چگونگی انجام آنها متفاوت است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.