عوارض خام خواری که از آن بی خبرید!

می‌دانید که خوردن گوشت خام می‌تواند شما را به کشتن دهد و مصرف تخم‌مرغ خام هم می‌تواند دردسرهای زیادی را برایتان ایجاد کند. اما خوراکی‌هایی که هرگز نباید قبل از پخته شدن میل کنید، به این موارد محدود نمی‌شوند. متخصصان معتقدند عوارض خام خواری سلامت کسانی را که خوراکی‌های زیر را نپخته مصرف می‌کنند، تهدید خواهد کرد.

از عوارض خام خواری باخبر هستید؟

خام‌ گیاهخواری یک نوع رژیم غذایی نیست؛ بلکه یک سبک زندگی است. اگر براساس اصول این سبک زندگی کنید، خوردن غذاهای نپخته، پردازش نشده و اغلب ارگانیک بخش اصلی رژیم غذایی شما را تشکیل خواهد داد. اما معنای این جمله‌ها، این نیست که شما اجازه مصرف هر ماده غذایی خامی را دارید.

خام‌گیاهخوارها معتقدند هرچه میزان غذای خام در رژیم بیشتر باشد، برای سلامتی بهتر است. در رژیم غذایی خام‌گیاهخوارها، خبری از تخم‌مرغ، ماهی، گوشت، لبنیات و دیگر غذاهای غیرگیاهی نیست.

انواع میوه ، سبزیجات و مغزها، بخش مهمی از رژیم غذایی آنها را تشکیل می‌دهد. بعضی از خام‌گیاهخوارها به مصرف جوانه‌ها اهمیت زیادی می‌دهند و مصرف قندهای طبیعی مثل کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای را به جای قندهای مصنوعی توصیه می‌کنند. اگر این افراد وگان نباشند، از عسل هم به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی استفاده می‌کنند.

اگر می‌خواهید خام خواری کنید ...

سطح ویتامین D و کلسیم بدنتان را حتما زیر نظر یک متخصص بررسی کنید. ضعف استخوانی از شایعترین عوارض خام خواری است.

مصرف زیاد میوه‌های شیرین، می‌تواند پوسیدگی دندان‌هایتان را بیشتر کند. پس مراقب میزان قندهای طبیعی که در رژیم‌تان گنجانده شده باشید.

برخی از متخصصان معقدند آهن، روی و ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدن از طریق رژیم گیاه‌خواری تامین نمی شود. پس اگر این رژیم را انتخاب کرده‌اید، برای اطمینان از وضعیت بدنتان و نیازی که به مکمل‌های دارویی دارید، هر شش ماه یکبار آزمایش خون بدهید تا از عوارض خام خواری در امان بمانید.

برای آشنایی بیشتر با رژیم خام‌گیاهخواری و باخبر شدن از مزایا و عوارض خام خواری این مطلب را بخوانید و اگر خام خوار هستید، حتما از مصرف خام مواد غذایی که در ادامه آورده‌ایم پرهیز کنید.

عوارض خام خواری

سیب‌زمینی

بله! حتی این خوراکی به ظاهر بی‌ضرر را هم نباید خام مصرف کنید. نشاسته موجود در سیب‌زمینی، در صورت پخته نشدن، تاثیرات تخریبی نامطلوبی را روی معده شما می‌گذارد و بخاطر مقاومتی که در برابر هضم شدن دارد، دستگاه گوارشتان را بیمار می‌کند.

گذشته از این، وقتی سیب زمینی خام مدتی در یک فضای گرم قرار می‌گیرد، رنگ آن سبز می‌شود و تولید سم می‌کند. سمی که می‌تواند زمینه‌ساز مسمومیت غذایی و صدمه دیدن دستگاه گوارش شود.

لوبیا

سعی کنید لوبیا را قبل از خوردن به‌اندازه کافی بپزید چراکه این دانه سرشار از پروتئین، فیبر و آنتی‌اکسیدان، در صورتی که به خوبی پخته نشود، معده را تخریب می‌کند.

گذشته از این، لوبیا قرمزی که درست پخته نشده، حالتی شبیه به مسمومیت را در بدن ایجاد می‌کند و به سلامت مصرف کنندگانش آسیب می‌زند.

شیر

اگر شیر پاستوریزه یا هموژنیزه می‌خرید که هیچ، اما اگر به خوردن شیر تازه محلی عادت دارید، حتما آن را برای دقایق متوالی در دمای بالا بجوشانید.

شیر جوشانده نشده، سرشار از باکتری‌های دردسرسازی است که به مرور به دستگاه گوارش شما آسیب می‌زنند یا اینکه ناگهان کارتان را به بیمارستان می‌کشانند.

آرد

تصور نکنید که همه ضرری که با خوردن خمیر کیک به بدن شما می‌رسد، بخاطر تخم مرغ خامش است. خمیر کیک خام، آرد خام را هم در خود دارد و به گفته متخصصان، خوردن آرد خام، به سلامت آسیب می‌زند. پس بهتر است باور کنید که مصرف همه مواد غذایی به صورت خام، عوارض خام خواری را چند برابر می‌کند. یادتان نرود که خام خواری، تنها به معنای مصرف نکردن خوراکی‌های پخته شده نیست. خام‌خوارها از مصرف مواد غذایی پروسس شده‌ای مثل آرد سفید هم پرهیز می‌کنند.

بادمجان

مسمومیت غذایی، مشکلات گوارشی و واکنش‌های شدید آلرژیک، همه می‌توانند با خوردن بادمجان خام به بدن شما حمله کنند. اگر پیش از این هم سابقه نشان دادن آلرژی به بادمجان را نداشته‌ایم هم بی‌گدار به آب نزنید و این گیاه را نپخته مصرف نکنید.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی