یک بیمار ایدزی درمان شد

محققان اعلام کرده اند نشانگرهای ایدز در یک بیمار دیگر در دوسلدورف آلمان نیز خاموش شده است. این فرد نیز سلول‌های بنیادی مغز استخوان از فردی با جهش ژنتیکی CCR5دریافت کرده است.

به گزارش  لایو ساینس، پس از انتشار خبر درمان یک بیمار مبتلا به ایدز در انگلیس، محققان از درمان یک بیمار دیگر با شیوه‌ای یکسان در آلمان خبر دادند.

اخبار سومین نمونه احتمالی درمان ایدز در کنفرانس Retroviruses Opportunistic Infections در سیاتل اعلام شد. به گفته آن ماری ونسینگ از دانشگاه پزشکی Utrecht در هلند، ۳.۵ ماه پس از قطع داروهای ضدویروسی ایدز در یک بیمار در آلمان، در بیوپسی های معده و غدد لنف او هیچ نشانی از ایدز دیده نشد. این فرد به «بیمار دوسلدورفی» مشهور شده است.

به گفته این محققان نشانگرهای ایدز در این بیمار پس از دریافت پیوند مغز استخوان خاموش شد. البته فقط ۳.۵ ماه از قطع داروهای مخصوص درمان ایدز در بیمار دوسلدورفی می‌گذرد. به عبارت دیگر هنوز نمی‌توان با قطعیت اعلام کرد این فرد درمان شده است.

این در حالی است که نشانگرهای ایدز در بیمار لندنی ۱۸ ماه پس از قطع داروهای مخصوص این بیماری خاموش مانده بود.

هر دوی این بیماران پیوند مغز استخوان از اهداکنندگانی دریافت کردند که یک جهش ژنتیک نادر (CCR5) داشتند. این جهش ژنتیک به مقاومت بدن در برابر ویروس HIV کمک می‌کند. در اصل این جهش ژنتیک اجازه نمی‌دهد ویروس مذکور وارد سلول‌های بدن افراد شود.

البته باتوجه به خطرات پیوند مغز استخوان نمی‌توان این روش را درمانی استاندارد برای HIV قلمداد کرد. علاوه بر بیمار دوسلدورفی، بیمار لندنی و فردی که در سال ۲۰۰۷ از این بیماری رها شد نیز برای درمان سرطان پیوند مغز استخوان دریافت کردند.

محققان مشغول بررسی افراد مبتلا به ایدز دیگری هستند که پیوند مغز استخوان از فردی با جهش ژنتیکی CCR5 دریافت کرده باشند.

به گفته خاویر مارتینز پیکادو از انسیستو تحقیقات ایدزIrisiCaixa در بارسلون، علاوه بر سه نمونه درمان شده، محققان مشغول پژوهش درباره دو بیمار دیگر هستند که هنوز داروهای مخصوص درمان ایدز را مصرف می‌کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی