غذا درمانی با میوههایی که خواص دارویی دارند
رکنا: غذا درمانی در رفع مشکلات جسمانی و رفع اختلالاتی چون افسردگی موثر است.
رفع گرسنگی اولین انتظاری است که از غذا خوردن داریم، ولی غذای خوب خوردن چندین پیامد دارد که همه آنها مربوط به تغذیه نیست. گاهی غذا کارکرد دارو دارد و فرد از طریق تغذیه آن فیزیکی و روحی بهبود مییابد. به عنوان نمونه، افرادی که غذاهای تازه مصرف میکنند، میزان افسردگی بسیار کمتری دارند.غذا به عنوان دارو
از آنجا که غذاها هم عامل سلامتی و هم بیماری هستند باید در انتخاب آنها دقت کرد. تغذیه مناسب جسم و روان را تحت تاثیر دارد. بهرهگیری از غذا برای جلوگیری از بیماری یا نگه داشتن وضعیت سلامتی و درمان بیماریها را غذادرمانی مینامیم.
گریپفروت
این میوه میتواند دیواره ریهها را پاکسازی کند. این پاکسازی از سرطان ریه جلوگیری میکند و سطح پیشروی سرطان را به دلیل دارا بودن نارنگین کاهش میدهد و در بهبود کارکرد ریه موثر است. گریپفروت ویتامین ث، بتاکاروتین و اسید فولیک دارد و از این رو میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند. تا اینجا نمیتوانیم اینمیوه را شبیه یک دارو ببینید؟ زیادهروی در مصرف این میوه توصیه نمیشود و در صورت علاقه زیاد به صرف آن با پزشکتان مشورت کنید.
انبه
دلیل بروز سرطان را ایجاد رادیکالهای آزاد میگویند. انبه قادر است آنتیاکسیدانی تولید کند که ضد رادیکالهای آزاد عمل میکند. ویتامین آ؛ و ب. دارد که برای محافظت از پوست و سیستم ایمنی مفید است. انبه منیزیم و پتاسیم دارد و برای کاهش فشار عصبی و ایجاد رامش مؤثر است. اسید آمینه و تریپتوفان در آن در تولید سروتونین یا هورمون شادی موثر است. اسید گلوتامین در انبه ماده مغذی مورد مصرف مغز است، با وجود گلوتامین اسید تمرکز و حافظه بهتر میشوند.
زغال اخته
این میوه خوشمزه حاوی ویتامین C. و B. و همچنین دارای مقدار زیادی آهن، کلسیم و منیزیم است. زغال اخته قند فروکتوز و گلوگز زیادی ندارد و کمکالری است و باعث اضافه وزن نمیشود. مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمیکند. همچنین این میوه منبع خوبی برای فیبر است.
مصرف زغال اخته به کاهش سطح کلسترول کمک میکند و برای بیماریهای قلبی خوب است. زغال اخته با وجود ترشمزه بودن، برای دستگاه گوارش مفید است و خاصیت رونده و لینت مزاج دارد. مهمترین فایده آن در معالجه کبد است و مصرف آن برای بیماران کبدی با مشورت پزشک مفید است.
کاکتوس
کاکتوس در مناطق بیابانی و خشک رشد میکند و برای حیات خود در شرایط سخت نیازمند ترکیبات آنتیاکسیدانی جلوگیری میکند همچنین سیستم ایمنی را تقویت کرده و در برابر عفونتها سلاح مؤثری محسوب میشود. در این میوه، فیبر بسیاری وجود دارد و از این رو در رژیم لاغری میتواند مؤثر باشد و باعث کاهش گرسنگی شود.
رویکرد جدید به غذادرمانی
در شاخه غذادرمانی، برای میوهها و مواد غذایی جنسیت، تیپ شخصیتی، رفتار و روحیه ویژه تعریف میشود. به همین دلیل است که هر نوع غذا نه تنها دارای ارزش غذایی است (یعنی آنچه در برچسب ارزش مواد غذایی ذکر می شود)، بلکه ارزش روانشناختی نیز دارند.
غذاها میتوانند علاوه بر تامین مواد غذایی، نیازهای روحی و انگیزشی ما را نیز تامین کنند. بعضی از نکاتی که در غذادرمانی مورد توجه واقع میشود، عبارتاند از : ظاهر غذا، بوی غذا، اجازه لمس غذا، طعم و مزه آن.
غذاها وسیلهای برای ایجاد تعادل
به جرئت می توانیم بگوییم همه ما به نوعی در بخشی از زندگی مان نامتعادل هستیم. زیاد فکر میکنیم، زودرنجیم، حساسیتهای افراطی داریم و… . در پژوهشهای اخیر مشخص شده که خوشمزه بودن غذا برای اشخاص به دریافت آنها از مواد غذایی و تاثیر آنها در روحیاتشان نیز باز میگردد. این دریافت صرفا در معده و از منظر تغذیه صورت نمیگیرد و تاثیر مواد غذایی در روحیه و روان افراد نیز موثر است.
غذاها، ابزاری برای تغییر زندگی
گاهی به شدت نیازمند تغییر در زندگی هستیم. پوششمان را تغییر می دهیم، محل زندگی را عوض میکنیم، معاشرتهای تازه مییابیم و … . در این میان غذاها نیز میتوانند عوامل موثری به حساب آیند. غذاها میتوانند روحیات و خلق و خوی ما را نیز تغییر دهند.
در پزشکی سنتی برای غذاها طبع و مزاج مشخص شده حالا اگر افراد با توجه به طبع و مزاجی که برای آنها وجود دارد، دست به انتخاب مواد غذایی بزنند، بیتردید تاثیر آن را خواهند دید. در این مطلب ما از خواص فیزیکی مواد غذایی نمیگوییم، بلکه برای آنها خواص روانی نیز در نظر میگیریم. مثلا آواکادو را سرشار از اعتماد به نفس، انجیر را دارای آرامش، گوشماهی را دارای طمع، عسل را دارای حس رضایت و … میدانیم.
با این نگاه، تغذیه فعالیتی بیشتر از رفع گرسنگی خواهد بود. ما غذا میخوریم تا از انرژی و خواص روانی مواد غذایی نیز بهرهمند شویم. با مواد غذایی درآمیزیم و از خواص و روحیات آنها انرژی بگیریم. با این رویکرد چطور ممکن است غذا خوردن زندگی ما را تغییر ندهد؟!
به حرف غذاها گوش دهید
برای بسیاری از ما صحبت کردن ساده نیست، گاهی برای بیان تعلقات درونی و منظورمان دست و پا میزنیم و از عهده ادای مطلوبمان بر نمیآییم. با نگاه تازه به دنیا میتوانیم گفتمان دیگری را نیز در دنیای اطرافمان بشنویم. مثلا در ریحان تازه کنار غذا صدای عشق، در قارچهای سوخاری خوشآمدگویی به خانه، در مرغ سرخ شده درخواستی برای کمک در انجام وظایف، در شکلات میوهای ابتکار و در رنگآمیزی ایجاد شده در آنها هماهنگی را ببینیم و بشنویم.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر