عوامل آلرژی زا را بشناسید
رکنا: این 10 عامل حساسیت زا و عامل اصلی بروز آلرژی هستند.
رایحه و عطر موجود در اسپری و ادکلن ،عود و برخی شمع ها که رایحه دارند می توانند ایجاد واکنش های حساسیتی شوند. اگر سابقه حساسیت دارید سعی کنید در معرض این بوها قرار نگیرید.
حدود ۲۰ درصد مردم دچار آلرژی هستند. آلرژی یا همان حساسیت، در واقع پاسخ غیر طبیعی سیستم ایمنی شماست. در چنین شرایطی بدن شما نسبت به مواد بی ضرر مثل گرده ی گلها، موی حیوانات یا غذا عکس العمل نشان می دهد.
عوامل حساسیت زا زیادی در محیط اطراف ما وجود دارد که به معرفی آن ها می پردازیم.
۱- گرده گلها و درختان و سبزه ها می تواند حساسیت فصلی را تحریک کند. واکنش بدن می تواند به صورت عطسه و آبریزش از بینی و سوزش و اشک چشم باشد.ا گر چنین اتفاقی برای شما افتاد باید از محصولات ضد حساسیت استفاده کنید ولی کلا بهتر است در روزهایی که باد می وزد در صورت امکان بیرون از خانه نروید.
۲- موی حیوانات می تواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند. این حساسیت می تواند به مرور ظرف حدود ۲ سال بیشتر و بیشتر شود و در صورت دور ماندن از عامل حاسیت زا هم چندین ماه طول می کشد تا بهبودی حاصل شود.
۳- موجودات میکروسکوپی موجود در گرد و خاک ، که در گرد و غبار خانه وجود دارند و در شرایط رطوبت بیشتر رشد و نمو می کنند نیز می توانند ایجاد حساسیت نمایند. این موجودات ذره بینی از پوسته های مرده انسان و حیوان تغذیه می کنند. برای اجتناب از این نوع تحریک حساسیتی می توانیم از بالش های ضد حساسیت موجود در بازار استفاده کنیم . همچنین ملافه ها را هر هفته با آب داغ شستشو داده و بطور مداوم گرد گیری و نظافت کنید .
۴- نیش حشرات نیز در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند. گاهی این حساسیت چنان شدید است که خطرات جانی برای فرد ایجاد می کند. حساسیت به صورت التهاب و قرمزی و تب خفیف است که گاهی تا یک هفته ادامه می یابد. در برخی موارد که عکس العمل حساسیتی شدید رخ می دهد ، سختی تنفس ، التهاب ناحیه صورت و گردن،افت ناگهانی فشار خون و خارش شدید می تواند اتفاق بیفتد. افرادی با سابقه حساسیت گزش حیوانات، بهتر است خود را از حشرات محفوظ نگه دارند.
۵- کپک نیز می تواند ایجاد حساسیت کند. کپک ها عوامل آلرژی زا ،خارش آور و گاهی سمی تولید می کنند. تنفس یا لمس کپک در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند. کپک ها برای رشد به محیط رطوبی نیاز دارند. کپک ها در محیط هایی مثل دستشویی و حمام و مواد غذایی مرطوب وجود دارند. اگر به قارچ و کپک حساسیت دارید از زیاد ماندن در این محیط ها دوری کنید و حمام و دستشویی را با مواد ضد عفونی کننده شستشو دهید تا مانع رشد آن ها شوید.
۶- برخی مواد غذایی مثل شیر ،صدف ،تخم مرغ و برخی دانه های آجیل مثل بادام زمینی نیز ایجاد حساسیت می کنند. علایم حساسیت تنها چند دقیقه بعد از خوردن آنها بروز می کند. علایم می تواند به صورت سختی تنفس ،التهاب ناحیه دهان ، نفخ و دل پیچه بروز کند. اگر به هر یک از این مواد غذایی حساسیت دارید حتما از خوردن آن اجتناب کنید. در صورت مصرف اشتباهی تزریق "اپینفرین"می تواند این علایم را کنترل کند.
۷- لاتکس موجود در دستکشها ،کاندوم و برخی وسایل پزشکی می تواند حساسیت به لاتکس را تحریک کند. خارش پوستی و چشمی ،آبریزش بینی ،عطسه و سرفه از علایم این حساسیت است و در موارد شدید تر منجر به سختی تنفس و کهیرمی شوند.اگر با چنین حساسیتی مواجه شدین از "اپینفرین"استفاده کنید.
۸- برخی دارو ها نیز می توانند ایجاد حساسیت کنند. داروهایی مثل پنی سیلین یا آسپرین در برخی افراد ایجاد حساسیت می کند . در صورت مصرف اشتباهی ، پزشک اغلب داروهای استروییدی و آنتی هیستامین و در شرایط حاد اپینفرین تجویز می کند.
۹- رایحه و عطر موجود در اسپری و ادکلن ،عود و برخی شمع ها که رایحه دارند می توانند ایجاد واکنش های حساسیتی شوند. اگر سابقه حساسیت دارید سعی کنید در معرض این بوها قرار نگیرید.
۱۰- سوسکها نه تنها چندش آورند بلکه پروتیین موجود در مواد دفعی آنها می توانند به طرز دردسر سازی حاوی عوامل حساسیت زا باشند. هر چند دفع کامل این حشره خصوصا در آپارتمان ها و آب و هوای گرم غیر ممکن به نطر می رسد ولی می توان برای به حداقل رساندن آن ، درزها و حفره ها را مسدود کرد و آشپزخانه را تمیز نگه داشت و از حشره کش ها استفاده کرد.
اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر