پیشگیری از سرطان با تغییر در رژیم غذایی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: برای پیشگیری از سرطان باید الگوی غذایی مناسب رعایت شود.

سید مهدی حسینی زاده روز سه شنبه بیان کرد:استفاده بیشتر از میوه و سبزی های تازه از جمله فاکتورهای موثر در رژیم غذایی است بنابراین به گونه ای برنامه ریزی کنید که بتوانید روزانه حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید.وی افزود: استفاده از مقدار زیاد میوه و سبزی به صورتی که گرسنگی را برطرف کند می تواند به شما در مصرف کمتر غذاهای پرچرب مانند گوشت، پنیر و میان وعده های ناسالم کمک کند.

حسینی زاده ادامه داد: بهتر است هر چه بیشتر از غلات کامل استفاده شود؛ به جای نان سفید، تافتون و لواش از نان هایی که از آرد کامل گندم تهیه شده اند مانند سنگک و نان سبوس دار استفاده کنید به این ترتیب مقداری از فیبر مورد نیاز روزانه شما تامین می شود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: فیبر جزو مواد ضد سرطان محسوب می شود، و از افزایش وزن نیز جلوگیری می کند.

وی گفت: روزانه حداقل 6 تا هشت لیوان آب مصرف کنید و مصرف نوشابه های گازدار و آب میوه های شیرین را به حداقل برسانید و سعی کنید از غذاهای آماده مانند ساندویچ ، پیتزا و کنسرو آماده بیش از یک بار در هفته استفاده نکنید و به جای آن از غذاهایی که به روش بخار پز، آب پز و با حرارت کم تهیه شده اند استفاده کنید.

حسینی زاده بیان کرد:به طور کلی از غذاهای کم چرب استفاده کنید و از سرخ کردن غذا بپرهیزید؛ روغن های مایع مانند روغن زیتون، روغن کلزا، فاقد کلسترول بوده و در صورتی که این روغن ها تحت تاثیر حرارت زیاد قرار نگیرند برای مصرف مناسب هستند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: چربی گوشت و پوست مرغ را پیش از پختن جدا کنید؛ مصرف ماهی 2 بار در هفته را جایگزین مصرف گوشت قرمز کنید و از کپسول های حاوی روغن ماهی و ویتامین E با مشورت پزشک خود استفاده کنید.

وی افزود:از غذاهای شور مانند آجیل، ماهی دودی، پنیر شور، چیپس، کنسرو و ترشی، سوسیس و کالباس پرهیز کنید و سر سفره به غذا سالاد یا ماست نمک اضافه نکنید.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید