درمان سرفه های زمستانی با ۵ گیاه دارویی

سرماخوردگی در روز‌های سرد زمستانی هر از گاهی مهمان ما می‌شود و به دنبال آن سرفه‌های مداوم و آزاردهنده می‌آیند. برای درمان سرفه علاوه بر دارو‌های شیمیایی می‌توان دست به دامن طب سنتی و گیاهان دارویی شد. این جا می‌خواهیم شما را با بهترین گیاهان دارویی ضد سرفه آشنا کنیم.

سرفه‌های مداوم و آزاردهنده هر از گاهی مهمان همه ما می‌شود. سرفه به دو نوع خشک و خلط دار تقسیم می‌شود و علت‌های مختلفی هم دارد.

برخی از سرفه‌ها در اثر آلرژی به مواد خاصی مانند گرده‌های گیاهان یا مواد شیمیایی پیش می‌آیند. گاهی به دلیل سرماخوردگی و گاهی هم عفونت. به ویژه در این روز‌های سرد زمستانی، سرماخوردگی و به دنبال آن سرفه‌های مکرر اجتناب ناپذیر است.

صد البته اگر دچار سرفه‌های مکرر شدیم باید به دکتر مراجعه و دارودرمانی کنیم. ولی نباید از نسخه‌های مادربزرگ هایمان هم غافل شویم. نسخه‌هایی که برای قرن‌ها و قرن‌ها تجویز شده و معجزه کرده است.

این جا می‌خواهیم تعدادی از نسخه‌های قدیمی را برای درمان سرفه بازگو کنیم. چرا که استفاده از دارو‌های گیاهی در کنار دارو‌های شیمیایی می‌تواند مکمل آن‌ها باشد و به بهبود سرفه کمک کند. اما یادمان باشد بعضی مواقع ممکن است دارو‌های گیاهی با دارو‌های شیمیایی تداخل داشته باشند پس قبل از استفاده از آن‌ها باید با دکتر خود مشورت کنیم.

۱) چهارتخمه

چهارتخمه، اولین چیزی است که یک مادربزرگ برای درمان سرفه توصیه می‌کند. چهارتخمه مخلوطی از چهار گیاه بارهنگ، قدومه، تخم شربتی و بالنگ است. این ترکیب معجزه آسا برای درمان گلودرد، سرماخوردگی و سرفه به کار می‌رود.

برای خوردن این معجون باید یک قاشق چایخوری چهارتخمه را در یک لیوان آب جوش بریزید و چند دقیقه بعد آن را نوش جان کنید.

۲) عسل و لیمو

عسل و لیمو ترش، هر دو آنتی بیوتیکی قوی هستند و بدن را از هر نوع عفونت و میکروبی پاکسازی می‌کنند. شما با عسل و لیمو می‌توانید به جنگ هر نوع بیماری بروید.

یکی از دلایل اصلی سرفه، ایجاد مخاط در اثر التهاب است. در واقع سرفه، راهی برای دفع مخاط ترشح شده است. عسل با ایجاد تحریک غدد بزاقی باعث دفع آسان‌تر مخاط می‌شود و از طرف دیگر با خاصیت ضد میکربی اش از ایجاد مخاط بیشتر جلوگیری می‌کند.

آب لیمو ترش هم به افزایش ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند و می‌تواند سرفه‌های با منشا عفونی را تسکین دهد.

برای درست کردن یک شربت ضد سرفه قوی باید یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آب یک لیمو ترش تازه را در آن بچکانید.

تاثیر عسل بر بهبود سرفه‌های طولانی

۳) زنجبیل

زنجبیل خواص دارویی فراوانی دارد و یکی از آن‌ها درمان سرفه است. این گیاه به خصوص به دلیل خاصیت ضدالتهابش سرفه‌های خشک ناشی از آلرژی و آسم را کاهش می‌دهد. در واقع زنجبیل با ترکیبات ضد التهابی که دارد باعث کاهش انقباض مجاری تنفسی و باز شدن آن‌ها می‌شود.

برای تسکین سرفه خود می‌توانید یک تکه زنجبیل تازه یا خشک شده را در مقداری آب جوش بریزید و بگذارید دم بکشد. این چای را می‌توانید با مقداری عسل یا لیمو ترش مخلوط و میل کنید.

۴) آویشن

آویشن یکی از شناخته شده‌ترین گیاهان با خواص دارویی متعدد است. حتی در بعضی از ادیان باستانی آویشن به دلیل خواص مختلفش، مقدس بوده است.

این گیاه خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی دارد و باعث پاکسازی بدن از انواع میکروب‌ها و عفونت‌ها می‌ود. همچنین آویشن خاصیت خلط آور و ضد اسپاسم دارد. به همین دلیل در تسکین سرفه به خصوص سرفه‌های ناشی از آسم موثر است.

برای بهره‌مند شدن از خواص بی نظیر آویشن، مقداری از برگ‌های خشک شده آن را در یک لیوان آب جوش بریزید. بگذارید چند دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کنید و بنوشید.

۵) دانه به

دانه میوه به، یکی دیگر از درمان‌های موثر برای سرفه است. دانه‌های میوه به علاوه بر خاصیت ضدباکتریایی قوی دارای موسیلاژ یا همان لعاب است. وجود موسیلاژ در دانه به، آن را به یک خلط آور و ضد التهاب مهم تبدیل می‌کند.

برای درمان سرفه تان، دانه‌های به را در مقداری آب بخیسانید و بگذارید لعاب بیندازد. سپس این آب لعاب دار را بخورید. می‌توانید دانه را در دهان تان هم بگذارید و آن را بمکید.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید