مقابله با  اگزما در هوای سرد

 وقتی دچار اگزما هستید، چگونگی شستشوی پوست شما بسیار مهم است. سعی کنید هر روز حمام کوتاه، گرم و نه داغ داشته باشید. از پاک‌کننده به جای صابون استفاده کنید و از اسکراب پوست خود بپرهیزید.

پوستتان را بعد استحمام کمی خشک کنید و هنگامی که پوست هنوز مرطوب است از مرطوب‌کننده به مدت 3 دقیقه استفاده کنید تا نرم‌کننده جذب پوستتان شود. حمام آرد جو دوسر می‌تواند در کنترل خارش مؤثر باشد ولی در مورد نوزادان و کودکان باید با مشورت پزشک Doctor مصرف شود.

آلرژن‌های غذایی معمولی که باعث بدتر شدن اگزما می‌شود تخم‌مرغ، لبنیات، گندم، غذاهای اسیدی مثل گوجه‌فرنگی، گرد و غبار، موی حیوانات خانگی و گرده‌ها هستند

بهترین راه در نرم کردن پوست خشک و خارش‌دار در نوع معمول اگزما که به «درماتیت آتوپیک» معروف است، نرم‌کننده‌ها هستند. کرم‌ها و پمادهای نرم‌کننده مؤثرتر از لوسیون‌ها هستند. وازلین انتخاب بسیار مناسبی است. از نرم‌کننده‌های عطردار و فرآورده‌های الکلی استفاده نکنید چرا که این ترکیبات پوست را خشک می‌کند. نرم‌کننده را 2 تا 3 بار در روز، بعد از حمام و هر بار که دست خود را می‌شویید به کار ببرید.

پوست خود را نخراشید و تحت اصطکاک و مالش قرار ندهید، چرا که خارش شما بیشتر می‌شود و خارش بیشتر منجر به بروز التهاب خواهد شد. با خارش پوست، سد پوستی دچار آسیب شده و احتمال نفوذ باکتری‌ها بیشتر می‌شود، به جای آن از نرم‌کننده خنک یا ژل خنک‌کننده برای تسکین پوست استفاده کنید.

ناخن کودکانتان را تا حد ممکن کوتاه کنید که خاراندن ضایعات منجر به بدتر شدن آن نشود و حتی بهتر است از دستکش‌های نخی استفاده کنید که در طول شب خارش وضعیت او را بدتر نکند. اگر اگزما دارید، از لباس‌هایی که تنگ نیستند و از جنس نرم و الیاف راحتی مثل پنبه تولید شده‌اند، استفاده کنید و از پوشیدن لباس‌های پشمی و پارچه‌هایی با الیاف ضخیم بپرهیزید. قبل از پوشیدن لباس‌های نو بهتر است آن‌ها را بشویید تا آن‌ها را از هرگونه مواد محرک شیمیایی مثل فرمالدئید بزدایید. از یک شوینده ملایم که بدون عطر و بو باشد، استفاده کنید. از مواد محرک (حساسیت‌زا) خودداری کنید چرا که تماس با آن‌ها وضعیت شما را بدتر می‌کند.

آلرژن‌های غذایی معمولی که باعث بدتر شدن اگزما می‌شود تخم‌مرغ، لبنیات، گندم، غذاهای اسیدی مثل گوجه‌فرنگی، گرد و غبار، موی حیوانات خانگی و گرده‌ها هستند.

کرم‌های موضعی حاوی کورتیزون یا استروئید معمولی‌ترین روش درمانی در اگزما هستند. برحسب نظر پزشک می‌توانید از داروهای موضعی تثبیت کننده ایمنی بدن استفاده کنید. برای کاهش التهاب ترکیبات کورتیکوستروئید موضعی و کرم‌های حاوی آنترالین یا کولتار را در صورت لزوم می‌توانید استفاده کنید. قرص‌های آنتی‌هیستامین در کنترل خارش اهمیت دارد ولی خواب‌آور هستند و باید هنگام شب مصرف شوند. وقتی هوا خیلی گرم یا خیلی سرد باشد، اگزما تشدید می‌شود. دمای زیاد باعث تعریق و به دنبال آن خارش و تحریک پوست می‌شود. در زمستان فضای داخلی خانه به دلیل وسایل گرمازا رطوبت کمی دارد، در نتیجه خارش پوست تشدید می‌شود. برای گرم کردن خود از پتوی سنگین و ضخیم استفاده نکنید چون با ایجاد تعریق خارش را بدتر می‌کند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید