پرکردن بیش از 8 دندان جیوه خون را افزایش می دهد
رکنا: با این دلایل مهم نباید بیش از 8 دندان پوسیده را پر کرد.
«این مطالعه روی ۱۵ هزار نفر انجام گرفته است و نتایج آن نشان میدهد میزان جیوه در خون افرادی که دارای هشت دندان پر شده هستند، نسبت به افرادی که هیچ دندان پر شدهای ندارند، ۱۵۰ درصد بیشتر است.
به گفته محققان دانشگاه جورجیا، پوسیدگی دندان یکی از رایجترین بیماریهای مزمن است که بیشتر انسانها آن را تجربه کردهاند و دست کم یک دندان پر شده در دهان دارند اما معمولا کسی درباره نوع موادی که دندانها با کمک آنها پر میشود، صحبتی به میان نمیآورد. ماده مورد بررسی محققان آمالگام دندانی نام دارد. نوعی ارزانقیمت و مقاوم از ترکیبات نقره که برای ۱۵۰ سال به عنوان ماده پر کننده دندان مورد استفاده قرار گرفتهاست اما ۵۰ درصد از این ماده را نیز جیوه تشکیل میدهد.
همین موضوع میتواند نگرانکننده باشد، زیرا وجود مقادیر زیادی جیوه در بدن انسان میتواند زمینهساز بروز آسیبهایی در مغز، قلب، کلیه، ریه و سیستم ایمنی بدن شود اما این نکته همواره نادیده گرفته شده است زیرا هر دندان پر شده به تنهایی برای وارد کردن آسیب به بدن کافی نیست.
به گفته محققان جیوه نوعی سم است اما قدرت آسیبزایی آن به مقدارش بستگی دارد. از این رو اگر تنها یک دندان پر شده داشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد اما اگر این تعداد به بیش از هشت دندان برسد، خطر عوارض این ماده در بدن افزایش پیدا خواهدکرد.
محققان برای بررسی عوارض جیوه موجود در ماده پر کردن دندان دادههای مربوط به نظرسنجی آزمایشی تغذیه و بهداشت ملی آمریکا را مورد بررسی قرار دادند که در آن از ۱۴۷۰۳ فرد نظرسنجی شده بود و تعداد دندانهای پر شده این افراد را نسبت به میزان جیوه موجود در خون آنها سنجیدند. محققان به صورت ویژه به دنبال جیوه متیل بودند که سمیترین حالت جیوه به شمار میرود.
نتیجه بررسیها نشان داد افرادی که هشت دندان پر شده دارند، نسبت به افرادی که دندان پر شدهای ندارند، ۱۵۰ درصد جیوه بیشتری در خونشان وجود دارد. این بررسیها همچنین نشان داد ۲۵ درصد آمریکاییها بیش از ۱۱ دندان پر شده دارند اما مشخص نیست چه تعداد از این دندانها با استفاده از مواد فلزی پر شدهاند.
جیوه معمولا زمانی خطرناک میشود که گاز آن تنفس شود. در صورتی که مقدار کمی جیوه به صورت خوراکی وارد بدن شود، تهدیدی به شمار نمیرود زیرا معده آن را جذب نمیکند اما خطر واقعی زمانی ایجاد میشود که جیوه تنفس شود و بیشترین آسیبها نیز متوجه مغز و کلیه است. با این همه بررسی این که آمالگام چگونه میتواند میزان جیوه را در جریان خون انسان افزایش دهد به مطالعه بیشتری نیاز دارد.»
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
آزاده نامداری بدون حجاب در جشن تولد خودش + عکس
دومین حمله سپاه پاسداران به مقر تروریست های اهواز / 7 پهپاد به پرواز درآمدند + فیلم
قتل ملکه زیبایی عراق با 2 زن معروف و زیبای دیگر گره خورد / جزئیات 3 قتل سریالی + فیلم و عکس
فیلم لحظه حمله موشکی سپاه به مقر الاحوازیه / انتقام اهواز گرفته شد +تصاویر
آخرین اعتراف مرد ساواکی به بریدن سر عروس و پسر جوانش در تهران + فیلم و عکس
پدری دختر 8 ساله اش را مثل مرغ تکه تکه کرد+عکس
حقایق تکان دهنده از زنانی که زنده زنده سوزانده شدند + تصاویر
قتل راننده تاکسی به خاطر نقشه شومش برای یک دختر +عکس
اقدام شنیع نگهبان موزه با یک جسد مومیایی + عکس
گفت وگو با 2 شوهر سابق خاتون که پرونده سنگینی در مشهد دارد / این 2 مرد ار می شناسید + عکس
قتل آنلاین زن جوان در مقابل دخترش + عکس
احضار حمید فرخ نژاد به وزارت اطلاعات! + عکس
مهاجرت علیرضا فغانی حقیقت دارد؟
ارسال نظر