ارتباط کنترل قند خون با مصرف شیر در کودکان

نتایج مطالعه جدید نشان می دهد کودکانی که روزانه کمتر از یک فنجان شیر می نوشند در مقایسه با کودکانی که روزانه حداقل دو فنجان شیر می نوشند دارای میزان بالاتر انسولین در حال ناشتا هستند.

 مطالعه محققان دانشگاه تکزاس نشان می دهد نوشیدن حداقل دو فنجان شیر در روز با کاهش انسولین در حال ناشتا مرتبط است که نشان دهنده کنترل بهتر قندخون، فاکتور پرخطر سندروم متابولیک، است.

سندروم متابولیک در قالب وجود حداقل سه مورد از ۵ فاکتور پرخطری که موجب افزایش ریسک دیابت، بیماری قلبی، و سکته شده تعریف می شود؛ ۵ فاکتور پرخطر عبارتند از فشارخون بالا، میزان بالا قندخون، میزان بالا تری گلیسیریدها، چربی اضافی دور شکم، و میزان پایین کلسترول خوب.

«مایکل یافی»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد کودکان چاق که حداقل میزان توصیه شده شیر روزانه را مصرف می کنند کنترل قندخون شان مطلوب تر است و می تواند به حفاظت در مقابل سندروم متابولیک کمک کند.»

در این مطالعه، محققان ۳۵۳ کودک و نوجوان چاق ۳ تا ۱۸ ساله را بررسی کردند و اطلاعات آنها در مورد مصرف روزانه شیر، نوع شیر، مصرف نوشیدنی های حاوی قند، میزان گلوکز خون در حالت ناشتا و حساسیت انسولین را ثبت کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد کودکانی که حداقل دو فنجان شیر در روز می نوشند، هیچ ارتباطی بین مصرف شیر و میزان گلوکز یا لیپید خون شان وجود نداشت.

همچنین محققان دریافتند محصولات لبنی هیچ ارتباطی در افزایش چاقی دوره کودکی ندارند.