اهمیت تغذیه مناسب بعد از عمل سزارین

دوره بعد از عمل سزارین به خاطر خستگی ذهنی و جسمی، زمان سختی برای خانم هاست همچنین به دلیل شیردهی و سختی های بعد از زایمان نیاز دارین که رژیم غذایی مناسبی برای خودتون و نوزادتون داشته باشین. در این مطلب قصد داریم شما رو با بهترین رژیم غذایی بعد از زایمان سزارین آشنا کنیم.

 دوره بعد از عمل سزارین به خاطر خستگی ذهنی و جسمی، زمان سختی برای خانم هاست همچنین به دلیل شیردهی و سختی های بعد از زایمان نیاز دارین که رژیم غذایی مناسبی برای خودتون و نوزادتون داشته باشین. در این مطلب قصد داریم شما رو با بهترین رژیم غذایی بعد از زایمان سزارین آشنا کنیم.

چرا تغذیه مناسب بعد از سزارین ضروریه؟

تغذیه مناسب روند بهبودی رو سرعت می بخشه و توان و انرژی شما رو بعد از سزارین افزایش میده. رژیم غذایی متعادل خودتون رو در دوره بارداری که شامل پروتئین، ویتامین، کربوهیدرات، و آهن میشه ادامه بدین. بنابر مطالعات انجام شده مادران دارای نوزاد باید روزانه حداقل 500 کیلو کالری اضافه دریافت کنن. این عدد نباید بیشتر 1800 کیلو کالری بشه مگر در مورد مادرانی که وزن کم کرده اند یا چند قلو دارن یا ورزش Sport میکنن.

غذاهای با گوارش آسان برای بعد از زایمان

مادران باید مواظب باشن که غذاهای نفاخ یا غذاهایی که باعث یبوست میشن نخورن. از نوشیدنی های گازدار و غذاهای سرخ شده دوری کنن. سوپ های گرم به راحتی هضم میشن و مقوی هم هستن. ماست و پنیر محلی هم مناسب هستن. ماست تعادل باکتریایی بدن شما رو بعد از سزارین بازیابی میکنه. وقتی که درد ناشی از دفع، از بین بره یعنی سیستم گوارشی شما ریکاوری شده که میتونین به رژیم غذایی عادیتون برگردین.

بهترین برنامه غذایی بعد از زایمان

پروتئین ها چه خواصی دارن؟

پروتئین ها به رشد بافت های سلولی جدید کمک میکنن و باعث تقویت روند بهبودی میشن. غذاهای سرشار از پروتئین نیروی ماهیچه ها رو بازیابی میکنن.

ماهی، تخم مرغ، مرغ، لبنیات، گوشت، نخود فرنگی و آجیل و … سرشار از پروتئین هستن. این غذاها به راحتی هضم میشن و بخصوص زمانی که شما در حال پرستاری از بچه هستین برای شما مفیدن. ماهی حاوی امگا 3 و تخمر مرغ حاوی زینکه که برای سلامتی Health شما مفیدن.

فواید ویتامین C

ویتامین C روندی بهبودی رو سریعتر میکنه و با عفونت ها مقابله میکنه. طبیعت آنتی اکسیدانی ویتامین C به بهبود بافت بدن کمک میکنه. شما می تونید میوه ها و سبزیجات مثل پرتقال و هندوانه و انبه و توت فرنگی و گریپ فروت و گوجه و بروکلی رو در سبد غذایی تون قرار بدین. مقدار مناسب روزانه برای زنان شیرده بین 14 تا 18 سال، 1800 میلی گرمه و برای زنان بزرگتر از 19 سال 2000 میلی گرم هست.

آهن ضروری برای دوران بعد از زایمان

آهن برای حفظ سطح هموگلوبین خون و تولید خونی که در هنگام سزارین از دست دادین، ضروریه. علاوه بر اینها به سیستم ایمنی انسان هم کمک میکنه. به عنوان غذاهای سرشار از آهن می تونیم به زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، صدف خوراکی، انجیر و جگر گاوی اشاره کنیم. با این حال آهن دریافتی خودتون رو محدود کنین زیرا که میتونه باعث یبوست بشه. میزان مجاز آهن دریافتی روزانه برای زنان در سن 14 تا 18 سال 10 میلی گرمه و برای زنان بزرگتر از 19 سال 9 میلی گرم هست.

کلسیم

کلسیم به تقویت و آرامش ماهیچه ها و قوی تر شدن استخوان ها و دندان ها کمک میکنه و از پوکی استخوان جلوگیری میکنه و به لخته شدن خون کمک میکنه. شیر و ماست و پنیر و کلم و اسفناج سرشار از کلسیم هستن. زنان در سن 14-18 سال باید روزانه 1300 میلی گرم کلسیم دریافت کنن و زنان با سن بیشتر از 19 سال، 1000 میلی گرم. در دوره شیردهی 250 تا 350 میلی گرم از کلسیم به نوزاد منتقل میشه. شیر نه تنها مملو از کلسیمه بلکه به تولید شیر مادر هم کمک میکنه.

فیبر

فیبر احتمال یبوست رو کاهش میده که فشار ناخواسته روی برش ها و زخم ها رو از بین میبره. منابع غنی از فیبر، میوه ها و سبزیجات خام هستن که دفع رو برای انسان راحت میکنن.

خوردن مایعات در دوران بعد از زایمان بسیار مهمه

نوشیدن مایعات زیاد برای رفع کم آبی بدن و دوری از یبوست مهمه. در نتیجه عمل دفع بعد از جراحی برای فرد آسون میشه. روزانه 8 تا 10 لیوان آب بنوشید و از شیر کم چرب و آب میوه های طبیعی و چای و جوشانده های گیاهی و آب نارگیل و سوپ ها هم غافل نشین. مایعات در هنگام شیردهی برای زنان حیاتی تر میشن و نوشیدنی هایی غنی شده از کلسیم و ماست کم چرب و شیر میتونن تولید شیر شما رو افزایش بدن.

از محصولات دارای کافئین دوری کنین چونکه وارد شیر شما میشن و نوزاد شما رو اذیت می کنن و خوابش رو به هم میریزن.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی