آگاهی رسانی در خصوص ایدز یک استراتژیک در کاهش این بیماری است
رکنا:شمار مبتلایان به بیماری ایدز تا سال 2016 بیش از 36 میلیون نفر بوده است در حالیکه کارشناسان بر این باورند چنانچه آگاهی لازم در جامعه وجود داشته باشد مبتلایان به این بیماری کاهش می کند.
براساس برآوردها تا پایان سال ۲۰۱۶، بیش از ۳۶ و هفت دهم میلیون فرد مبتلا به ویروس HIV در کشورهای مختلف زندگی میکنند.ویروس HIV و ابتلا به بیماری نقص سیستم ایمنی ایدز همه ساله سبب مرگ هزاران نفر درسراسر دنیا میشود.آمارها تا پایان سال ۲۰۱۶ نشان میدهند بیش از ۳۶ و هفت دهم میلیون فرد مبتلا به ویروس HIV در کشورهای مختلف زندگی میکنند.
ویروس HIV در دهه ۸۰ میلادی به شدت سبب مرگ افراد شد و موجی از هراس و وحشت درکشورهای غربی به راه انداخت. این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها برخی داروهای گرانقیمت سبب کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری میشود.
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده اند که در ۳۰ سال گذشته به پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه مبارزه با بیماری و کنترل آن دست یافته اند. آمارها نشان میدهند امروزه بیش از ۲۱ میلیون نفر در سراسر دنیا از درمانهای ضدویروسی برای مقابله با این بیماری استفاده میکنند.
آگاهی رسانی در خصوص بیماری در جوامع و کشورهای جهانی، پیشرفتهای پزشکی و آشنایی با راههای انتقال بیماری و نحوه خود مراقبتی سبب شده است تا امروزه تعداد مبتلایان به ویروس HIV در جهان کاهش مطلوبی داشته باشد.
پیشرفتهای پزشکی حتی سبب به دنیا آمدن فرزندان سالم از والدین مبتلا به HIV مثبت شده است و دانشمندان امیدوار هستند درسالهای آینده رشد این بیماری منفی شود.براساس آمارها، افراد دچار اعتیاد و یا زندانیها بیشترین درصد مبتلایان به این بیماری را درسراسردنیا تشکیل میدهند.
کارشناسان اعلام کرده اند افراد مبتلا به ویروس HIV و نقص خودایمنی ایدز، نیاز به مراقبت درمانی تا آخر عمر دارند و اطرافیان آنها نیز باید ازخطرهای این بیماری و معاشرت با بیمار آگاه باشند.
افرادی که به ویروس HIV آلوده شده اند با درصد بالایی درمعرض خطر ابتلا به بیماری هایی، چون هپاتیت ویروسی، انتقال بیماری به همسر، ذات الریه، آنفلوآنزا، بیماریهای قلبی عروقی، آفت و عفونتهای دهانی بسیار دردناک، زخم و جراحتهای دیر درمان، از کار افتادگی کلیهها و مشکلاتی از این دست قراردارند.
کارشناسان بهداشتی اعتقاد دارند توزیع امکانات و خدمتهای درمانی به تمامی مبتلایان و گروههای خطر در مناطق مختلف دنیا یکسان انجام نمیشود و به ویژه در کشورهای آفریقایی که آمارمبتلایان بالا است نیاز به رسیدگی و دریافت خدمتهای بیشتر نیاز است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر