جدیدترین تغییرات قوانین داوری در فوتبال

به گزارش رکنا، فوتبال همچنان در حال نوآوری است. VAR، قوانین جدید برای بررسی هند، موقعیت‌های آفساید، افزایش تعویض‌ها... این‌ها جدیدترین تغییرات در دهه گذشته هستند. و احتمالاً در فصل‌های آینده تغییرات بیشتری خواهد بود. هیئت بین‌المللی فوتبال (IFAB) که شامل کارشناسان فیفا، بازیکنان سابقی مانند فیگو، مربیانی مانند ونگر و داوران سابقی مانند کولینا و وب است، چندین آزمایش را انجام داده که می‌تواند فوتبال را در پنج سال آینده متحول کند.

دروازه‌بان‌ها و قانون نادیده گرفته شده

این هیئت سال‌ها به دنبال راهی برای کاهش اتلاف وقت بوده است. در این چارچوب، توجه به دروازه‌بان‌ها و قانونی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، معطوف شده است: مدت زمانی که می‌توانند توپ را در دست داشته باشند. طبق بخش 2 از قانون 12، دروازه‌بان نمی‌تواند توپ را بیش از شش ثانیه در دست نگه دارد اما این قانون معمولاً رعایت نمی‌شود. IFAB به دنبال تغییر این قانون است تا از اتلاف وقت جلوگیری کند.

تغییرات قوانین داوری

برای جلوگیری از این تخلف، IFAB دو تغییر پیشنهادی را در رده‌های سنی کوچکتر آزمایش می‌کند: یکی افزایش زمان نگهداری توپ به هشت ثانیه و دیگری تغییر مجازات به کرنر یا ضربه کاشته. داور نیز باید شمارش معکوس انجام دهد.

کاهش اعتراض‌ها

یکی دیگر از اهداف IFAB کاهش اعتراض به داوران است. در حال حاضر، تلاش می‌شود فقط کاپیتان تیم اجازه داشته باشد با داور صحبت کند. همچنین، برخی داوران دوربین‌های بدنی پوشیده‌اند تا به عنوان "عامل بازدارنده" عمل کنند و "امنیت و حفاظت" برای داوران فراهم کنند. این تست‌ها در فوتبال پایه در حال انجام هستند.

تغییرات قوانین داوری

یک VAR کم‌هزینه

وی‌ای‌آر ابزاری است که برای ماندن در فوتبال آمده است و تلاش می‌شود راه‌حل‌هایی برای استفاده از آن در همه کشورها و تمامی مسابقات پیدا شود. مشکل اصلی هزینه بالاست. راه‌حلی با نام FVS (پشتیبانی ویدئویی فوتبال) به عنوان یک جایگزین با هزینه کمتر در حال آزمایش است. تفاوت اصلی این است که این تکنولوژی بدون داور VAR است. در این سیستم، تیم‌ها می‌توانند از داور بازی بخواهند تا صحنه را بررسی کند، اما می‌توانند این درخواست را فقط دو بار در هر مسابقه انجام دهند.

این تغییرات در فوتبال احتمالی هستند و می‌توانند بسیار تاثیرگذار باشند. اکنون باید دید که آیا این اصلاحات واقعاً اجرا خواهند شد یا خیر.