10 درصد سالمندان بالای 60 سال به آلزایمر مبتلا می شوند

محمد اسماعیل مطلق  افزود: بر اساس تعاریف موجود افراد بالای 60 سال در ایران سالمند تعریف می شوند، هم اکنون هفت میلیون و 414 هزار و 91 فرد سالمند در ایران زندگی می کنند که 9.28 درصدد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.

وی گفت: رشد جمعیت سالمندی در ایران افزایش یافته است. رشد جمعیت سالمندان بالای 60 سال در ایران اکنون به 1.24درصد رسیده و رشد جمعیت سالمندان بالای 65 سال به رقم بسیار نگران کننده 6.1 درصد رسیده است که چندین برابر رشد جمعیت موالید در ایران است که حدود 1.8درصد است.

رئیس مرکز سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: افزایش سن امید به زندگی ایرانیان به 74 سال باعث شده که تعداد بیشتری از مردم به سن پیری و سالمندی برسند اما سن امید به زندگی سالم و بدون ناتوانی ایرانیان 64 سال است، یعنی ایرانیان 10 سال پایانی عمر خود را با بیماری و ناتوانی زندگی می کنند.

مطلق ادامه داد: شایعترین ناتوانی و بیماری در بین سالمندان، بیماری های مزمن غیر واگیر مانند فشارخون،دیابت و بیماری های قلبی-عروقی است. آلزایمر نیز در بین سالمندان شیوع قابل توجهی دارد، حدود 10درصد افراد بالای 60 سال به این بیماری مبتلا می شوند و در بین افراد بالای 80 سال شیوع دیابت بیش از 13درصد است.

رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت برای سلامت سالمندان برنامه های مراقبتی مفصلی تعریف کرده که در شبکه بهداشتی-درمانی کشور در صورت مراجعه سالمندان به آنان ارائه می شود.

وی گفت: از مجموع حدود هفت میلیون و 500 هزار سالمند ایرانی تاکنون پنج میلیون نفر به مراکز بهداشتی وزارت بهداشت مراجعه کرده اند و برای آنان پرونده تشکیل شده است و حداقل سه میلیون نفر از این افراد خدمات مراقبتی و آموزشی دریافت کرده اند.

مطلق افزود: خدمات مراقبت از سالمندان شامل آموزش چهره به چهره و آموزش گروهی است. این آموزش ها در دو سطح مختلف توسط پزشک یا غیر پزشک ارائه می شود. در سطح غیر پزشک آموزش هایی درباره تغذیه سالم،فعالیت بدنی، مراقبت از کمر، زانو و پاها، پوکی استخوان، پیشگیری از حوادث، یبوست و بهداشت دهان و دندان، بی اختیاری ادار، یائسگی،استرس، حافظه، خواب، رانندگی و روابط زناشویی و نیز استعمال دخانیات ارائه می شود.

وی گفت: آموزش هایی که در سطح پزشک ارائه می شود نیز شامل آموزش های مربوط به فشارخون، پشگیری ااز بیماری های قلبی، اختلال چربی خون، سوء تغذیه، دیابت، افسردگی، عدم تعادل و خطر سقوط Fall و سل ریوی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی