دلیل درد نیش زنبور چیست؟ + فیلم
حجم ویدیو: 33.10M | مدت زمان ویدیو: 00:02:52

به گزارش رکنا و به نقل از دیلی میل، نیش پشه به خارش و درد منجر می‌شود اما زودگذر است. در مورد نیش زنبور عسل چطور؟ کسانی که این تجربه ناگوار را داشته‌اند، می‌دانند که چقدر دردناک است.

یک ویدیوی کلوزآپ اخیرا در فضای مجازی منتشر شده است که دقیقا نشان می‌دهد چرا نیش زنبور این قدر درد دارد. این ویدئو که نشان می‌دهد نیش زنبور چگونه کار می‌کند، بسیاری از بینندگان را ترغیب کرد که بگویند نیش زنبور بسیار پیچیده‌تر از آن چیزی است که تا به حال حدس می‌زدند.

هنگامی که زنبورها نیش می‌زنند، یک ماده شیمیایی به نام «ملیتین»(Melittin) را در بدن قربانی خود آزاد می‌کنند. این ماده بلافاصله گیرنده‌های درد را تحریک می‌کند و باعث احساس سوزش می‌شود.

از آنجا که نیش مانند شمشیر دندانه‌دار است، زنبور شکم خود را پاره می‌کند و نیش را در جای مورد نظر می‌گذارد. زنبور پس از نیش زدن، به زودی می‌میرد.

در این ویدیو گفته می‌شود: وقتی زنبور نیش خود را جدا می‌کند و روی پوست شما می‌گذارد، ماهیچه‌های نیش مدت‌ها پس از رفتن او به فرو رفتن و پمپاژ کردن سم ادامه می‌دهند.

هرچه نیش بیشتر در پوست بماند، سم بیشتری آزاد می‌شود و تا یک دقیقه به حمله سمی خود ادامه می‌دهد.

این ویدئو نشان می‌دهد که نیش از نزدیک چگونه به نظر می‌رسد و پمپاژ مایع به بدن قربانی را به نمایش می‌گذارد. در ادامه ویدئو گفته می‌شود: نیش از سه قسمت ساخته شده است؛ یک میله تثبیت‌کننده در وسط و دو تیغه حفاری خاردار.

همان طور که تیغه‌ها به جلو و عقب حرکت می‌کنند، سم از کیسه خود پمپاژ می‌شود و به عمق زخم می‌ریزد. این کار تا زمانی ادامه می‌یابد که کیسه سم کاملا خالی شود.

چرا نیش زنبور تا این حد دردناک است؟

اگرچه نیش زنبور عسل -به خصوص در طول تابستان- یک خطر به شمار می‌رود اما معمولا فقط یک درمان خانگی برای کاهش درد لازم است.

نیش زنبور بسته به این که چه کسی را و کجا را نیش زده است، می‌تواند واکنش‌های متفاوتی را ایجاد کند؛ از درد و ناراحتی موقت گرفته تا یک واکنش آلرژیک شدید.

داشتن یک نوع واکنش به این معنی نیست که همیشه با هر بار نیش زده شدن، همان واکنش را نشان می‌دهید یا این که واکنش بعدی لزوما شدیدتر خواهد بود.

نشانه‌های نیش زنبور عسل بیشتر اوقات جزئی هستند و موارد زیر را در بر می‌گیرند:

    درد بلافاصله و شدید همراه با سوزش در محل نیش

    تاول قرمز رنگ در ناحیه نیش

    تورم خفیف در اطراف ناحیه نیش

در بیشتر موارد، تورم و درد در عرض چند ساعت از بین می‌رود.

تا زمانی که به زهر زنبور آلرژی نداشته باشید، سیستم ایمنی بدن شما با ارسال مایعات به آنجا برای دفع ملیتین، به نیش واکنش نشان می‌دهد. درد را می‌توان با کمپرس سرد یا آنتی‌هیستامین تسکین داد.

کاربران توییتر از دیدن پیچیدگی نیش زنبور عسل شگفت‌زده شدند.

یک کاربر نوشت: طراحی خدا برای من باورنکردنی است.

کاربر دیگری نوشت: خیلی پیچیده‌تر از چیزی است که حدس می‌زدم.

کاربر بعدی نوشت: چقدر جذاب! من را به این فکر می‌اندازد که چگونه مهندس زندگی ما باعث شد این همه اتفاق بیفتد.

نظر کاربر بعدی این بود: مهندسی زیستی در بهترین حالت آن! این توضیح می‌دهد که چرا نیش درد دارد.

روجا تحریری نوری