بررسی رفتارهای کودکان در دوری والدین
نگران نباش ؛ مامان و بابا زود برمی گردند!
رکنا : کودکان بین 6 تا 9 ماهگی متوجه می شوند که آنها فردی جدا از پدر و مادر هستند و قادر هستند بین پدر و مادر و بقیه افراد حتی اشیا تفاوت قائل شوند و حافظه آنها نیز پیشرفت پیدا می کند.
بهعنوان یک نوزاد، پسرم هنگامی که مادربزرگش را میدید، شروع میکرد به زمزمه کردن و تولید سروصدا زیرا او عاشق این بود که مادربزرگ او را در آغوش بگیرد و برایش آواز بخواند. در این هنگام او نیز با مادربزرگ آواز میخواند و صداهای عجیب و غریبی از خودش در میآورد بسیار نرم و لطیف.
به گزارش رکنا ، هنگامی که او به هفت ماهگی رسید، دیگر مانند قبل احساس آرامش و راحتی نداشت. یک شب مادربزرگ برای نگهداری او به خانه ما آمد اما پسرم احساس کرده بود که من میخواهم خانه را ترک کنم،به من چسبیده بود و هنگامی که من خانه را ترک کردم او شروع به گریه کردن کرد.
کودکان بین 6 تا 9 ماهگی متوجه میشوند که آنها فردی جدا از پدر و مادر هستند و قادر هستند بین پدر و مادر و بقیه افراد حتی اشیا تفاوت قائل شوند و حافظه آنها نیز پیشرفت پیدا میکند. او حتی قادر است یکسری خاطرات و تصویرهایی را به خاطر بیاورد (به عنوان مثال توپ قرمزی را که او دوست دارد با آن بازی کند و یا صورت مادرش را) حتی اگر آنها در جلوی چشمان او نباشند.
خشم و عصبانیتهای مقطعی به این معنا است که کودکتان هنگامی که شما کنار او نیستید،دلش برایتان تنگ میشود البته این بسیار نشانه خوبی است.
تقریباً اکثر کودکان هنگامی که از والدین شان جدا میشوند شروع به بهانهگیری و عصبانیت میکنند البته شدت و میزان این رفتار بستگی به خلق و خوی کودک شما دارد. البته فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند. ممکن است کودکان شما خسته، گرسنه و یا مریض باشد در این صورت اگر او را تنها بگذارید بسیار بیتابی خواهد کرد و برای شما نیز شرایط سختی را بهوجود خواهد آورد.
اگر کودکتان به گریه کردن ادامه دهد شاید شما مجبور شوید تمام برنامههایتان را کنسل کنید و نزد او بمانید تا آرام شود. البته توجه کنید سکوت و آرامش او کوتاه مدت و موقتی است تنها کافی است پایتان را از خانه خارج بگذارید تا او مجدداً شروع به گریه کردن بکند. در اینجا چند روش به شما گفته میشود که میتوانید برای آرامش دادن و آرام کردن کودک خود انجام دهید.
کودکتان را به تدریج به غیبتهای کوتاه مدت خودتان عادت دهید و سعی کنید او را آماده سازید.
البته در ابتدا باید غیبتهای شما کوتاه مدت و مقطعی باشد. او را به مهد کودک ببرید و تنها برای مدت کوتاهی مثلاً چند دقیقه او را تنها بگذارید و خودتان به اتاقی دیگر بروید. او را در اتاقی بگذارید و از آشپزخانه و یا محل دیگری که او نمیتواند شما را ببیند با او صحبت کنید بهطوری که او بداند شما حضور دارید اما شما را نبیند. اگر او شروع به گریه و زاری و اعتراض کرد برای چند دقیقه صبر کنید و برنگردید.
هدف شما از انجام این کار یاددادن به کودک تان است تا بتواند تنها با اسباببازیهایش مشغول باشد. همچنین یکی از اسباببازیهای مورد علاقه او را در زیر یک ملحفه یا بالشت مخفی کنید و سپس بعد از مدتی که او آن را جستوجو کرد و نیافت آن را به او نشان دهید. یا با او بازی قایمموشک کنید. برای مدتی در جایی مخفی شوید و دوباره خود را به او نشان دهید. این کارها به کودک شما یاد میدهد که اگر چیزی وجود نداشت مثلاً اسباببازی و یا حتی شما این اتفاق برای کوتاه مدت است و مقطعی میباشد اما بالاخره آنها دوباره برخواهند گشت.
ـ اگر میخواهید مراقبت او را به یکی از اقوام نزدیک مانند مادربزرگ یا شخص دیگری بسپارید 30دقیقه قبل از اینکه شما خانه را ترک کنید هر دو در کنار او باشید شما و مادربزرگ با این کار او احساس آرامش پیدا میکند.
برای شخصی که قرار است از او نگهداری کند کاملاً توضیح دهید که کودکتان کدام عروسک را بیش از همه دوست دارد،هنگامی که بیتابی میکند چه کاری او را آرام میسازد،کدام میان وعده غذایی را باید بخورد و مهمترین حالتی که به خواب میرود کدام است و انجام این کارها کمک میکند تا خشم و بیتابی کودک شما کاسته شود. البته بعد از مدتی او به شرایط عادت خواهد کرد و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
ـ سعی نکنید که او را فریب دهید و پنهانی او را ترک کنید زیرا هنگامی که او برخیزد و ببیند که شما در کنارش نیستید،اعتمادش به شما سلب خواهدشد و عصبانیت او افزایش پیدا خواهدکرد. بهتر است همراه مادربزرگ یا شخصی که او در کنارش آرامش دارد،بیرون بروید و برای مدتی با او خداحافظی کنید و مجدداً برگردید.
ـ هنگام خداحافظی با او زیاد تعلل نکنید. مثلاً بعضی از مادرها عادت دارند البته یک خوراکی به کودک خود بدهند سپس با یکدیگر کتاب نگاه کنند و هنگامی که این کارها را انجام دادند،او را ببوسید و بروید این تأخیر باعث میشود که جدایی کودک از شما سختتر شود،فقط کافی است تنها یک لبخند بر روی لبانتان باشد و سپس بروید او را به این روش خداحافظی عادت دهید.
ـ یک بازگشت شاد داشته باشید. هنگامی که به خانه برمیگردید،کاری کنید تا او ساعتهای سختی را که به دلیل نبود شما داشته است را فراموش کند به عنوان مثال وقتی که درباز میشود و وارد خانه میشوید و او را میبینید دستانتان را باز کنید و با دست به او علامت دهید که به آغوش شما بیاید و بگویید: «مامان برگشت عزیزم» و نشان دهید که از دیدن او بسیار خوشحال و هیجانزده هستید. اگر دیدید که کودکتان مشغول بازی است بلافاصله با او همبازی شوید شروع کنید با او بازی کردن. اگر او شروع کرد به گفتن حرفهای نامفهوم شما نیز با او همکلام شوید و جواب حرفهایش را بدهید. در هر صورت به شادی و خوشحالی او توجه کنید و نشان دهید که شما نیز بسیار خوشحال هستید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
مترجم: پیام مقدم
ارسال نظر