فواید باورنکردنی راه رفتن به صورت عقب عقب که نمی دانستید!
رکنا: پیادهروی رو به عقب، روشی جذاب و کاربردی برای تقویت عضلات، افزایش تعادل و بهبود عملکرد شناختی است که تحقیقات نوین فواید چشمگیری از آن برای بدن نشان دادهاند.

به گزارش رکنا، راه رفتن یکی از عادیترین روشها برای حفظ سلامتی و تناسب اندام است؛ اما آیا میدانستید حرکت کردن به صورت «عقب عقب» میتواند فواید بیشتری داشته باشد؟ این روش خاص، علاوه بر تقویت عضلات کمتر استفاده شده، باعث بهبود عملکرد ذهنی نیز خواهد شد.
اصطلاح پیادهروی معکوس به همین نوع حرکت اشاره دارد و برای مدتی است که به عنوان یک روش تمرینی مورد توجه ورزشکاران و متخصصان قرار گرفته است. حتی تاریخ نشان میدهد این شیوه از دیرباز در سنتهای چین باستان استفاده میشده است. هماکنون تحقیقات علمی اثبات کردهاند که افزودن چنین تغییری کوچک میتواند تأثیرات بزرگ و مفیدی بر سلامت شما داشته باشد.
مزایای جسمی پیادهروی معکوس
حرکت رو به عقب در مقایسه با راه رفتن معمولی، فشار بیشتری بر عضلات ران و مفاصل لگن وارد میکند. این تغییر در نحوه حرکت باعث میشود گروههای عضلانی متنوعی فعال شوند و انعطافپذیری بدن افزایش یابد.
نیکول هاس، متخصص ارتوپدی در کلرادو، باور دارد که راه رفتن به عقب بر روی تردمیل، فشار حین حرکت را به صورت متفاوتی بر بدن توزیع کرده و به مغز کمک میکند با چالشی جدید مواجه شود. به گفته او، این روش باعث فعال شدن عضلات و بافتهای بدن به شکل تازهای میشود که در نهایت سلامت بیشتر را به همراه دارد.
جانت دوفک، استاد دانشگاه نوادا، طی تحقیقات ۲۰ ساله خود نشان داده است که این نوع حرکت انعطافپذیری کمر افزایش داده، درد کمر را تسکین میدهد و تعادل جسمانی را بهبود میبخشد. از این رو، پیاده روی معکوس به عنوان یک روش موثر در فیزیوتراپی و توانبخشی شناخته شده است.
کاهش وزن و سوزاندن کالری
فقط بهبود انعطاف بدنی نیست که پیادهروی معکوس را جذاب میکند. طبق آمار کالج آمریکایی پزشکی ورزشی، این نوع حرکت در هر دقیقه ۴۰ درصد بیشتر از راه رفتن معمولی کالری میسوزاند. همچنین تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ منتشر شده، نشان دادهاند که زنانی که اضافه وزن داشتند پس از شش هفته پیادهروی به عقب چربی بدن خود را کاهش داده و وضعیت فیزیکی بهتری پیدا کردند.
داین مککیبن رایس، یکی از متخصصان برجسته این حوزه معتقد است که این تمرین بهترین روش برای تقویت عضلات ران و باسن است. او پیشنهاد میکند که با اضافه کردن وزنه و راه رفتن به عقب، میتوان شاهد تغییرات چشمگیر در سلامت و قدرت عضلات بود.
تقویت عملکرد شناختی
فواید این حرکت فقط به جسم محدود نیست؛ زیرا تحقیقات نشان دادهاند که پیادهروی معکوس عملکرد ذهنی را نیز تقویت میکند. طبق مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۹، افرادی که هفتهای چند بار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به عقب راه میرفتند، نسبت به سایرین بهبودهای قابل توجهی در تعادل و سلامت ذهنی تجربه کردند.
دکتر آشوی نی نادکارنی از دانشگاه هاروارد بیان کرده است که این فعالیت به دلیل نیاز به تمرکز و دقت، عملکرد اجرایی مغز را بهبود میبخشد. او اضافه میکند که چنین شکلی از حرکت روی سرعت واکنش و تقویت حافظه کوتاهمدت نیز تأثیر مثبت دارد.
پیشگیری از آسیبهای مفصلی
افرادی که با مشکلاتی مانند درد مفاصل یا آرتروز دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند از مزایای پیادهروی معکوس بهرهمند شوند. این روش فشار کمتری بر نواحی کشکک زانو وارد کرده و گروههای عضلانی مثل چهارسر ران را تقویت میکند که باعث تثبیت مفاصل زانو و جلوگیری از آسیبدیدگی میشود.
تحقیقاتی که در ژورنال پزشکی آمریکای شمالی منتشر شده، نشان میدهند افزودن پیادهروی معکوس به برنامههای توانبخشی، ناتوانی بیماران مبتلا به آرتروز را به شکل قابل توجهی کاهش داده است.
در اینباره، جانت دوفک توضیح میدهد که تأثیرگذاری این روش بستگی به سطح آمادگی جسمانی فرد دارد. همچنین تغییر سرعت و شیب مسیر میتواند به تمرین شدت بیشتری ببخشد.
-
فیلم آواز باشکوه شاطر نانوایی با صدایی بهشتی ! / همه به وجد آمدند !
ارسال نظر