اگه با لنز بخوابیم ضرر داره؟
رکنا: مشکل خوابیدن با لنز را در این مقاله به طور کامل بررسی کرده و نکات مهم درباره استفاده ایمن و مؤثر از لنزها را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
به گزارش رکنا، قطعا میدانید که عوارض خوابیدن با لنز طبی تا چه اندازه مهم است و بایستی به آنها توجه داشت. در ابتدای این بخش، سعی بر این داریم تا بررسی کنیم که خوابیدن با لنز چه عوارضی دارد. توجه داشته باشید که حتی چرت زدن و خوابیدن کوتاه مدت با لنز نیز می تواند خطرات بسیاری را به همراه داشته باشد.
البته تنها خوابیدن با لنز خطرناک نیست و استفاده طولانی مدت از لنز هم می تواند چشمان شما را با آسیب های جدید مواجه کند. ما در این بخش مضرات خوابیدن با لنز را برای شما آورده ایم پس آن را جدی بگیرید! این موارد عبارتند از:
بروز انواع عفونت های چشمی
ایجاد زخم قرنیه
خشکی و تحریک چشم
بروز انواع عفونت های چشمی
بزرگترین خطر خوابیدن با لنز از دیدگاه علمی، احتمال بروز عفونت است. هنگامی که لنزهای خود را برای مدت طولانی استفاده میکنید، به ویژه زمانی که با آنها میخوابید، خطر ابتلا به بیماری به نام کراتیت میکروبی را افزایش میدهید. این بیماری در واقع عفونت قرنیه است که توسط باکتریها یا سایر میکروارگانیسمها ایجاد میشود و در صورت عدم درمان میتواند منجر به آسیب جدی چشم یا حتی کوری شود.
ایجاد زخم قرنیه
آیا خوابیدن با لنز اشکالی دارد؟ بله! خوابیدن با لنزهای تماسی و همچنین خوابیدن با لنز پانسمان چشم شما را در معرض خطر ابتلا به زخم قرنیه قرار میدهد که زخمهای دردناکی هستند که روی سطح چشم ایجاد میشوند. این زخمها میتوانند توسط عوامل مختلفی از جمله باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها ایجاد شوند. اگر به موقع درمان نشوند میتوانند منجر به زخم قرنیه عمیق و از دست دادن بینایی شوند.
خشکی و تحریک چشم
یکی دیگر از خطرات خوابیدن با لنزهای تماسی چشمی این است که میتوانند باعث خشکی و تحریک چشم شوند. هنگامی که با لنزهای خود میخوابید، چشمان شما اکسیژن یا رطوبت کافی دریافت نمیکنند و منجر به ناراحتی و قرمزی میشوند.
اگر از لنزها برای کار طولانی با کامپیوتر استفاده میکنید،
این خشکی و خارش چشم چندین برابر میشود زیرا نورهای آبی و بنفشی که از صفحه نمایشگرها به چشمان شما برخورد میکنند، علاوه بر خشکی چشم، شبکیه چشمان شما را نابود میکنند.
در این شرایط باید از بلوکنترل استفاده کنید. اینها عدسی های عینک هستند که میتوانند مطابق با نمره چشم شما طراحی شوند. پس برای کار طولانی با موبایل و کامپیوتر، بجای لنز از عینک استفاده کنید.
برای خرید عینک طبی نیز میتوانید بر روی لینک آن کلیک کنید تا جمعی از بهترین فریم های قیمت مناسب را مشاهده نمایید.
لنزهای چشمی مخصوص شب
لنزهای تماسی مخصوص شب لنزهای ویژه ای هستند که به آرامی شکل قرنیه چشم را در طول شب تغییر داده و به کودکان و بزرگسالان اجازه می دهند روز بعد بدون نیاز به عینک یا لنزهای تماسی از دید واضح لذت ببرند. آنها برای افراد مبتلا به نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم ایده آل هستند.
مطالعات نشان داده اند که این لنزها می توانند به توقف پیشرفت نزدیک بینی در کودکان و نوجوانان کمک کنند، که به نوبه خود می تواند به پیشگیری از بیماری های چشمی در بزرگسالی بینجامد. علاوه بر این، این لنزها به بسیاری از بزرگسالان دارای مشکل پیرچشمی کمک می کنند تا برای چند روزی بدون استفاده از عینک بتوانند مطالعه کنند.
این توضیح می دهد که چرا بسیاری از اپتومتریست ها لنزهای تماسی مخصوص شب را برای بیماران خود تجویز می کنند.
خوابیدن با لنزهای اسکلرال
لنزهای اسکرال نوعی رایج از لنزهای تماسی هستند که همچون سایر مدل های طبی، ضعف ناشی از عیوب انکساری مانند نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، پیرچشمی و … را اصلاح می کنند.
به طور کلی، اکثر چشم پزشکان و اپتومتریست ها توصیه می کنند که لنزهای اسکلرال را قبل از خواب از چشم ها خارج کنید. چرا که این می تواند منجر به افزایش خطر عفونت چشم شود.
آیا خوابیدن با لنز باعث نابینایی می شود؟
هنگامی که با لنزهای تماسی می خوابید، خطر عفونت چشم به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. در موارد جدی، این عفونت ها می توانند باعث آسیب دائمی قرنیه و از دست دادن بینایی شوند.
محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا معتقدند که از میان هر 2500 مورد استفاده از لنزهای تماسی، تنها یک نفر دچار عفونت قرنیه می شود اما این خطر در خصوص افرادی که با لنز می خوابند، 10 برابر افزایش می یابد.
همچنین به گزارش خبرگزاری مهر، مردی 34 ساله که هم به هنگام شنا از لنزهای تماسی استفاده می کرده و هم به مدت چندین روز در هفته لنزها را از چشم خود خارج نمی کرده است، مبتلا به یک نوع نابینایی نادر ناشی از ارگانیزم های میکروسکوپی شده است.
یک نمونه دیگر، مردی 57 ساله است که به دلیل استفاده مداوم از لنز تماسی به مدت دو هفته بدون خارج کردن و تمیز کردن آن، دچار نابینایی نسبی شده است.
در آخر هم یک دختر نوجوان پس از استفاده از لنزهای غیر تجویزی و استفاده مداوم از آن ها در مدت خواب، به زخم قرنیه مبتلا شده است.
اگر یک شب با لنز بخوابم چه اتفاقی می افتد؟
به گفته متخصصان، خوابیدن با لنز رنگی و یا طبی خطر ابتلا به عفونت قرنیه را افزایش می دهد. همچنین در این صورت خطر کراتیت میکروبی که نوعی التهاب قرنیه ناشی از عفونت است، پنج برابر بیشتر می شود.
از این رو اگر با لنز به خواب رفتید، لازم است تا به محض بیدار شدن آنها را از چشمانتان خارج کنید. اگر نمی توانید به راحتی این کار را انجام دهید، آنها را نکشید. چند قطره از محلول استریل لنز را در چشمان خود بریزید، پلک بزنید و دوباره امتحان کنید. این کار به خارج کردن آسان تر آنها کمک می کند.
مدت زمان مجاز خوابیدن با لنزچشمی
شما نباید با لنزهای تماسی معمولی بخوابید، نه تنها به این دلیل که ممکن است با چشم های متورم و قرمز از خواب بیدار شوید، بلکه این می تواند خطر ابتلا به عفونت چشمی را نیز افزایش دهد. البته برخی از تولیدکنندگان، لنزهای تماسی را برای استفاده طولانی مدت طراحی کرده اند و شما می توانید آنها را هنگام خواب استفاده کنید، اما تنها در صورتی که تایید اپتومتریست خود را داشته باشید.
از طرفی به خاطر داشته باشید که استفاده مداوم و طولانی مدت از هیچ لنزی توصیه نمی شود. در ابتدای ورود لنزهای تماسی به بازار، سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده از این لنزها را به مدت دو هفته بی خطر می دانست اما پس از مدت کوتاهی پزشکان اعلام کردند که که نباید بیش از 7 روز از این لنزها استفاده کرد.
نکات مهم خوابیدن با لنز
اگر تصمیم خوابیدن با لنز در طول شب را دارید، چندین نکته وجود دارد که میتوانید برای کاهش خطر ابتلا به عوارض آن انجام دهید:
دستورالعمل های چشم پزشک خود را دنبال کنید:
چشم پزشک توصیههای خاصی را بر اساس نیازهای فردی شما و نوع لنزهایی که استفاده میکنید ارائه میدهد. حتما دستورالعملهای آنها را به دقت دنبال کنید تا مطمئن شوید که از لنزهای خود به طور ایمن و مؤثر استفاده میکنید.
از لنزهای یکبار مصرف روزانه استفاده کنید:
اگر اغلب با لنزهای تماسی خود میخوابید، لنزهای یکبار مصرف روزانه را خریداری کنید. این لنزها طوری طراحی شدهاند که پس از یکبار استفاده شدن بایستی آن ها را دور بیاندازید. همین موضوع باعث کاهش خطر عفونت و سایر عوارض و معایب خوابیدن با لنز میشود.
به طور منظم لنزهای خود را تمیز و ضد عفونی کنید:
یکی از روشهای درمان خوابیدن با لنز، ضدعفونی کردن آنها است. حتی اگر قصد دارید با لنزها بخوابید، برای کاهش خطر عفونت، تمیز کردن و ضد عفونی کردن آنها به طور منظم بسیار مهم است. دستورالعملهای ارائه شده توسط سازنده لنز یا چشم پزشک خود را برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن مناسب لنزها دنبال کنید
دکتر بارنت، اپتومتریست اصلی در مرکز سلامت چشم دانشگاه کالیفرنیا می گوید: برای استفاده مجدد از لنزهای تماسی، محلول پراکسید هیدروژن (H2O2) یک گزینه عالی است زیرا استفاده از آن آسان است، اثر ضد میکروبی دارد و از سلامت سطح چشم حمایت می کند.
از لنزهای خود فاصله بگیرید:
اگر میتوانید، هر روز چند ساعت لنز خود را بردارید تا به چشمان خود استراحت دهید. این کار میتواند به کاهش خطر خشکی و تحریک چشم کمک کند. همانطور هم که در بالا به آن اشاره کردیم، برای کار طولانی با کامپیوتر نیز میتوانید بجای لنز طبی از عینک مخصوص کار با کامپیوتر استفاده کنید. این عینک ترکیبی هستند از یک فریم عینک و یک جفت عدسی بلوکنترل که بر روی آن تراش میخورد. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک آن کلیک کنید و توضیحات دقیق آن را مطالعه نمایید.
به طور کلی توصیه میشود تا حد امکان از انجام این کار خودداری کنید. برداشتن لنز قبل از خواب خطر عفونت و سایر عوارض را کاهش میدهد.
نتیجه گیری
اصلی ترین پیامدهای خوابیدن با لنز چشم میتواند عفونت، زخم قرنیه و خشکی باشد. اگر ترجیح میدهید با لنزهای تماسی چشمی خود بخوابید، حتما دستورالعملهای چشم پزشک خود را دنبال کنید، از لنزهای یکبار مصرف روزانه استفاده کنید، لنزهای خود را به طور مرتب تمیز و ضدعفونی کنید، به چشمهای خود استراحت دهید و تا حد امکان از خوابیدن با آنها خودداری کنید. همیشه به بدن خود گوش دهید و اگر احساس ناراحتی یا هر مشکلی دارید، فورا لنزهای تماسی چشمی خود را بردارید و به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید.
ارسال نظر