نقش میوه در افسردگی

به گزارش رکنا، جمعیت انسان در سراسر جهان در حال پیر شدن است و خطر ابتلا به افسردگی در میان سالمندان افزایش می‌یابد. مصرف میوه می‌تواند شما را از افسردگی اواخر عمر محافظت کند.

افسردگی از طریق علائم مختلفی ازجمله عدم لذت، کاهش اراده، اختلال پردازش شناختی، از دست دادن اشتها، افزایش خستگی و تمرکز ضعیف ظاهر که در بزرگسالان مسن اغلب با شرایط عصبی زمینه‌ای ترکیب می‌شود.

دانشمندان مدت‌ها استدلال کرده‌اند علاوه بر دارو که اغلب با عوارض جانبی مختلفی همراه است، رویکردهای دیگری مانند تغییر رژیم غذایی نیز می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با افسردگی اواخر عمر داشته باشد.

همچنین تعداد فزاینده‌ای از محققان ادعا کردند الگوهای غذایی اولیه ممکن است بر شروع افسردگی در زندگی بعدی تأثیر بگذارد.

چه میوه هایی بخوریم تا شاد بمانیم؟

یافته‌ها نشان داد افرادی که در میانسالی مقادیر قابل‌توجهی میوه مصرف می‌کنند، علائم افسردگی کمتری را بعدها تجربه می‌کنند. کارشناسان بر مصرف ۱۴ میوه ازجمله پرتقال، نارنگی، موز و هندوانه تمرکز کردند. بنابراین تاثیر میوه بر افسردگی را جدی بگیرید.

نتایج نشان داد که مصرف مداوم هر یک از این میوه‌ها در دوران میانسالی به‌طور قابل‌توجهی ظهور افسردگی را در مراحل بعدی زندگی کاهش داده است. در مقابل، به نظر نمی‌رسد مصرف سبزیجات با احتمال کمتری برای افسردگی مرتبط باشد.

به احتمال زیاد، سطوح بالای آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی موجود در میوه‌ها از جمله فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین سی می‌تواند نقش محافظتی قابل‌توجهی در برابر ابتلا به افسردگی داشته باشد.

چند وعده میوه بخوریم تا افسرده نشویم؟

محققان اظهار کردند در جمعیت مورد تحقیق ما، شرکت‌کنندگانی که حداقل سه وعده میوه در روز مصرف می‌کردند، در مقایسه با افراد با مصرف کمتر از یک وعده میوه در روز توانستند احتمال افسردگی مرتبط با افزایش سن را به میزان قابل‌توجهی و حداقل ۲۱ درصد کاهش دهند.

این نتایج را می‌توان با خوردن یک تا دو وعده میوه بعد از هر وعده غذایی به دست آورد.

یافته‌ها نشان می‌دهد که ترویج مصرف میوه در افراد میانسال می‌تواند از بروز افسردگی در اواخر عمر جلوگیری کند، بنابراین به‌طور قابل‌توجهی به سلامت عمومی در سراسر جهان کمک خواهد کرد.

تحقیقات بیشتری برای ارزیابی رابطه بین افسردگی و سایر عوامل قابل تغییر رفتاری ازجمله خواب، سیگار کشیدن و سایر الگوهای غذایی مورد نیاز است.

محققان بیان کردند با توجه به افزایش شیوع علائم افسردگی در میان سالمندان در اواخر عمر، مداخلاتی که مصرف میوه‌ها را در اوایل زندگی تشویق می‌کنند ممکن است در کاهش احتمال علائم افسردگی در افراد مسن عملی و مؤثر باشند.

کارشناسان خاطرنشان کردند که تحقیقات آینده می‌تواند ریزمغذی‌های اساسی در میوه‌ها را بررسی و ممکن است اثرات محافظتی در برابر افسردگی را واسطه کند.

نتایج این تحقیق در مجله Nutrition, Health, and Aging منتشر شده است.

منبع: ایسنا

وبگردی