معرفی کشورهای بسیار کوچک با نیروی هوایی دارای قابلیت رزمی + عکس

به گزارش رکنا، نیروی هوایی یک کشور به طور کلی برای محافظت از حریم هوایی، مرزها و پشتیبانی از نیروهای زمینی و دریایی تأسیس شده است. کشورهای بزرگی مانند ایالات متحده، روسیه و چین دارندگان بزرگترین نیروی هوایی در جهان هستند. از سوی دیگر، کشورهای کوچکتر ممکن است نیروی هوایی رسمی داشته یا نداشته باشند. این مقاله کوچکترین کشورهای دارای نیروی هوایی با قابلیت رزمی را بررسی می کند.

5 کشور کوچک دارنده نیروی هوایی فعال

لبنان

۵- لبنان

    وسعت: ۱۰,۴۵۲ کیلومتر مربع

    ۲,۵۰۰ نیروی فعال

    ۶۸ پرنده نظامی فعال

    ۱۸ پرنده بدون سرنشین

    هواپیماهای تهاجمی: Embraer EMB 314, Cessna AC 208

    هلیکوپترهای تهاجمی: MD500 Defender, Aérospatiale Gazelle

شماره پنج در لیست کوچکترین کشورهای ما با نیروی هوایی فعال با قابلیت رزمی، لبنان است که مساحتی معادل ۱۰,۴۵۲ کیلومتر مربع دارد. نیروی هوایی لبنان (LAF) که رسماً القوات الجوویه اللبنانیه نامیده می شود، بازوی جنگ هوایی نیروهای مسلح لبنان (LAF) است که مسئول دفاع از مرزهای کشور است. LAF که در ژوئن ۱۹۴۹ تأسیس شد، بیش از ۲,۵۰۰ پرسنل فعال در اختیار دارد. نیروی هوایی لبنان دارای ۶۸ پرنده نظامی فعال است که شش فروند از آنها هواپیماهای تهاجمی Embraer EMB 314 هستند. نیروی هوایی لبنان در حال حاضر هواپیمای جنگنده پیشرفته ای ندارد. به این ترتیب، این نیرو تنها به یک اسکادران از EMB314 Super Tucano، سه فروند سسنا AC 208 و یک نیروی هلیکوپتری متکی است. هواپیمای سسنا مأموریت های شناسایی و حمله زمینی را برای نیروی زمینی لبنان انجام می دهد.

قبرسقبرس

۴- قبرس

    وسعت: ۹,۲۵۱ کیلومتر مربع

    ۱,۲۰۰ نیروی فعال

    ۲۶ پرنده نظامی فعال

    هواپیماهای تهاجمی: هواپیمای تهاجمی/آموزشی Pilatus PC-9

    هلیکوپترهای تهاجمی: Aérospatiale Gazelle

    سفارش ها: ۴ فروند هلیکوپتر، چهار فروند پرنده بدون سرنشین

شماره چهار در لیست ما قبرس است که ۹,۲۵۱ کیلومتر مربع مساحت دارد. فرماندهی هوایی قبرس، با عنوان نیروی هوایی قبرس (CAF) نیز شناخته می شود، و یک شاخه هوایی از گارد ملی قبرس است. این نیرو در درجه اول بر بالگردها (انواع تهاجمی و ضد تانک)، موشک های زمین به هوا و سیستم های راداری یکپارچه متکی است. شاخه هوایی ارتش قبرس که در آوریل ۱۹۶۴ تأسیس شد، تقریباً ۱,۲۰۰ پرسنل فعال دارد. دو اسکادران اصلی نیروی هوایی قبرس را تشکیل می دهند: اسکادران ۴۵۰ اُم بالگرد تهاجمی (۴۵۰ M.E/P) و اسکادران ۴۶۰ اُم جستجو و نجات (۴۶۰ MED). نیروی هوایی قبرس از یک هواپیمای تهاجمی/آموزشی Pilatus PC-9 برای ماموریت های چند منظوره اش استفاده می کند.

برونئی

۳- برونئی

    وسعت: ۵,۷۶۵ کیلومتر مربع

    ۲۲ پرنده نظامی فعال

    ۵ پرنده بدون سرنشین: Meggitt Banshee و RQ-21 Blackjack

    برنامه هایی برای خرید جت های جنگنده

شماره سه در فهرست ما برونئی است که مساحتی معادل ۵,۷۶۵ کیلومتر مربع دارد. نیروی هوایی سلطنتی برونئی (RBAirF) بال هوایی ارتش سلطنتی برونئی دارالسلام است. دفتر مرکزی RBAirF در ریمبا، روبروی فرودگاه بین‌المللی برونئی (BIA) واقع شده است. نیروی هوایی سلطنتی برونئی وظیفه دفاع از فضای هوایی کشور و پشتیبانی هوایی و نظارت بر مرزهای دریایی و زمینی آن را بر عهده دارد. این نیرو که در مارس ۱۹۶۵ به عنوان هنگ سلطنتی برونئی مالایی تأسیس شد، دارای ۲۲ هواپیمای سرنشین دار و پنج پهپاد بوده و برای مأموریت های هدفمند به هلیکوپترهای چند منظوره و پهپادهای خود متکی است. این پهپادها که به طور رسمی توسط سلطان برونئی راه اندازی شدند، در درجه اول نقش نظارت بر امنیت دریایی را ایفا می کنند. نیروی هوایی برونئی از انواع تسلیحات هواپیما از جمله مینی گان های M134، راکت های FZ و موشک های هوا به سطح استفاده می کند. این بخش از ارتش برونئی قصد دارد چندین فروند هواپیمای BAE Hawk بخرد تا توانایی کامل جنگنده ای را برای خود فعال کند.

بحرین

۲- بحرین

    وسعت: ۷۸۷ کیلومتر مربع

    ۱,۵۰۰ نیروی فعال

    ۱۱۸ فروند هواپیمای سرنشین دار فعال

    ۱۷ فروند جنگنده  F-16C ساخت جنرال داینامیکس

    ۱۷ فروند هلیکوپتر Bell AH-1E/F

    ۱۲ فروند هلیکوپتر Bell AH-1Z Viper

نایب قهرمان لیست کوچکترین کشورهای ما با نیروی هوایی جنگنده، بحرین با مساحت ۷۸۷ کیلومتر مربع است. نیروی هوایی سلطنتی بحرین (RBAF) که قبلاً به عنوان نیروی هوایی امیری بحرین شناخته می شد، بازوی جنگ هوایی نیروهای دفاعی بحرین (BDF) است. این شاخه هوایی مستقل در طول جنگ خلیج فارس و مداخله عربستان سعودی در جنگ داخلی یمن در عملیات های رزمی مشترک شرکت داشت. نیروی هوایی بحرین که در مه ۱۹۷۶ به عنوان شاخه هوایی نیروهای دفاعی بحرین تأسیس شد، بیش از ۱,۵۰۰ پرسنل فعال را در نقش های مختلف در اختیار دارد. این نیرو دارای ۱۱۸ هواپیمای فعال از جمله چندین فروند F-16C است. این شاخه همچنین به هلیکوپترهای تهاجمی از جمله AH-1E/F و AH-1Z Viper ساخت کمپانی بل متکی است.

۱- سنگاپور

    وسعت: ۷۱۲ کیلومتر مربع

    ۶,۰۰۰ نیروی فعال

    ۷,۵۰۰ پرسنل ذخیره

    ۲۴۷ پرنده نظامی سرنشین دار فعال

    ۶۰ فروند جنگنده F-16C/D ساخت جنرال داینامیکس

    ۴۰ فروند جنگنده F-15SG ساخت مک دانل داگلاس

در صدر فهرست ما سنگاپور با مساحت ۷۱۲ کیلومتر مربع قرار دارد. نیروی هوایی جمهوری سنگاپور (RSAF) بازوی هوایی نیروی هوایی سنگاپور (SAF) است که مسئولیت پشتیبانی هوایی از ارتش و نیروی دریایی این کشور و حفاظت از حریم هوایی آن را بر عهده دارد. RSAF که در سپتامبر ۱۹۶۸ تأسیس شد، بیش از ۶,۰۰۰ پرسنل فعال در نقش‌های مختلف و ۷,۵۰۰ پرسنل ذخیره را در اختیار دارد.

بر اساس داده های  WDMMA.org، نیروی هوایی جمهوری سنگاپور دارای ۲۴۷ هواپیمای فعال است که بخش بزرگی از آن را جت های جنگنده تشکیل می دهد. این نیرو در حال حاضر ۶۰ جنگنده F-16C/D Fighting Falcon ساخت شرکت آمریکایی جنرال داینامیکس و ۴۰ فروند F-15SG را که به طور خاص برای این نیرو طراحی شده اند، را در اختیار دارد. علیرغم اینکه سنگاپور کوچکترین کشور با نیروی هوایی با قابلیت رزمی است، در بین ۱۰۳ نیروی هوایی جهانی در رتبه ۳۵ اُم قرار دارد.

منبع: روزیاتو

وبگردی