شکار "جغد طلایی" کم نظیر در ‌دزفول + عکس

به گزارش رکنا، ‌استاد مصطفی چینی گر اظهار کرد: آقای افشین موسی زاده از علاقه مندان به طبیعت و فعالان حوزه محیط زیست دزفول در روز 10 دی ماه یک بهله جغد را مشاهده کرد که پس از شکار تیهو و خیس شدن پر و بال‌ها در بارندگی شدید، توانایی پرواز در اوضاع نامناسب جوی را نداشت. وی پس از خشک کردن پرها و چند ساعت مراقبت از جغد، آن را در طبیعت رها کرد.

وی افزود: با همکاری محیط بانان منطقه شکار ممنوع قلعه شاداب شهرستان دزفول به ویژه آقای حسن بهداروندی، تصاویر پرنده بررسی شد و همچنین با ارتباط با کمیته ثبت پرندگان ایران، کار شناسایی این جغد آغاز و مشخص شد که این گونه "جغد طلایی" از کمیاب ترین پرندگان ایران است و مشاهده آن تاکنون در خوزستان گزارش نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت: جغد طلایی یا عمانی با نام علمی strix butleri از کمیاب ترین پرندگان ایران است که در منابع و گزارشهای قدیمی از سواحل مکران دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان به عنوان گونه ای بسیار کمیاب و محدود به جنوب شرق ایران معرفی شده بود که نبود گزارش موثق احتمال حذف این گونه را از فهرست پرندگان ایران می داد تا اینکه در سال ۱۳۹۳ از اطراف مشهد و پس از آن از شهر جم در استان بوشهر، بافق و مهریز در استان یزد گزارش شد که آخرین مشاهدات آن مربوط به استان هرمزگان و بندر‌لنگه بود.

چینی گر بیان کرد: مشاهده جغد طلایی گونه بسیار کمیاب جغدهای ایران در استان خوزستان در واقع غربی ترین پراکنش این گونه در ایران است و همچنین گونه جدید برای استان خوزستان محسوب می شود. گونه های پرندگان خوزستان با ثبت ارزشمند این گونه به ۳۵۷ گونه پرنده افزایش یافت.

وی عنوان کرد: اندازه بدن جغد طلایی ۲۹ تا ۳۵ سانتیمتر و طول دو سر بالها ۷۰ تا ۸۰ سانتیمتر است. همچنین جغد طلایی شب گرد است و جزو جغدهای متوسط جثه محسوب می شود. این گونه سینه و شکم راه راه عرضی زرد طلایی، تارک و پشت بالهای خاکستری روشن دارد.

رئیس اداره حفاظت مخیط زیست دزفول ادامه داد: صورت جغد طلایی گرد و کمی روشن تر از گوشپرها است. همچنین پرهای این گونه پوشیده از کرک، دم نخودی رنگ با شش نوار قهوه ای تیره، چشمهای زرد پر رنگ از مشخصات دیگر این گونه هستند. در حالی که گونه مشابه جغد طلایی یعنی جغد جنگلی چشمان کاملا سیاه دارد.

وی گفت: خوزستان با دارا بودن تنوع زیستی گوناگون و بیش از ۳۵۰ گونه پرنده از ۵۵۰ گونه ثبت شده در ایران بهشت پرنده نگری در ایران است. با ثبت ارزشمند جغد طلایی در خوزستان پرنده نگران و علاقه مندان طبیعت می توانند همه گونه های جغدهای ایران به جز جغد برفی را که در شمال ایران است را در خوزستان مشاهده کنند.

چینی گر ادامه داد: جغدها شکارچیان شب هستند و با شکار جوندگان و خزندگان و پرندگان کوچک نقش موثری در تعادل اکوسیستم دارند و از آنجا که برخی جوندگان را شکار می کنند نقش مهمی را در کنترل جمعیت آنها ایفا می کنند و از گونه های ارزشمند طبیعت محسوب می شوند.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید