حریم سرمسجد مسجدسلیمان تعیین شد

به گزارش رکنا از خوزستان؛ ایوب سلطانی به انجام مطالعات تعیین عرصه و حریم سرمسجد مسجدسلیمان به لحاظ باستان‌شناسی برای جلوگیری از تداخلات و تعرضات اشاره کرد و گفت: سرمسجد به لحاظ انجام مطالعات باستان‌شناسی حایز اهمیت است و پژوهش‌های باستان‌شناسی این بنای تاریخی در پایگاه منظر فرهنگی ـ صنعتی مسجد سلیمان انجام پذیرفت.

وی با بیان این‌که مطالعات و طرح کلی سایت موزه بودن سرمسجد تدوین و تکمیل شد، افزود: از سمت اداره کل موزه‌های کشور سرمسجد به عنوان سایت موزه مسجدسلیمان معرفی شد و مطالعات سایت موزه بودن سرمسجد نیز تکمیل به تهران ارسال شده است.

سلطانی با اشاره به خروجی مطالعات سایت موزه بودن سرمسجد، ادامه داد: سایت موزه بودن طرح کلی این بنا را به ما می‌دهد که سامان‌دهی به چه شکل باید صورت گیرد و برای سرمسجد در یک افق ۲۰ ساله چه اتفاقاتی رخ می‌دهد،  برای بهسازی محوطه سرمسجد، ۱۲ چشمه بهداشتی، ۱۰ سرویس بهداشتی، ۶۰۰ مترمربع ساماندهی مسیر تردد بازدیدکنندگان سرمسجد، ساخت سیستم دفع آب‌های سطحی به بیرون محوطه، احیا ۲ پلکان در جبهه جنوبی سرمسجد مطابق با باقی‌مانده معماری که وجود داشت و در جبهه شمالی نیز بخشی از دیواره‌ها را که مرمت آنها غیراصولی بوده با مصالح بومی بازپیرایی شدند.

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مسجدسلیمان اضافه کرد: همچنین چهار تابلو سنگی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی مطابق با آخرین ضوابط یونسکو برای معرفی محوطه متناسب و همگن با محیط نصب شد.

وی با اشاره به این‌که به دلیل شرایط آب و هوایی مسجدسلیمان زمان گذران گردشگران و بازدید‌های گردشگری از سرمسجد به شب برمی‌گردد، گفت: به همین دلیل موضوع طراحی روشنایی و نورپردازی سرمسجد در دستور کار قرار گرفت.

سلطانی می گوید: ادامه مرمت جبهه شمالی و جنوبی و تجهیز محوطه سرمسجد به دوربین مداربسته نیز پیگیری خواهد شد.

وبگردی