در گفتگوی ویژه با سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی غرب استان تهران تشریح شد
مهمترین چالش در مبارزه با سوداگران مرگ !
حوادث رکنا: همزمان با سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر به سراغ سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی غرب استان تهران رفتیم. وی معتقد است ۴۰درصد سرقت های غرب استان تهران مستقیما با مواد مخدر در ارتباط است
به گزارش رکنا، از ابتدای سال تاکنون پلیس غرب استان تهران در جهت اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی چند قاچاقچی عمده و خرده فروش مواد مخدر را دستگیر کرده است چند باند از ابتدای سال تاکنون شناسایی و منهدم شده است؟
از ابتدای سالجاری علاوه بر ماموریت های ذاتی و جاری پلیس مبارزه با مواد مخدر و تدابیر ابلاغی فرماندهی محترم کل انتظامی، تاکنون 198 طرح ارتقای امنیت اجتماعی محله محور در سطح شهرستان های تابعه فرماندهی ویژة انتظامی غرب استان تهران اجرا شده و طی آن تعداد 20شبکه حرفه ای قاچاق موادمخدر شامل 124 نفر قاچاقچی عمده شناسایی و دستگیر و مورد برخورد انتظامی و قضایی واقع شده اند و درمجموع حدود3 تن انواع موادمخدر توسط پلیس مبارزه با موادمخدر نیز ازاین شبکه ها کشف گردیده است.
درطرح جمع آوری معتادان متجاهر چه تعداداین افرادجمع آوری شدندودرراستای ساماندهی این افرادچه برنامه های راباهماهنگی سایرنهادها داشتید؟
در سالجاری با پیگیری های انجام شده از مراکز مسئولیت دار در حوزه جمع آوری و درمان معتادین متجاهر و پس از ایجاد ظرفیت درمان، 10مرحله طرح جمع آوری معتادین متجاهر خیابانی اجرا شده و حدود 2000 نفر تحویل مراکز درمانی ماده16دولتی شده اند و تعدادی هم بدلیل عدم وجود ظرفیت یا عدم تناسب مراکز درمان با وضعیت و شرایط جسمی و بیماری افراد عدم پذیرش داشتیم.
به کشفیات مهم امسال که برایتان قابل توجه بود اشاره کنید و درباره ی آن توضیح دهید؟
حدود 2500کیلوگرم یعنی 2تن و 500کیلوگرم از کشفیات موادمخدر، مادة تریاک بوده که این رقم نسبت به سال قبل 184درصد افزایش داشته بزرگترین محموله در سالجاری در این استان 800کیلوگرم بوده که توسط یک شبکة حرفه ای و ب صورت بسیار پیچیده اقدام به انتقال و قاچاق موادمخدر از مرزهای شرقی به داخل استان می نمود که 5نفر عنصر اصلی ( تحویل دهنده و گیرنده و واسط و بارکش و تامین ) به همراه 4 دستگاه خودرو دستگیر شدند.مقدار 317 کیلوگرم از موادمخدر کشف شده، متاآمفتامین بوده که این رقم نیز 364درصد افزایش کشف داشته است. بطور کلی پلیس مبارزه با موادمخدر غرب استان تهران، در میزان کشف مجموع موادمخدر 61درصد افزایش عملکرد داشته است.
یکی از مطالبات مهم مردم از پلیس موضوع مبارزه با مواد مخدر است در این راستا چه تمهیداتی دارید و اگر بخواهید خبر خوشحال کننده و امیدوار کننده بدهید چیست؟
همانگونه که بارها در رسانه ها منتشر شده است، تدبیر فراجا و پلیس مبارزه با موادمخدر بر پاکسازی محلات و معابر از لوث وجود معتادین و فروشندگان موادمخدر بوده که در این راستا با همت و تلاش شبانه روزی کارکنان و همکاری رده های درون سازمانی و گاها برون سازمانی در میزان دستگیری توزیع کنندگان محلی و خرده فروشان تا به امروز 45درصد افزایش داشته و اثرات آن در میزان تماس های ورودی سامانه 110 دیده می شود که تعداد تماس ها – یعنی درخواست های مردمی در حوزه برخورد با معتاد و موادفروش- در 6شهرستان بطور میانگین 7درصد کاهش داشته است.
مهم ترین چالش شما در مبارزه با سوداگران مرگ چیست؟
مبارزه با موادمخدر در دو بعد عرضه و تقاضا انجام می گیرد، و نقش پلیس اگرچه در هر دو بعد تاثیرگذار است، صفر تا 100موضوع – البته تا مرحله شناسایی و دستگیری – با پلیس و دستگاه قضایی بوده، توفیقات خوبی حاصل شده که در میزان شناسایی شبکه های عمده، تعداد دستگیری ها و موادمخدر کشف شده نتایج آن دیده می شود، لیکن آن بخش از مبارزه یعنی تقاضا که متوجه سایر ارگان ها و تعامل آنها با پلیس و متقابل است، ضعیف بوده و نتایج آن هم متاسفانه در تعداد مصرف کنندگان به تجاهر رسیده دیده می شود و نیاز است در بعد تقاضا و مصرف همت و تلاش بیشتری شود تا برای شهروندان قابل لمس و مشهود باشد.
دیدگاه خودتان درعرصه مبارزه باموادمخدرتوضیح دهید؟
شهروندان عزیز توجه داشته باشند، معضل شیوع موادمخدر یک معضل جهانی است، و بنا به آمارهای سازمان های جهانی در این زمینه، بحمدلله کشور ما به دلیل جدیت در برخورد با عرضه وضعیت بهتری نسبت به میانگین شیوع مصرف جانی دارد.
حدود بیش از 80درصد موادمخدر جهان در مسیر انتقال از مبداء – کشورهای هم مرز ما- به کشورهای مقصد –اروپا و ... توسط پلیس جمهوری اسلامی ایران کشف می شود و این موضوع بطور مستمر و سالیانه توسط سازمان جهانی مبارزه با موادمخدر اعلام رسمی می شود، بنابراین بحمدالله با وجود نگرانی ها برای خانواده ها که البته به حق هم است، همت بر مبارزه و جدیت در برخورد است و سند آن هم حدود 4هزار شهید و بیش از 12هزار جانباز تقدیم شده در این عرصه بوده است.
آیاپلیس به تنهایی قادراست درمقابل این بلیه ی خانمانسوزاعتیاد بیاستد؟
قطعا چنین نیست، به همین خاطر هم در قانون مبارزه با موادمخدر که به تصویب مجمع تشخیص مصلحت هم رسیده، حداقل 12 وزارت خانه و نهاد کلان نقش مستقیم دارند و جزئیات تا 24 دستگاه در این امر مسئولیت دارند که اگر تعامل و جدیت همه دستگاه ها بطور یکسان باشد، قطعا جهشی بزرگ در عرصه ریشه کن کردن تجارت مرگ خواهیم بود.
چه هشداری به مجرمان موادمخدردارید؟
اینکه فرزندان و سربازان این مرز و بوم هیچ گاه از فکر خدمت به ملت غافل نمی شوند و چه خدمتی بالاتر از مبارزه با سوداگران خرد و کلان مرگ و در این راستا پلیس عزم خود را بیش از پیش جزم کرده و مصمم به نابودی و ریشه کنی این معضل است. ضمن اینکه شناسایی اموال حاصل از قاچاق موادمخدر و ضربه به بنیان های مالی هم بسیار جدی تر از گذشته مدنظر بوده در این بعد هم قطعا اندوخته های مادی شان از طریق مجرمانه گلوگیرشان خواهد شد.
موادمخدرچه تاثیری درامنیت دارد؟
برابر آمار های موجود، متاسفانه بیشترین آمار سرقت های خرد در سطح جامعه، خصوصا در غرب استان تهران- بیش از 40درصد- توسط معتادین انجام می شود در سایر جرائم نیز سهم معتادین از جرائم منجر به قتل، غیراخلاقی، نزاع ها و درگیری ها و متزلزل کردن خانواده، سهمی قابل توجه است. بنابراین اعتیاد ومعتادین در میزان امنیت قطعا نقش دارند.
برای آگاهسازی شهروندان وجوانان ازآسیب های استفاده ازموادمخدرچه برنامه های دارید؟
یکی از برنامه های پلیس مبارزه با موادمخدر و حتی در کلانتری ها، استقرار مشاور و مددکاران اجتماعی است و یکی از محورهای فعالیت شان ، آگاهی دادن به شهروندان و جوانان و نوجوانان و ارائه راهنمایی در مواقع بروز آسیب در این زمینه بوده و همچنین از دیگر برنامه ها ارتباط گیری با محل های اجتماع ومجامع شهروندان، مانند مساجد، مدارس، دانشگاه ها، ادارات و حتی حوزه های نظامی و ... برگزاری جلسات و کلاس های آموزشی و آگاهسازی و آشنایی با خطرات مصرف موادمخدر است که در این زمینه بطور مستمر در حال اجرا بوده و از ابتدای سالجاری غیر از مراجعات انفرادی حدود 5 جلسه عمومی در این زمینه برگزار و اقدام شده است.
شهروندان درصورت مشاهده خرده فروشان موادمخدرومعتادان متجاهرچگونه به شمااطلاع دهند؟
یکی از آسان ترین روش های ارتباط با پلیس سامانه 110 بوده که به لحظه پلیس در جریان وقوع فعل مجرمانه یا معضل اجتماعی قرار گرفته و اقدامات لازم را انجام می دهد و قابل رهگیری توسط ناظرین هم هست.
بعلاوه پیگیری ها در حال انجام است تا سامانه سه شماره ای -128- صرفا برای موضوع مبارزه با موادمخدر راه اندازی شود که اطلاع رسانی پس از راه اندازی انجام می شود.
شماره تلفن همراه 09108999418 نیز آماده دریافت گزارش های شنیداری و دیداری از طریق پیامک و پیام رسان های تلفن همراه است
حرف آخر
موضوع بسیار مهم اینکه؛ در کل کشور بیش از 75درصد کشفیات موادمخدر در نقاط مرزی –عمدتا دو کشور مرز شرقی - و قبل از ترانزیت به عمق و داخل کشور انجام می پذیرد و این موضوع برای کاهش دغدغه و نگرانی های شهروندان و هم وطنان عزیز مهم به نظر می رسد ، در غرب استان تهران نیز در سالجاری بیش از 50درصد موادمخدر کشف شده توسط پلیس مبارزه با موادمخدر، قبل از ورود محموله ها به داخل استان و در همان استان های مرزی شناسایی و کشف شده است.
معصومه مرادپور / ایران
ارسال نظر