به گزارش رکنا، بابک زنجانی میلیارد نفتی 46 ساله که حاشیه هایش بوی نفت می دهد و به ادعای خودش دارای 64شرکت داخلی وخارجی از جمله شرکت هواپیمایی قشم، هلدینگ سورینت، باشگاه فوتبال راه‌آهن، First Islamic Bank مالزی، بانک «ارزش» تاجیکستان، موسسه‌ای مالی اعتباری در امارات، سهامدار شرکت هواپیمایی «انور» ترکیه بوده است که در حال حاضر در زندان Prison اوین به سر می برد . رضا ضراب 34 ساله که متولد تبریز است ، در استانبول مالک هلدینگ «رویال» است که در تجارت سنگ‌های قیمتی فعال است.او از هیچ فعالیت اقتصادی روی گردان نبود، از خرید سهام باشگاه اسب سواری تا افتتاح کارخانه کشتی سازی و واردات صادرات مبلمان و هواپیمایی خصوصی وغیره. او با پرداخت ۳ میلیون لیر ترک اسپانسر تیم معروف فوتبال «ترابزون اسپور» ترکیه شده بود .

٩ دی ١٣٩٢بود که بابک زنجانی بازداشت شد. او متهم بود که چندهزار میلیارد تومان پول نقد و نفت را از وزارت نفت تحویل گرفته اما در موعد مقرر بازنگردانده است. ماجرا از آنجایی آغاز شد که در اوایل سال ٩١ سه وزیر دولت احمدی‌نژاد و رئیس بانک مرکزی وقت نامه‌ای را امضا می‌کنند که براساس آن مبلغی حدود 9 هزار میلیارد تومان و چندین محموله نفت و میعانات گازی در اختیار زنجانی قرار می‌گیرد. براساس گزارش سازمان بازرسی که در جلسه هشتم دادگاه فساد نفتی قرائت شد اینکه سه وزیر و رئیس وقت بانک مرکزی، بانک FIIB متعلق به زنجانی را بدون شناخت کامل به رسمیت شناخته‌‌اند، یک کار غیرمنطقی بوده است. چند ماه پیش از بازداشت زنجانی در ایران، رضا ضراب در ترکیه دستگیر شده بود. اتهام او هم پول‌شویی و جابه‌جایی غیرقانونی ارز و طلا به مقصد شرکت سورینت، متعلق به زنجانی بود ازسوی‌دیگر رضا ضراب که سال ٢٠١٣ به دلیل اخلال در نظام اقتصادی ترکیه خبرساز و بازداشت شده بود و مجددا روز سوم فروردین در میامی آمریکا دستگیر شد به نیویورک منتقل می‌شود تا محاکمه شود.

رضا ضراب کیست

به گزارش تدبیر، روزنامه حریت ترکیه در مقاله ای نوشته است: " رضا ضراب کیست؟"به نوشته حریت ،رضا ضراب در سال ۱۳۶۲ در خانواده‌ای ثروتمند در تبریز متولد شد. «در زمان جنگ، خانواده ضراب به دوبی رفته و رضا پسر کوچک خانواده در ترکیه مانده و آنجا به فعالیت می‌پردازد که پس از چند سال حسین ضراب ( پدر رضا ) پس از بازگشت به ایران کارخانه فولاد‌سازی را تاسیس می‌کند. این کارخانه هم‌اکنون به نام اوست و همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»

مدیرعامل این کارخانه حسین ضراب و رییس هیات‌مدیره کارخانه نیز «رضا ضراب » پسر اوست. این جوان دو ملیتی ایرانی – ترکیه ای ، علاوه بر اینکه در استانبول مالک هلدینگ «رویال» است، در تجارت سنگ‌های قیمتی نیز فعال است و ۴۶‌درصد صادرات طلای ترکیه را در اختیار دارد .

در زمستان ۱۳۸۸ (2010 ) رضا ضراب با ابرو گوندش، خواننده مشهور ترک ازدواج کرد و موجب شد هر اقدام او بیشتر از گذشته در صدر اخبار رسانه‌های ترکیه قرار بگیرد.

زمانی که «ابروگوندش» همسر رضا ضراب در سال 89 به ایران سفر کرده و میهمان خواهر همسرش در کرج بود، خبری در رسانه‌های منتشر شد، مبنی بر اینکه او در کرج در مراسم افطاری به میزبانی یکی از مدیرا ن ارشد دولت قبل شرکت کرده است. البته ان مدیر ارشد این خبر را تکذیب کرد.

ماجرای رضا ضراب در ترکیه

٢٦ آذر ١٣٩٢ پلیس Police ترکیه ٥٣ نفر را به اتهام پولشویی و فساد مالی بازداشت کرد. روزنامه «تودیز زمان» ترکیه نوشت، در جریان ماجرای بحران فساد مالی ترکیه به غیر از برخی مقامات دولت اردوغان و فرزندان آنان، رضا ضراب، تاجر ایرانی اهل تبریز نیز بازداشت شد. وی ،متهم به انتقال غیرقانونی محموله‌های طلا و انتقال غیرقانونی پول از طریق یک بانک متعلق به دولت ترکیه و پرداخت رشوه به نزدیکان مقامات دولتی اقدام است.

قاضی صلواتی در واکنش به این اظهار نظر زنجانی گفت: «شما طلاها را از آقای الف خریدید». متهم پرونده نفتی توضیح داد: «آقای الف، آدم کلاهبرداری است که به دستور بازپرس و با شکایت من به همراه آقای « م » بازداشت شده است. این آقایان مدعی بودند که در آفریقا طلا دارند و من به آنها گفتم قراردادی ببندیم و طلاها را به ایران بیاورم. در این خصوص با رئیس کل وقت بانک مرکزی صحبت شد و قرار شد برای رفع برخی مشکلات طلاها به ایران بیاید. آقای« الف » ٥ میلیون دلار پیش‌پرداخت دریافت کرد. از ترکیه یک هواپیمای مسافربری بزرگ به همراه دو مأمور نظارتی و یک نماینده از سوی من به آفریقا رفتند. وقتی که به آفریقا رفتند، به ما زنگ زدند و گفتند که طلاها را رویت کرده‌ایم و اگر اجازه بدهید بارگیری کنیم. آن آقایان به خاطر هزینه‌های گمرکی آفریقا یک میلیون دلار دیگر از ما طلب کردند و بدون هیچ مدرکی یک میلیون دلار پرداخت کردیم.

زنجانی ادامه داد : طلاها بارگیری شد و هواپیما در استانبول نشست و قرار بود بار به ایران منتقل شود. متأسفانه آقای« الف و م »اطلاعاتی را به پلیس استانبول دادند مبنی بر اینکه یک محموله قاچاق Contraband در داخل هواپیما وجود دارد. پلیس استانبول هواپیما را توقیف کرد و خواست مدارک بیاوریم. مدارکی را که داشتیم به گمرک استانبول ارائه کردیم اما از ما اصل مدارک را خواستند.

زنجانی افزود: «به آقای« الف و م » گفتم اصل مدارک را بدهند، ولی برای اینکه اصل مدارک را بدهند پنج میلیون دلار دیگر طلب کردند و ما هم پنج میلیون دلار دیگر دادیم

. زنجانی ادامه داد: در مجموع ١١ یا ١٢ میلیون دلار دادیم و در مدارکی که ارائه کرده بودند، نوشته بودند: این« کالا مصنوعی » است. انها گفتند به این‌خاطر « کالا ی مصنوعی » نوشته‌ایم تا گمرک کمتر پول بگیرد. در نهایت بار از استانبول به دوبی منتقل شد. در دوبی آقای « م »که صاحب بار بود و دوستان ما نیز رفته بودند تا بار را ترخیص کنند، دیدند روی شمش‌های طلا اکلیل پاشیده شده است. این آقایان زیر بار نمی‌رفتند و مدعی شدند ما طلاها را عوض کرده‌ایم. از آنجا که خدا می‌خواست گروه انها را در آفریقا دستگیر کردند و در روزنامه‌ها نیز این موضوع منعکس شد. ما نیز از آنها شکایت کردیم و دو نفر از آقایان را زندانی Prisoner کردند.

ماجرای هالک بانک

در ماجرای پرونده رضا ضراب در ترکیه ، مدیر سابق هالک بانک ترکیه نیز در ارتباط با پرونده صادرات طلای ترکیه به ایران بازداشت شد.

روزنامه « تودیز‌زمان» گزارش داده بود در بازرسی پلیس از منزل مدیرعامل هالک بانک حدود ٤,٥‌میلیون دلار که در جعبه کفش بوده، کشف شده است.

این روزنامه نوشت: «سه شرکت صوری در ترکیه که تحت مالکیت رضا ضراب هستند، در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ حدود ۸۷‌ میلیارد یورو نقل و انتقالات غیرقانونی از کشورهای مختلف انجام داده‌اند که ۴۰‌ درصد این مبلغ، پولی است که به‌صورت غیرقانونی از کشور خارج کرده‌اند. در یکی از پرونده‌ها، رضا ضراب با هلدینگ سورینت متعلق به بابک زنجانی ارتباط داده شده است. در ژانویه ۲۰۱۳ در فرودگاه آتاتورک ترکیه 5/1 تن محموله طلا در هواپیمایی کشف شد که دوسوم این محموله قرار بوده تحویل شرکت سورینت هلدینگ در ایران شود. این محموله بدون هیچ سندی و با پرداخت ۱/۵‌میلیون دلار رشوه به برخی افراد سیاسی در ترکیه راهی دوبی شد».

اعترافات ضراب

به گزارش سایت تدبیر، روزنامه صباح با اشاره به شرح ماجرا از زبان ضراب می‌نویسد: من اتهامات واردشده را نمی‌پذیرم. ماموران به خانه من ریختند و من را از تختخواب بیرون کشیدند و بازداشت کردند. 20 فیلمبردار در حال فیلمبرداری از این صحنه بودند. بازداشت من کودتایی سازماندهی‌شده بود.

ضراب در مورد اتهام قاچاق طلا ا ز غنا نیز ضمن رد اتهام‌های مطرح‌شده اظهار می‌کند: می‌توانید با بررسی اسناد فروش طلاها حقایق را دریابید.

او همچنین با رد اتهام پولشویی و انتقال غیرقانونی وجه میان دو کشور ایران و ترکیه خاطرنشان می کند : کسانی که چنین صبحت‌هایی درباره فعالیت‌های تجاری من مطرح می‌کنند یا نمی‌فهمند که چه می‌گویند یا درک درستی از تجارت ندارند. تمام فعالیت‌های من براساس قوانین کشور ترکیه بوده است و همچنین تمام بازرسی‌های دولتی آن را رصد می‌کرده‌اند.

رد پای ضراب در پرونده بابک زنجانی

در همان مقطع زمزمه‌هایی درباره ارتباط ضراب و زنجانی به گوش می‌رسید. تا جایی که روزنامه «تودیز زمان» ترکیه در ادامه گزارش خود نوشت، رضا ضراب در اعترافات خود نام رئیس خود را فاش کرده است. این نام کسی نبود جز بابک زنجانی؛ ارتباطی که البته از سوی هر دو نفر ( بابک زنجانی و رضا ضراب ) تکذیب شد. اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. همان ایام ، روزنامه «هابرتک» مدعی شد: «براساس ایمیل‌های ردوبدل شده بین ضراب و زنجانی، ‌این ایرانی ثروتمند قصد سفر به ترکیه و دیدار با ضراب را در هتلی لوکس در آنتالیا داشته است. به گفته پلیس، بابک زنجانی و رضا ضراب هیچ‌وقت تلفنی صحبت نمی‌کردند و ارتباطشان فقط از طریق ایمیل بوده است. ‌زنجانی قرار بوده که با استفاده از یک پاسپورت جعلی از طریق بیروت وارد آنتالیا شود، اما او سفر خود را بعد از عملیات پلیس در ترکیه لغو می‌کند». این روزنامه مدعی شده بود که ضراب و زنجانی اولین‌بار سال‌ها پیش در تبریز با یکدیگر ملاقات کرده‌اند و ضراب از آن پس برای زنجانی کار می‌کرده است. این روزنامه ترکیه ای در دی سال 92 نوشت : « در حالی که رضا ضراب در ترکیه و بابک زنجانی در ایران دستگیر شده و حواشی فراوانی درباره پرونده‌های آنها ایجاد شده، نفر سوم این مثلث شراکت به نام « م.ش.ز.» در سکوت در حال انجام معاملات خویش است.

در این میان دستگیری رضا ضراب، کریدور پولشویی در ترکیه اولین حلقه دومینویی بود که با دستگیری بابک زنجانی که ٩ ‌هزار‌میلیارد تومان بدهی پول نفت تنها یکی از قلم‌های فهرست طولانی پرونده اوست، ادامه یافت و اکنون این دومینو به حلقه خاموش و ساکت خود رسیده است. اما این داستان زمانی جذاب‌تر می‌شود که به یاد بیاوریم همان زمان خبرگزاری فرانسه نوشته بود: «گفته می‌شود شخص واسطه میان ضراب و زنجانی برای ارسال پول نفت به ترکیه، تاجری مستقر دردوبی به نام - م.ش . ز - بوده است . »

برگزاری دادگاه پرونده فساد نفتی باعث شد ، تا برخی شایعاتی ازجمله داستان دو شریک ، ( بابک زنجانی و رضا ضراب ) و ارتبا ط انها با یکدیگر در معاملات خارجی فاش شود . هرچند انها ارتباط خود را تکذیب کردند ، اما پرداخت 12 میلیون یورو کارمزد از سوی بابک زنجانی به صرافی «صفیر آلتین»در دوبی که متعلق به رضا ضراب است ، رابطه کاری انها را برملاء کرد .

بابک زنجانی در چهاردهمین جلسه دادگاه، درباره دو موضوع سخنانی بر زبان آورد که نیازمند آن است تا برای روشن‌شدن زوایای مختلف این رخدادها، مقداری به گذشته بازگردیم. نکته اول، قاچاق ١,٥ تن طلا از کشور غنا به مقصد دوبی بود که در فرودگاه آتاتورک استانبول توقیف موقت شد و ماجرای دوم پورسانت‌هایی بود که رضا ضراب برای جابه‌جایی ارز از بابک زنجانی دریافت کرده بود.

به گزارش بنگاه خبری بلومبرگ در گزارشی که به رضا ضراب اختصاص داده بود نوشت: «یک شرکت واردات‌وصادرات به نام «سارا»، در دوبی، ١.٥ تن طلا از یک شرکت در غنا خرید. این شرکت طلای معدنی «امنای» نام داشت. «امنای» به مأموران گمرک اعلام کرده بود که محموله‌اش ٣٠ بسته نمونه‌های طلای معدنی است و مقصد نهایی آن امارات متحده عربی بود. ضراب گفته بود که خریدار نهایی این محموله‌، یک تاجر ایرانی به نام بابک زنجانی که مالک شرکت سورینت نیز است.

هواپیمای شرکت «یوال‌اس» از فرودگاهی در آکرا (پایتخت غنا) پس از یک ساعت پرواز به دلیل مه الود بودن مسیر پرواز ، مجبور شد در فرودگاه آتاتورک استانبول فرود بیاید. مأموران گمرک ترکیه در فرودگاه این محموله را کشف و هواپیما را توقیف کردند».

بلومبرگ در ادامه می‌افزاید : شرکت « سارا » ادعا کرد شرکت « ا منای » طلای تقلبی به آنها فروخته است. پس از مدتی آزمایشگاه صنعتی امارات با بررسی و تجزیه‌وتحلیل‌های انجام‌شده توسط گزارشی را منتشر می کند مبنی براینکه که ٩٩ درصد پایه این محموله سرب بوده و روکش نیکل ٩٥ درصد داشته است». البته این صرفا ادعای شرکت اماراتی و ادعای زنجانی در دادگاه است.

همکاری بابک زنجانی با ضراب در دادگاه

زنجانی همچنین در این جلسه دادگاه در پاسخ به سؤال قاضی صلواتی رئیس دادگاه مبنی بر اینکه شما از آفریقا هزارو ٥٠٠کیلو طلا خریده‌اید و این طلاها کجا هستند، گفت: «از من کلاهبرداری کردند، من چنین چیزی نخریدم».

ناصر سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال « رکنا »مبنی براینکه آیا در پرونده بابک زنجانی رد پای رضا ضراب نیز وجود دارد ، گفت : بازرسان این سازمان روی پرونده فساد نفتی که به دلیل برخی بی دقتی ها در دوره قبل بوجود امده بسیار تحقیق و کار کرده اند . وحتی با متهم نیز قبل از بازداشت گفتگوی مفصل انجام دادند واز او خواستند که پول و یا اموال بیت المال را بازگرداند. اما وی معتقد بود برای دور زدن تحریم ها اقداماتی را انجام داده و پول شرکت نفت در بانکی در خارج از کشور محفوظ است ، ولی به دلیل اینکه در تحریم هستیم الان نمی تواند پول را بازگرداند . در حالیکه کارشناسان و بازرسان این سازمان با چند بار گفتگو با متهم متوجه شگردهای اوشدند ، که وی بهانه های مختلف قصد فرصت سوزی دارد ، چون هربار او یک مطلب جدیدی می گفت تا ماموران را گمراه کند .

البته نامبرده در تحقیقات اسامی افرادی بسیاری را مطرح کرد از جمله رضا ضراب صاحب صرافی « صفیرآلتین » . متهم ( بابک زنجانی ) مروداتی با ایشان داشته است . اما باید بررسی شود اظهارات بابک زنجانی در خصوص افراد چقدر صحیح است .

افرادی که در پرونده متهم نفتی مطرح بوده اند ، به عنوان معطع و یا متهم احضار و از انها بازجویی شد و برای برخی نیز پرونده تشکیل شده است.

ضراب در دادگاه منهتن نیویورک

رضا ضراب اکنون در زندان نیویورک منتظر دادگاه است تا از ادعا نامه دادستان علیه خود دفاع کند . به گزارش شبکه «ای بی سی»؛ «دیه‌گو رودریگز»، رئیس دفتر اف‌بی‌آی در نیویورک اعلام کرده است بنا به ادعانامه دادستانی ، جرایم رضا ضراب بین سال‌های 2010 تا 2015 انجام شده است. ضراب به همراه کاملیا جمشیدی،29 ساله و حسین نجف زاده،65 ساله از سوی دادگاه آمریکایی به کلاهبرداری از دولت آمریکا، نقض قانون Law اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی، کلاه‌برداری بانکی و پول‌شویی متهم هستند. البته این دو متهم - کاملیا جمشیدی، حسین نجف زاده- هنوز دستگیر نشده اند .

به گزارش «المانیتور»، دادگاه رضا ضراب قرار با حضور دادستان منطقه و وکلای متهم برای رسیدگی به ادعانامه دادستان و در خواست وکلای ضراب برای ازادی موکل خود تشکیل می شود . اما به دلیل اینکه نامبرده از حق خود برای آزادی Freedom به قید ضمانت انصراف داده است ، جلسه رسیدگی منتفی و جلسه دیگری موکول شد .

به گفته ریچارد برمن قاضی Judge آمریکایی ، مجموعا ۹ نفر در پرونده مربوط به ضراب، متهم هستند. اما تنها ضراب و محمد هاکان آتیلا، مدیر «هالک بانک» ترکیه در ایالات متحده در بازداشت به‌سر می‌برند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

راز سقوط هواپیمای دختر ثروتمند ترکیه ای در ایران / خلبان پرواز کجاست؟!+ عکس

مرد 22 ساله وقتی از زندان مشهد آزاد شد، زنش با مرد دیگری زندگی می کرد + عکس

دردسر ازدواج پسر دانشجوی ایرانی با دختر افغان!

اولین عکس از محل برخورد شهاب‌سنگ در قائمشهر

بلایی که روزهای بارانی بر سر دخترها آمد+ عکس

محاکمه دانشجوی ارشد انرژی هسته ای به خاطر قتل در کرج + عکس

قیچی کردن موی دختر دبستانی در یک مدرسه آبادان / معاون پرورشی اخراج شد

دستگیری هانیه و خواهرش به خاطر اسید پاشی به یک دختر تهرانی

7 سال بلاتکلیفی یک مرد در زندان کرج!

زنی که خاک می‌خورد! + عکس

خودکشی هولناک دختر دانشجو / این دختر زیبا در دام یک مرد بود! + عکس

بروس لی بعد از ازدواج با 2 زن مشهور هم رفت و آمد پنهانی داشت +عکس

وبگردی