صفر تا صد استعلام خلافی خودرو و پرداخت جریمه خودرو + جزئیات

به گزارش رکنا، استعلام خلافی خودرو یکی از دغدغه‌های بیشتر افراد به‌خصوص رانندگان متخلف است. جالب است بدانید که 4 نوع جریمه خودرو وجود دارد که عبارتند از تسلیمی، الصاقی، دوربینی و دوبرگی. اگر برای اولین بار قصد گرفتن خلافی ماشین یا استعلام خلافی خودرو خود را دارید این سوال برایتان ایجاد می‌شود که چگونه از خلافی خودرو خود مطلع شویم؟ یا این‌که چه راهکارهایی برای کم کردن آن وجود دارد؟ و یا برای استعلام خلافی خودرو آیا نرم ‌افزاری وجود دارد؟

برای پرداخت خلافی خودرو باید از طریق استعلام خلافی خودرو از مبلغ آن مطلع باشیم. اگر علاقه‌مند هستید با انواع روش‌های استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

انواع خلافی خودرو

استعلام خلافی خودرو ، راه‌های زیادی دارد که در این گزارش به تفصیل به آن‌ها می پردازیم که در شروع مطلب، قصد داریم انواع جریمه خودرو را معرفی کنیم. به‌طور کلی جرائم راهنمایی و رانندگی 4 دسته هستند:

1- جریمه تسلیمی: یکی از روش‌هایی که خلافی برای خودرو ثبت می‌شود، ارائه برگه جریمه توسط افسر راهنمایی و رانندگی است. در این نوع جریمه، به‌دلیل مشاهده گواهینامه توسط افسر، مشخصات راننده متخلف در برگه خلافی خودرو ثبت می‌شود که به این روش جریمه خودرو، جریمه تسلیمی می‌گویند.

2- جریمه الصاقی : نوع بعدی جریمه خودرو ، قراردادن برگه جریمه روی خودرو توسط افسر راهنمایی و رانندگی بدون حضور راننده است. در این حالت، به دلیل عدم ‌حضور راننده مشخصات وی در برگه جریمه ثبت نمی‌شود.

3- جریمه دوربینی : این روش به معنی ثبت خلافی توسط دوربین‌های راهنمایی و رانندگی نصب ‌شده در معابر است.

4- جریمه دوبرگی : زمانی ‌که افسر راهنمایی و رانندگی به راننده متخلف دستور توقف می‌دهد، اما راننده متوقف نمی‌شود، خلافی به صورت دوبرگی صادر می‌شود.

شاید برایتان این سوال ایجاد شود که خلافی خودرو چه زمانی دو برابر می‌شود؟ مالکان خودرو تنها 60 روز برای پرداخت خلافی از نوع تسلیمی‌ فرصت دارند و در صورت عدم‌ پرداخت ظرف این مدت، مبلغ خلافی دو برابر می‌شود. ضمن اینکه اگر مبلغ کل خلافی به بیش از یک میلیون تومان برسد، دستور توقف برای خودرو صادر می‌شود؛ بنابراین استعلام خلافی خودرو و پرداخت آن اهمیت بسیار بالایی دارد. جریمه خودرو به صورت تسلیمی‌ را جدی بگیرید تا بعدا پشیمان نشوید!

چه زمانی باید دنبال استعلام خلافی خودرو باشیم؟

عمدتا مالکان خودرو به 2 دلیل مشخص به دنبال استعلام خلافی خودرو هستند:

استعلام خلافی خودرو به منظور پرداخت جریمه‌ها

جلوگیری از دوبرابر شدن مبلغ جریمه ‌های تسلیمی‌ یا کاهش مبلغ جریمه‌ها به زیر یک میلیون تومان و جلوگیری از توقیف خودرو به دلیل داشتن جریمه بالای یک میلیون تومان، یکی از دلایلی است که رانندگان اقدام به دریافت استعلام خلافی خودرو می‌کنند.

یکی دیگر از دلایل دریافت استعلام خلافی خودرو ، فروش خودرو است. البته شاید خیلی از مالکان خودرو اطلاع نداشته باشند که برای فروش خودرو نیازی به تسویه خلافی خودرو تا قبل از تعویض پلاک وجود ندارد. امکان پرداخت خلافی خودرو با کارت عابربانک در محل تعویض پلاک وجود دارد.

روش‌های استعلام خلافی خودرو

برای استعلام خلافی خودرو، سوالات متعددی برای افراد ایجاد می‌شود؛ از جمله این‌که خلافی خودرو را چگونه بگیریم؟ خلافی خودرو تا چه زمانی وقت دارد و خلافی خودرو را چگونه پرداخت کنیم؟ برای استعلام تخلفات رانندگی روش‌های مختلفی وجود دارد؛ در ادامه 6 روش اصلی استعلام خلافی خودرو را توضیح خواهیم داد:

1-استعلام خلافی با مراجعه به پلیس 10+

دفاتر پلیس 10+ مرجع حضوری استعلام خلافی محسوب می‌شوند. هزینه دریافت برگه خلافی (سال 99) 8150 تومان به‌همراه 4750 تومان تعرفه رسیدگی غیرحضوری اجرائیات (بررسی شکایت خلافی خودرو) است. بابت هر ردیف خلافی قابل اعتراض هم مبلغ 375 تومان دریافت می‌شود. درصورتی‌که پرینت لیست جریمه‌ها بیش از 3 برگ باشد، برای هر برگ هم مبلغ 550 تومان دریافت خواهد شد.

نکته مهم : برای افرادی که مبلغ خلافی خودرو آن‌ها بیش از یک میلیون تومان است، مراجعه به دفاتر پلیس 10+ سودی ندارد و این افراد به منظور رفع مشکل خلافی، باید به مراکز راهنمایی و رانندگی مراجعه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به سایت راهنمایی رانندگی مراجعه کنید.

2- استعلام خلافی خودرو با پلاک

یکی از سوالات پرجستجوی کاربران در خصوص دریافت استعلام خلافی، در مورد امکان گرفتن خلافی با پلاک است. پلیس راهور ناجا استعلام ریز خلافی خودرو با شماره پلاک را امکان‌پذیر کرده‌است. پلیس راهور ناجا این امکان را برای مالکین خودرو فراهم کرده است تا با استفاده از تلفن به اطلاعات جریمه ماشین دسترسی داشته باشند؛ بنابراین برای استعلام خلافی به‌صورت تلفنی، کافی است با شماره 88288888 از تلفن‌های ثابت تهران یا 02188288888 از تلفن همراه یا شهرهای خارج از استان تهران تماس بگیرید. این شماره تلفن گویا است و امکانات زیر را در اختیار شما قرار می‌دهد:

شماره‌گیری عدد 1: استعلام تخلفات رانندگی با دادن شماره پلاک به اپراتور

شماره‌گیری عدد 2: استعلام صدور گواهی‌نامه و استعلام صدور کارت خودرو

ناگفته نماند که با این روش، فقط می‌توانید از جریمه خودرو باخبر شوید و امکان پرداخت خلافی خودرو را ندارید.

3- خلافی خودرو آنلاین

برای پاسخ‌دهی به این سوال که خلافی را چطور از اینترنت مشاهده و پرداخت کنیم؟ بهترین راه مراجعه به سایت راهور است. سامانه مربوطه یا همان سایت پلیس راهور ناجا اصلی‌ترین و معتبرترین مرجع دریافت خلافی ماشین محسوب می‌شود. برای دریافت جریمه پرداخت ‌نشده خودرو کافی است به آدرس rahvar120.ir مراجعه کنید.

دریافت خلافی با وارد کردن بارکد کارت خودرو

پس از وارد کردن بارکد کارت خودرو در سامانه پلیس راهور و از زدن دکمه جستجو، لیستی از جریمه‌های پرداخت‌ نشده همراه با توضیحات نمایش داده می‌شود. در انتهای لیست هم امکان پرداخت جریمه‌ها با استفاده از شناسه قبض و شناسه پرداخت به صورت آنلاین وجود دارد.

نکات مهم در خصوص سایت راهور برای خلافی

اطلاعات سایت آفلاین است و به‌طور هفتگی آپدیت می‌شود.

در صورت پرداخت جریمه خودرو از طریق سایت، اطلاعات بعد از 72 ساعت در سامانه پلیس راهور درج می‌شود.

سایت راهور 120، برای آی‌ پی‌های خارج از کشور بسته است؛ اگر قصد استعلام خلافی خودرو یا موتور از این سایت را دارید با آی‌ پی‌های داخل کشور و بدون VPN به سامانه پرداخت قبض خلافی مراجعه کنید.

4- استعلام خلافی خودرو با اپلیکیشن‌های موبایل

یکی از ساده‌ترین روش‌های استعلام خلافی خودرو استفاده از برنامه‌های موبایل است. هم ‌زمان با افزایش روزافزون استفاده از تلفن‌همراه در بین شهروندان، مجموعه‌های زیادی اقدام به تولید نرم‌افزارهای موبایلی خلافی کرده‌اند که با امکانات کاربردی توانسته‌اند خدمات خوبی را به کاربران ارائه دهد. این برنامه‌های اندرویدی علاوه‌بر نمایش ریز خلافی خودرو و جریمه خودرو امکان پرداخت با استفاده از کدهای دستوری USSD را فراهم کرده‌اند که حتی بدون داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت جریمه رانندگی خودرو را پرداخت و به صفر کردن خلافی کمک می‌کنند.

استعلام خلافی خودرو

5-استعلام پیامکی خلافی خودرو با کد VIN

یکی دیگر از روش‌های دریافت خلافی، استفاده از پیامک است که اصطلاحاً به آن استعلام خلافی با کد VIN هم می‌گویند. برای این منظور، برخلاف روش آنلاین که باید از کد 8 رقمی‌ استفاده می‌شد، کافی است کد 17 رقمی‌ VIN درج‌شده در پشت کارت خودرو را به شماره 1101202020 پیامک کنید.

دریافت خلافی خودرو با کد vin

پس از آن پیامکی برای شما ارسال می‌شود که در صورت تائید درخواست، باید عدد 9 را ارسال کنید. هزینه دریافت این پیامک، 350 تومان خواهد بود. در صورت ارسال عدد 9 مبلغ کل خلافی خودرو، تعداد خلافی‌ها و تاریخ آخرین به ‌روزرسانی برای شما ارسال می‌شود. ضمن آن‌ که خبری از شناسه قبض و شناسه پرداخت هم نیست.

کارت وسیله نقلیه

6-استعلام خلافی خودرو با استفاده از کد USSD

برای استعلام خلافی خودرو با استفاده از این روش، کافی است کد #110* را شماره‌گیری کنید و با ورود به سامانه پلیس 110 درخواست استعلام خلافی را با وارد کردن Vin بدهید. دقت کنید که این روش عملاً تفاوت چندانی با روش پیامکی ندارد و نتیجه استعلام با همان مبلغ 350 تومان از طریق پیامک برای شما ارسال می‌شود.

استعلام خلافی خودرو

نرم افزارهای خلافی خودرو موجود در google play

با وارد شدن به گوگل پلی گوشی‌های همراه خود و سرچ خلافی، نرم‌افزارهای متعددی که توسط شرکت‌های مختلف برای دریافت نرم افزار خلافی ماشین با شماره پلاک، کد ملی و… ارائه شده‌اند را مشاهده می‌کنید.

استعلام خلافی خودرو

برخی از این اپلیکیشن‌ها قابلیت‌های بیشتری مانند هشدار نزدیک‌شدن به محدوده طرح ترافیک، هشدار عبور از سرعت مجاز، خرید بیمه ثالث، استعلام تصادفات رانندگی (تاریخ، علت، نوع، رنگ خودرو، شهر)، خدمات پلیس و جدول تعرفه‌های جرائم را در اختیار کاربران خود قرار داده‌اند.

روش‌های پرداخت خلافی خودرو

خلافی خودرو را چگونه پرداخت کنیم؟ همان‌طور که در روش‌های استعلام خلافی توضیح داده شد، روش‌های متعددی نیز برای پرداخت خلافی وجود دارد. پرداخت از طریق خودپرداز بانک ملی، تلفن‌بانک، وب‌سایت‌های مختلف از جمله سایت راهور و نرم‌افزارهای موبایل مهم‌ترین روش‌های پرداخت انواع جرائم رانندگی هستند.

پرداخت خلافی خودرو

روش کم کردن خلافی خودرو و اعتراض به آن

بسیاری از مالکان خودرو زمانی‌که با لیست جریمه خودرو خود روبرو می‌شوند، معتقد هستند که برخی از جرایم ثبت‌شده، غیرمنصفانه است یا آن‌ها اصلا مرتکب این تخلفات نشده‌اند! بنابراین، اغلب به دنبال اعتراض به لیست خلافی و کم‌کردن آن هستند. برای پاسخ دادن به این سوال که خلافی را چگونه کم کنیم؟ با ما همراه باشید.

در مورد رسیدگی به شکایات تخلفات راهنمایی و رانندگی دو فرآیند وجود دارد. اول اعتراض به قبض جریمه است. چگونه به خلافی اعتراض کنیم؟ برای این منظور، فرد معترض باید به مرکز اجرائیات منطقه یا شهرستان محل سکونت خود مراجعه کند و موضوع شکایت را در منطقه مطرح کند؛ این‌گونه موارد در همان محل قابل رسیدگی و اصلاح هستند.

دوم، اعتراض به وضعیت تخلفات است که فرد معترض باید ابتدا به دفاتر پلیس +10 مراجعه کند و درخواست اعتراض دهد. ظرف حداکثر 24 ساعت باید به این موضوع رسیدگی شود و معمولا نتیجه اعتراض در کمتر از چند ساعت اعلام می‌شود. در این مراکز، افراد دلایل خود را برای اعتراض بیان می‌کنند؛ مثلا این‌که در زمان وقوع تخلف اصلا در محل حضور نداشته‌اند یا توان پرداخت این مبلغ جریمه را ندارند.

اما اگر مبلغ جریمه مورد اعتراض بالای یک میلیون تومان باشد، برای اعتراض به جریمه خودرو باید به واحدهای رسیدگی به تخلفات رانندگی مراجعه کنید. در تهران، شهروندان باید به ادارات راهنمایی و رانندگی مناطق 1، 3، 10، 12، 14، 16، 20، 21، 22 و همچنین دادسرای راهور واقع در خیابان آزادی- نبش رودکی-پشت راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ مراجعه کنند. در سایر استان‌ها هم مالکین خودرو باید به واحدهای رسیدگی مرکز استان مراجعه کنند. در این مراکز، کارشناسان پلیس نظرات خود را در اختیار قضات مستقر در مناطق قرار می‌دهند و این قضات که تحت‌نظر دادسرای راهور هستند، نسبت به این اعتراضات اعلام نظر می‌کنند و در صورت نیاز کسری خلافی مطابق با مقررات اعمال می‌شود.

توجه کنید که درخواست‌هایی که قبلا رسیدگی شده‌است، در این واحدها پذیرش نخواهند شد و رای صادره توسط واحد رسیدگی، قطعی است.

مدارک لازم جهت رسیدگی به اعتراض خلافی خودرو

اصل کارت شناسایی و اصل سند مالکیت خودرو

تکمیل فرم درخواست

کارت شناسائی معتبر مالک وسیله نقلیه یا وکیل قانونی وی

روش صفرکردن خلافی خودرو

اگر قصد صفر کردن خلافی خودرو را دارید، باید به شما بگوییم به‌هیچ‌وجه امکان صفرکردن جریمه خودرو بدون پرداخت جریمه وجود ندارد و هرگونه تلاش برای این کار پیگرد قانونی خواهد داشت.

البته برای افرادی که بضاعت ضعیف‌تری دارند، یک راه برای تقسیط جریمه وجود دارد؛ به این‌صورت‌ که می‌توانید جریمه خودرو را به‌ صورت موردی پرداخت کنید تا مقدار جریمه خودرو را زیر یک میلیون نگه دارید.

سوالات متداول خلافی خودرو

در این بخش به سوالات متداول شما کاربران گرامی در مورد خلافی خودرو پاسخ خواهیم داد:

آیا امکان تقسط خلافی خودرو وجود دارد؟

بله. می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت راهور یا راهنمایی و رانندگی، خلافی خودرو را اقساطی کنید.

چگونه ثابت کنیک که خلافی ثبت شده به خودرو ما تعلق ندارد؟

باید به حوزه شکایات راهنمایی و رانندگی بروید و نسبت به خلافی خودروی خود اعتراض بزنید تا به آن رسیدگی کنند.

آیا اعتراض به خلافی موجب کاهش آن می‌شود؟

اگر اعتراض وارد باشد، خلافی خودرو را کم می‌کنند.

پرداخت خلافی خودرو توفیقی چگونه است؟

به صورت حضوری به مراکز پلیس 10 مراجعه کنید.

اگر به هر دلیلی قبض خلافی 2 برابر پرداخت شود چه باید کرد؟

به واحدهای اجرائیات پلیس راهور در سراسر کشور مراجعه کنید و درخواست استرداد پرداختی اشتباه دهید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

 

وبگردی