جزئیاتی از مرگ آوا کوچولوی اهوازی به خاطر تحریم های آمریکا + عکس

به گزارش رکنا ،  موضوع «آوا» کودک دوساله اهوازی به جلسه روز پنجشنبه ۲۸ آذر ۹۸ شورای امنیت سازمان ملل هم راه یافت؛ آنجایی که تخت‌روانچی سفیر ایران در سازمان ملل گفت: آوا، دختر دوساله اهوازی، که از ای‌بی رنج می‌برد یکی از کودکان پروانه‌ای بود...

 سردمداران رژیم آمریکا تاکنون چندین بار تایید کرده‌اند که رنج ناشی از تحریم‌ها برای مردم ایران عمدی و بخشی از یک استراتژی سیاسی است. در همین رابطه «مایک پمپئو» وزیر خارجه رژیم آمریکا تاکنون چندین بار مردم ایران را مستقیماً تهدید کرده است؛ از جمله این فرد در روز پنجشنبه ۱۷ آبان ۹۷ (۸ نوامبر ۲۰۱۸) در مصاحبه با شبکه ملکه انگلیس - بی‌بی‌سی‌فارسی - صریحا اعلام کرد که «اگر مقامات ایران می‌خواهند مردم این کشور، غذا برای خوردن داشته باشند، باید دست از فعالیت‌های منطقه‌ای بردارند»!

همچنین در هفته آخر فروردین ماه سال ۹۸ ، پمپئو طی یک نشست با برخی ایرانی‌تبار‌های آمریکایی در شهر دالاس ایالت تگزاس، صریحا گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد تحریم‌های جدید دولت ترامپ به مردم ایران لطمه نزند.

در تاریخ ۲۴ مهر ۹۷، وزارت خزانه‌داری آمریکا، ۲۰ شرکت و بانک بزرگ ایرانی را در فهرست تحریم‌های یکجانبه و جدید خود قرار داد. در این میان یک بانک خصوصی ایرانی نیز که نقش عمده‌ای در واردات غذا و دارو به کشور داشت، تحریم شد.

همچنین در روز چهارشنبه ۲۲ آذر سال ۹۸، یعنی همین دو هفته پیش، وزارت خزانه‌داری رژیم آمریکا اعلام کرد: واشنگتن طبق فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ تحریم‌های تازه‌ای علیه شرکت خطوط کشتی‌رانی ایران (IRISL) اعمال کرده است.

نکته قابل تامل آنکه وزارت خزانه‌داری آمریکا در اطلاعیه خود پیرامون تحریم خطوط کشتی‌رانی ایران صریحا اعتراف کرده بود که این تحریم، مانع ارسال دارو به مردم ایران خواهد شد.

بیماران «ای‌بی» یا «پروانه‌ای» تنها یک دسته از بیمارانی هستند که بواسطه تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران و ممانعت آمریکا از ارسال دارو به ایران، با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. طبق گفته «مجید تخت‌روانچی» سفیر ایران در سازمان ملل، یک شرکت اروپایی تحت فشار تحریم‌های آمریکا، صادرات باند‌های مخصوص بیماران «ای‌بی» به ایران را متوقف کرده است.

بیماری «ای‌بی» که به مبتلایان آن «بیماران پروانه‌ای» گفته می‌شود حاصل شرایط ژنتیکی نادر است و منجر به تاول زدن آسان پوست می‌شود. «آوا آریافر» کودک دوساله اهوازی که از بیماری پروانه‌ای رنج می‌برد، خردادماه سال ۹۸ جان خود را از دست داد؛ علت مرگ اندوهناک این کودک ایرانی، چیزی جزء تروریسم اقتصادی آمریکا نبود؛ چرا که شرکت سوئدی که تولید کننده و ارسال کننده پانسمان مخصوص بیماران پروانه‌ای به نام «مپیلکس» است به سبب تحریم‌های آمریکا، از ارسال این پانسمان به ایران خودداری می‌کند!

موضوع این کودک دوساله اهوازی به جلسه روز پنجشنبه ۲۸ آذر ۹۸ شورای امنیت سازمان ملل هم راه یافت؛ آنجایی که تخت‌روانچی سفیر ایران در سازمان ملل گفت: آوا، دختر دوساله اهوازی، که از ای‌بی رنج می‌برد یکی از کودکان پروانه‌ای بود. بیماران پروانه‌ای به این نام خوانده می‌شوند، چون پوست‌شان نظیر پروانه‌ها شکننده است. برای جلوگیری از عفونت، زخم‌های پروانه‌ای باید با باند‌های مخصوص پوشیده شود. حتی آن باند‌های مخصوص هم درد را مرتفع نمی‌کند، اما استفاده از باند‌های جایگزینش وحشتناک هستند، چرا که در زمان برداشته شدن، پوست کودکان را می‌کند. در این روزها، واردات این باند‌ها برای بیماران پروانه‌ای تقریبا غیرممکن شده و حیات سایر کودکان بی گناه پروانه‌ای، نظیر آوا را به خطر انداخته است.هم‌اکنون کودکان پروانه‌ای درد ناشی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا را با دل و جان خود لمس می‌کنند. خرداد سال‌۹۸ آوا از درد برای همیشه رهایی یافت و درگذشت. داستان وی فقط بخش بسیار کوچکی از کل ماجرا است، چرا که کودکان و بزرگسال مبتلا به سرطان و بیماری‌های خاص در سکوت به مبارزه با مرگ می‌پردازند. کشتار کودکان و بیماران اقدام شجاعانه‌ای نیست!

سخنان تخت‌روانچی در مورد مرگ دلخراش کودک دو ساله اهوازی به سبب تحریم‌های آمریکا در جلسه روز پنجشنبه ۲۸ آذر ۹۸ شورای امنیت سازمان ملل به قدری متاثرکننده بود که بنا به گفته «علیرضا میریوسفی» سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل، بعد از پایان جلسه مزبور، «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل که دولت متبوعش به نوعی قاتل کودک ۲ ساله ایرانی است، نزد میز هیئت ایرانی آمد و تاثر خود را از مرگ آوای دو ساله اعلام داشت!

اما مرگ بیماران پروانه‌ای ایرانی به سبب تحریم‌های ظالمانه آمریکا و ممانعت واشنگتن از ارسال پانسمان‌های مخصوص بیماران پروانه‌ای به ایران تنها به آوای دو ساله محدود نمی‌شود، آنطور که «حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی گلپایگانی» مدیرعامل خانه «ای‌بی» به خبرنگار میزان گفته است:«۱۵ بیمار مبتلا به بیمارى پروانه‌ای از اردیبهشت ۹۷ تا اردیبهشت ۹۸ جان خود را از دست داده‌اند و علت مرگ آن‌ها نیز عدم دسترسى به پانسمان مپیلکس بوده است؛ پانسمانی که مخصوص بیماران پروانه‌ای است و بواسطه تحریم‌های آمریکا، شرکت سوئدی تولیدکننده این پانسمان‌ها از ارسال آن‌ها به ایران خودداری می‌کند».

اما جنایت آشکار آمریکایی‌ها علیه بیماران ایرانی نیازمند دارو‌های خاص که با سکوت مجامع به اصطلاح حقوق بشری جهانی و اروپایی‌های مدعی حقوق بشر مواجه شده است، در شرایطی است که غربی‌ها مزورانه ادعای حمایت از مردم ایران را مطرح می‌کنند.

در همین زمینه «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در تاریخ ۲۷ آذر ۹۸ به اظهارات فریبکارانه و مداخله‌جویانه سردمداران آمریکا و اروپایی درباره اغتشاشات در برخی شهر‌های ایران شدیداً واکنش نشان داد و اعلام حمایت مقامات آمریکایی از مردم ایران را دروغی شرم آور خواند و تاکید کرد: رژیم آمریکا که با اعمال تروریسم اقتصادی مانع رسیدن غذا و دارو به مردم عادی اعم از سالخوردگان و بیماران می‌شود هیچگاه نمی‌تواند ادعای وقیحانه حمایت از مردم ایران داشته باشد. آقای پمپئو نخست باید پاسخگوی اقدامات اعلام شده تروریستی و جنایت علیه بشریت ضد مردم ایران باشد.

بدون تردید این مقاومت فعال مردم و نظام ایران در برابر تحریم‌های یکجانبه آمریکا بوده است که سردمداران شیطان صفت رژیم تبهکار آمریکا را وادار به تروریسم اقتصادی لجام‌گسیخته علیه مردم ایران کرده است تا آنجا که این تروریست‌های کت و شلواری عملا به ممانعت از ارسال دارو به بیماران ایرانی و مرگ آن‌ها مباحات می‌کنند و این حربه را در راستای فشار حداکثری به ایران تعریف می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه در ۲۵ آذرماه ۹۸ گفت: آمریکا به دلیل اینکه در همه عرصه‌ها میدان را از دست داده و در قضایای اخیر نیز فتنه و توطئه‌اش نقش بر آب شده است، به اقدامات دیگری روی آورده که از جمله آن‌ها جلوگیری از ورود دارو به کشور است. این اقدام با هیچ مبنای حقوقی و انسانی سازگاری ندارد و مصداق بارز تروریسم اقتصادی و جنایت علیه بشریت است. جامعه جهانی باید هوشیار باشد و بداند که آمریکا هر جا برایش مقدور باشد، به حقوق ملت‌ها دست اندازی می‌کند و بر این اساس، یک اقدام واقعی در برابر گستاخی‌های ایالات متحده آمریکا نیاز است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی