بررسی علت سقوط جرثقیل‌های زرد قناری در مشهد

به گزارش رکنا،  با گردن‌های افراشته و رنگ زرد قناری‌شان معمولا از بیشتر بلندی‌های شهر و ساختمان‌ها بلندتر هستند. هر‌گاه به این آسمان‌خراش‌های استخوانی نگاه می‌کنی، انگار در حال چرخاندن گردنشان هستند برای دیدن تمام نقاط شهر، البته وجود جرثقیل‌های صنعتی (تاورکرین‌ها) در ساخت و ساز شهرهای بزرگ یک ضرورت است و بدون استفاده از این دستگاه‌های غول‌پیکر چرخ صنعت ساختمان‌سازی به راحتی نمی‌چرخد.

یکی از مشکلات عمده در استفاده از این جرثقیل‌ها، بروز حوادث سقوط این تجهیزات است، موضوعی که بارها در مشهد مشاهده شده است و حتی تعدادی کشته هم داشته است. هفته گذشته سقوط یک جرثقیل در تهران بر روی یک خودرو خبرساز شد که دوباره امنیت این سازه‌های غول‌پیکر را زیر سؤال برد.

قطعا آسیب‌شناسی این حوادث می‌تواند جلوی جان گرفتن دوباره آن را بگیرد. یکی از نکات مهم در رسیدگی به این سقوط‌ها، بحث فرسودگی این دستگاه‌هاست، تا جایی که جلال ملکی سخن‌گوی آتش‌نشانی تهران معتقد است، معمولا این جرثقیل‌های سنگین هنگام فعالیت به دلیل فرسودگی قطعات از قسمت‌های مختلف مثل شیلنگ‌های هیدرولیکی و جک‌ها دچار شکستگی و حادثه می‌شوند.

دیگر موضوع رسیدگی به این حوادث مبحث بار اضافه است و کاربران این تجهیزات به منظور حمل بار بیشتر در یک نوبت موجب شکستن قسمت یا بخشی از دستگاه می‌شوند. گاهی نیز اپراتورهای این جرثقیل‌ها به دلیل مهارت ناکافی موجبات واژگونی آن‌ها را مهیا می‌کنند. با این حال حمل بار اضافه و فرسودگی این جرثقیل‌ها بیشترین علت حوادث در‌این‌باره است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی