به گزارش گروه حوادث رکنا، دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی در پی وقوع سیل در بیشتر استان های کشور، نسبت به فرونشست زمین در این استان ها، از جمله مناطق مرکزی و جنوبی تهران هشدار داد.
علی بیت‌اللهی روز سه شنبه افزود: خطر فرونشست زمین در سطح شهر تهران به ویژه در بخش های مرکزی و جنوبی، از جمله خیابان مولوی، حوالی منطقه بازار و جنوب تهران بسیار جدی است.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی، یادآور شد: در پی وقوع سیل در بیشتر استان‌های کشور، از جمله تهران، با اینکه نیروهای امدادی در حالت آماده باش به سر می برند اما احتمال خطر لغزش زمین، فرونشست و فروریزش وجود دارد و ضروری است که آمادگی لازم وجود داشته باشد.
وی نشست زمین را مسئله مهم تهران و سایر مناطق سیل‌زده مانند استان‌های گلستان، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، همدان و استان‌هایی که تحت تاثیر بلندمدت آب سیلاب قرار می گیرند، دانست و افزود: بر اثر رطوبت و جذب آب، زمین مرطوب شده و حالت نرم می گیرد و احتمال نشست‌های موضعی به صورت نقطه‌ای و محلی در پای ابنیه‌ها و سازه‌ها مثل پل‌ها و ساختمان‌ها وجود دارد.
بیت‌اللهی تاکید کرد: باید در خصوص سیلاب‌هایی که بر محیط‌های شهری، ابینه راهی، فرودگاه‌ها، راه‌آهن و غیره اثرگذار هستند، مراقبت شود تا بعد از سیلاب، رواناب ها موجب آسیب هایی بیشتر نشوند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در سطح شهر تهران، چند نقطه فروریزش بدون اثر سیلاب داشتیم که این فروریزش ها در مناطقی از جمله شهران، خیابان پیامبر، میدان قیام، چهارراه مولوی رخ دادند؛ از این رو باید توجه داشته باشیم که این فروریزش‌ها با عوامل موثر دیگری از جمله سیلاب‌ها و بارش های ممتد تشدید خواهند شد.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با اشاره به اینکه از دیروز (دوشنبه) دو گزارش درباره فروریزش هایی در دو منطقه تهران یعنی شهریار و تهران دریافت شده است، افزود: با توجه به وجود قنات‌هایی به صورت ممتد در شهر تهران که طول شاخه های شناخته شده آن ۵۵۰ کیلومتر است و با توجه به بارندگی‌های ممتد که در زیر زمین و در سطح زمین به صورت آب‌روان، حرکت می‌کند، احتمال رخداد نشست زمین و فروریزش را مورد توجه قرار دهیم.
بیت‌اللهی به مسئولان، نهادهای دولتی و عموم مردم توصیه کرد، چنانچه در سطح زمین به صورت موضعی تغییر در انحنا، فرورفتگی جزئی و مواردی از این دست مشاهده کردند، این موارد را به متولیان امر از جمله سازمان بحران شهرداری یا سازمان مدیریت بحران کشور، آتش نشانی، شرکت آب و شرکت گاز گزارش دهند و مسئولان نیز اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات طببعی، خطر سیلاب در شهر تهران را بسیار جدی دانست و گفت: لازم است آمادگی کامل در تهران وجود داشته باشد.
وی افزود: ضروری است تا نسبت به لایروبی رودها و روددره های تهران اقدامات لازم صورت گیرد و هشدارهای لازم در خصوص ساخت و ساز، گردش و تفریح در این مناطق پرخطر به مردم و عموم شهروندان داده شود.
وی خطر فرونشست زمین در سطح شهر تهران به ویژه در بخش های مرکزی و جنوبی را، از جمله در امتداد خیابان مولوی، حوالی منطقه بازار تهران و جنوب تهران بسیار مهم عنوان کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی