گزارش تلخ از سیل ویرانگر در آذربایجان +فیلم و عکس
حجم ویدیو: 12.09M | مدت زمان ویدیو: 00:01:06

27 فروردین در تقویم ایران همیشه یادآور مرگ حدود 50 نفر در سیل آذربایجان است. مردمی که می‌رفتند تا نقشه‌هایی که در سر داشتند برای سال جدید اجرا کنند. تقویم را که ورق بزنیم، روزهای دیگری را می‌توان یافت که به خاطر این حادثه Incident ناگوار روبان سیاه در بالای آن نقش بسته شده است. گزارشی که می‌خوانید چند نمونه از سیل‌های ویرانگر و غافلگیرکننده‌ای است که در سال‌های اخیر خسارات جانی و مالی زیادی را به بار آورد و مردم کشور را عزادار کرد.

14 کشته

ساعت 7 شب 28 تیر 94 بود که هوای پایتخت یکباره تیره و تار شد. حادثه‌ای تلخ رقم خورد. خسارتی که تنها جانی نبود و 14 نفر را نیز به کام مرگ کشاند. در این سیل افرادی هم ناپدید شدند و 58 نیروی امدادی کار جست‌وجو در مسیر رودخانه را به عهده گرفتند تا ناپدیدشدگان سیل نجات یابند. در عرض چند ثانیه باران تبدیل به سیلاب و آبگرفتگی شدید شد. هر چند حوادثی در پایتخت رخ داد، اما خوشبختانه این حوادث Accidents جانی نبود، اما با شدت گرفتن باران، رودخانه کن و سولقان طغیان کرد و مردمی که برا ی تفریح به آنجا رفته بودند دچار حادثه شدند. سفره‌خانه‌ها و رستوران‌های زیادی در آن حوالی بود که تخت‌هایشان را برای جذب مشتری در کنار رودخانه قرار داده بودند و طغیان رودخانه بلای جان مهمانان این رستوران‌ها و سفره‌خانه‌ها شد.

13 روستا دچار سیل شدند و شدت این سیل به قدری بود که فرماندار تهران در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته بود سیلاب منطقه کن و سولقان در 40 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز آمار کشته‌شدگان این حادثه تلخ را 14 نفر اعلام کرد. اسماعیل نجار گفته بود: در بخش روستای سیجان شش نفر جان خود را از دست داده‌اند که 4 خانم و 2 آقا بودند و در کن و سولقان نیز تعداد جانباختگان به 8 نفر افزایش یافته است و نهایتا در این حادثه سیلاب 14 نفر جان خود را تاکنون از دست داده‌اند. همچنین 50 ماشین در این حادثه صددرصد از بین رفته‌اند و تنها لاشه‌هایی از این ماشین‌ها باقی مانده است.

رانش زمین

باران سیل‌آسا گاهی با رانش زمین همراه است؛ مانند حادثه هفته گذشته در کردستان. بارش باران سیل‌آسا باعث رانش زمین در پارک کوثر سقز شد. پنج پسر جوان که برای در امان ماندن از بارش باران زیر تخته سنگی ایستاده بودند، گرفتار رانش زمین شدند.

آنها زیر تلی از خاک گرفتار شده و نیروهای امدادی پس از ساعت‌ها تلاش و آواربرداری اجساد آنها را از زیر خاک خارج کردند.

12 کشته در سیل 11 استان

هنوز چند ماهی از سیل مرگبار کن نگذشته بود که سیلی دیگر تلفات جانی به بارآورد و کشور را عزادار کرد. براساس گزارش رسانه‌های داخلی، سیل در 11 استان کشور (آذربایجان شرقی، خراسان شمالی، اصفهان، چهار‌محال و بختیاری، زنجان، سمنان، گلستان، هرمزگان، مازندران، البرز و تهران) خسارت زیادی به بار آورد. به دنبال اعلام وقوع سیل در استان‌های کشور، تیم امداد و نجات وارد عمل شده و به کمک سیل زدگان رفت.

اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور آمار تلفات این حادثه را این طور عنوان کرد: در برخی از نقاط کشور 12 فوتی برجا گذاشت که پنج نفر از این افراد در پاکدشت، یک تن در شهرری، یک تن در آذرشهر آذربایجان شرقی، چهار نفر در بندر خمیر و یک تن دیگر نیز در بجنورد جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در رابطه با علت این حادثه مرگبار گفته بود: آنچه مسلم است این است که با یک تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم که یکی از موارد آن بارندگی تابستانه است که هر چند وقت یک بار موجب سیل و خسارت می‌شود . باید این تغییر اقلیم را مدیریت کنیم.

346 کشته

سیل گلستان، یکی از وحشتناک‌ترین سیل‌هایی بود که ایران به خود دیده است. در مدت یک سال، دو سیل ویرانگر خسارات زیادی را به وجود آورد. بارش‌های شدید نوزدهم و بیستم مرداد ماه 1380 و بیستم مرداد 1381 در حوضه‌های آبخیز شرق استان گلستان موجب بروز سیلاب مناطق چشمه‌خان، قیزقلعه، کلمن دره و دشت شیخ شد و با عبور از پارک ملی گلستان موجب تخریب قسمت‌هایی از پارک ملی گلستان، اراضی کشاورزی و اماکن مسکونی شد.

این حادثه ضمن ایجاد تلفات انسانی قابل ملاحظه، آثار زیانبار گسترده اقتصادی و اجتماعی نیز بر جای گذاشت.

بر اثر بروز این حادثه، میزان رسوب در مخزن سد گلستان 18 میلیون مترمکعب در سال 80 و چهار میلیون مترمکعب در سال 81 بوده است.

علاوه بر آن، این حادثه موجب تخریب بخشی از جاده ترانزیتی گرگان ـ مشهد و راه‌های فرهنگی به طول 194 کیلومتر در سال 80 و 182 کیلومتر در سال 81 شده است.

تخریب مزارع و باغات در سال 80 حدود 15 هزار هکتار و در سال 81 حدود 400 هکتار، تعداد کشته‌شدگان سیل در سال 80 حدود 300 نفر و 81 حدود 46 نفر بوده است و این حادثه موجب مجروح شدن 300 نفر در سال 80 و 5 نفر در سال 81 شده است.

سیل سال‌های 80 و 81 موجب تلف شدن هفت هزار راس دام، تخریب 5500 هکتار جنگل، تخریب 20 هزار هکتار مرتع، وارد شدن خسارت به 3000 واحد مسکونی در سال 80 و 1810 واحد در سال 81 بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

 

وبگردی