جریمه صحبت کردن با تلفن همراه حین رانندگی چقدر است؟

به گزارش رکنا، سرهنگ علی اصغر شریفی در این خصوص علت اصلی تصادفات پایتخت اظهار داشت: رانندگی یک فعالیت پرخطر است که نیازمند دقت و تمرکز بالایی است. بنابراین، رانندگان باید انواع مختلف حواس‌پرتی را بشناسند و از آنها اجتناب کنند.

وی در ادامه افزود: از جمله عوامل اصلی حواس‌پرتی رانندگان می‌توان به استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن هنگام رانندگی و دیگر رفتارهای مشابه اشاره کرد. البته تلفن همراه به تنهایی عامل اصلی حواس‌پرتی رانندگان نیست، بلکه ترکیب آن با سایر عوامل می‌تواند خطرات جدی به همراه داشته باشد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران همچنین به اهمیت رعایت فاصله ایمن بین خودروها اشاره کرد و گفت: فاصله قانونی با خودروهای جلو در ترافیک، به معنای حفظ فاصله‌ای ایمن و مناسب است که در صورت بروز هرگونه حادثه یا اتفاق ناگهانی، راننده فرصت کافی برای واکنش و جلوگیری از تصادف داشته باشد. برای رعایت این فاصله، تمرکز راننده بر جلو و آینه‌ها ضروری است. هرگونه حواس‌پرتی و مشغولیت ذهنی می‌تواند منجر به وقوع تصادف گردد.

سرهنگ شریفی در ادامه افزود: طبق آمار، 44 درصد از تصادفات فوتی در پایتخت در ۹ ماهه سال جاری ناشی از عدم توجه به جلو و حواس‌پرتی رانندگان و راکبین موتورسیکلت بوده است.

وی در پایان تصریح کرد: برخی از عواملی که موجب حواس‌پرتی رانندگان می‌شود، شامل استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن، مصرف دخانیات، توجه به تبلیغات تجاری، صحبت با سرنشینان و ... است.

در این میان، استفاده از تلفن همراه بیشترین تاثیر را در ایجاد درگیری ذهنی، دیداری و شنیداری رانندگان دارد. به طوری که در جدول تخلفات رانندگی، برای رانندگانی که هنگام رانندگی با سرعت بالای 60 کیلومتر در ساعت از تلفن همراه استفاده می‌کنند، جریمه رانندگی معادل 400 هزار تومان به همراه ۳ نمره منفی برای خودروهای شخصی و ۵ نمره منفی برای خودروهای حمل‌ونقل عمومی در نظر گرفته شده است. در صورتی که سرعت وسیله نقلیه کمتر از 60 کیلومتر باشد، جریمه تنها 100 هزار تومان خواهد بود.

 

وبگردی