مشخصات فروشنده کالاهای دست دوم را ثبت کنید / درخواست رئیس پلیس تهران

به گزارش رکنا، سردار عباسعلی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: سرقت دارای چرخه‌ای است که اگر هر کدام از محورهای این چرخه از کار بیفتد؛ باعث کاهش سرقت‌ها می‌شود.

به عنوان مثال تا وقتی کسی باشد که اموال سرقتی مانند طلا یا تلفن همراه را از سارقان بخرد؛ سرقت ادامه پیدا می‌کند. اما اگر با افرادی که اموال سرقتی را خریداری می‌کنند (که به آنها مالخر می‌گوییم) برخورد جدی صورت گیرد و دیگر کسی از سارق مال دزدی  نخرد؛ میزان سرقت‌ها کاهش می‌یابد و در واقع سارق دیگر به دزدی فکر نمی‌کند؛ چون نمی‌تواند مال سرقتی را به پول نقد تبدیل کند.

در طرح‌های اخیر پلیس پایتخت، برخورد با مالخران بیش از سارقان مورد توجه قرار گرفته و در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از این افراد شناسایی، دستگیر و روانه زندان شده‌اند.

محمدیان در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان با واحدهای صنفی که ممکن است به شکل ناآگاهانه، اموال سرقتی را خریداری کنند برخورد کرد، گفت: پلیس با برخی اتحادیه‌های صنفی که می‌توانند اموال سرقتی را در واحد صنفی خود بفروشند، مانند طلافروشی‌ها، یا مغازه‌های خرید و فروش وسایل الکترونیک مانند لپ‌تاپ و تلفن‌های همراه و... هماهنگی‌هایی انجام داده است. 

بر همین اساس، همکاران من دفترهایی را برای این مغازه‌ها چاپ کرده و به آنها تحویل داده‌اند که صاحبان این واحدهای صنفی موظفند مشخصات هرگونه وسیله دست دومی را که می‌خواهند از افراد بخرند در آن به ثبت برسانند.

علاوه بر مشخصات آن وسیله، باید مشخصاتی از فروشنده آن مانند، نام و نام خانوادگی، شماره تلفن و آدرس نیز در این دفاتر ثبت شود تا قابل پیشگیری باشد. پلیس بازدیدهای دوره‌ای از این دفاتر دارد.

همچنین در بررسی مغازه‌ها اگر به کالایی مشکوک شدند که مشخصات آن در این دفاتر پلیس به ثبت نرسیده بود؛ آن کالا به منزله کالای سرقتی محسوب شده و مالک آن واحد صنفی به منزله مالخر خواهد بود و پلیس با آنها برخورد خواهد کرد.

کدخبر: 1037618 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟