فرمانده عملیات بغداد: دستور داده‌ایم از گلوله جنگی علیه معترضان استفاده نشود

به گزارش رکنا، «قیس المحمداوی» فرمانده عملیات بغداد روز پنجشنبه گفت که دستور داده شده که ( نیروهای امنیتی برای مقابله با خشونت‌ها در جریان تظاهرات) از گلوله‌های جنگی استفاده نکنند و حتی از شلیک تیر هوایی نیز در هنگام تظاهرات جلوگیری کنند.

المحمداوی در گفت‌وگو با وبگاه خبری السومریه نیوز درباره تلاش برخی معترضان برای ورود به ساختمان وزارت دادگستری گفت: برخی نفوذی‌ها در میان تظاهرات‌کنندگان ملبس به لباس نیروهای واکنش سریع خود را به منطقه العلاوی در نزدیکی ساختمان دولتی رسانده بودند.

وی از تظاهرات کنندگان خواست به هیچ وجه به مقرهای دولتی نزدیک نشده و اموال خصوصی را هم مورد تعرض قرار ندهند.

فرمانده عملیات بغداد گفت: ما دستورالعمل عدم استفاده از گلوله جنگی را صادر کردیم، حتی از شلیک تیر هوایی نیز جلوگیری می‌کنیم و بسیاری از کسانی که دستورات را نقض می‌کردند بازداشت کردیم.

المحمداوی اخبار شبکه‌های مجازی درباره وقوع قتل عام در منطقه السنک بغداد را رد کرد و گفت: همه صحبت ها در این باره نادرست است.

«عبدالکریم خلف» سخنگوی نظامی «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق هم تاکید کرد: طرف هایی انحرافی با سلاح به شهروندان و نیروهای امنیتی در شهر بصره در جنوب عراق حمله کردند.

وبگاه خبری موازین نیوز هم به نقل از منابع رسانه‌ای اعلام کرد دستکم سه نفر از معترضان در تظاهرات امروز شهر بصره کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.

خلف در گفت‌وگو با وبگاه خبری روسیا الیوم با تاکید بر اینکه به معترضان اجازه حمله به بانک مرکزی داده نمی‌شود، افزود: ارتباطی بین حمله به بانک مرکزی از سوی برخی طرف‌ها و خواسته‌های معترضان در کشور وجود ندارد. این کار در همه جای دنیا مردود است.

وی کشته شدن برخی تظاهرات‌کنندگان در جریان اعتراضات در عراق را به دست سربازان عراقی خواند و گفت: برخی دیگر هم به دست افراد ناشناس کشته شدند و به طور کلی پرونده این قضیه در دست دستگاه قضایی عراق است.

وی علت حضور نیروهای حامل سلاح در خیابان‌ها را ناتوانی نیروهای امنیتی در کنترل تظاهرات‌های اینچنین بزرگ خواند و در عین حال استفاده از گاز اشک آور علیه معترضان را از سر ناچاری برای مقابله با خشونت‌ها خواند.

اعتراضات در عراق از ابتدای ماه اکتبر آغاز شد و به دلیل ایام زیارت اربعین حسینی -علیه السلام- برای چند روز متوقف شد و از بیست و پنجم اکتبر از سر گرفته شد.

طبق گفته کمیته حقوق بشر پارلمان، تاکنون بیش از دویست و پنجاه نفر در جریان اعتراضات خیابانی که برخی از آنان به گلوله افراد مسلح ناشناس کشته شده‌اند، جان باخته‌اند.

معترضان ابتدا شعارهایی در جهت بهبود خدمات دولتی، مقابله با فساد و مسائل اقتصادی سر می‌دادند اما اکنون یکی از شعارها، کناره‌گیری دولت از مسئولیت است.

معترضان دهها مسیر ارتباطی در بغداد و استان‌های دیگر در میانه و جنوب عراق را بسته‌اند و تلاش می‌کنند با قطع مسیرها دولت را به استعفا وادار کنند. عبدالمهدی پیشتر اعلام کرده که آماده استفعاست مشروط به آنکه احزاب سیاسی برای فرد جایگزین، به توافق برسند.

بندر ام قصر یکی از بزرگ‌ترین بندرهای تجاری عراق و همچنین چند حوزه نفتی در استان بصره، به دلیل حضور معترضان چندین روز است که تعطیل شده و دولت گفته که کشور، شش میلیارد دلار متحمل خسارت شده است. با این حال، صبح امروز بخش بزرگی از معترضان اجازه داده‌اند که مسیر بندر و پالایشگاه باز شود اما مسئولان اعلام کرده‌اند که حرکت تجاری در آن از سر گرفته نشده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.