آیا تزریق دُز چهارم واکسن کرونا ضروری است؟ / دکتر زالی پاسخ داد
رکنا: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ترزیق دوز سوم واکسن کووید ۱۹ تاکید کرد و گفت: ضرورت استفاده از دوز چهارم واکسن کرونا همچنان غیرقابل پیش بینی است.
تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار مقابله به همه گیری کروناست. با وجود این که سویه امیکرون در مقابل واکسن کرونا مقاومت بالایی دارد، اما بازهم مسئولان بهداشتی کشور تاکید کرده اند که تزریق دُز سوم واکسن کرونا می تواند تا 75 درصد از ابتلا به این سویه جدید جلوگیری کند. در این شرایط با توجه به این که احتمالا به زودی سویه امیکرون به سویه غالب ویروس کرونا در ایران تبدیل خواهد شد، مردم علاوه بر تزریق دو دُز واکسن کرونا، حتما باید دُز سوم واکسن کرونا را نیز دریافت کنند.
به گزارش رکنا، علیرضا زالی، با اشاره به اینکه در نوبت سوم واکسن کرونا فارغ از اینکه واکسن همگن باشد یا ناهمگن سرعت واکسیناسیون اهمیت دارد اظهار کرد: باید در فاصله سه ماهه بعد از دریافت نوبت دوم، واکسن سوم از هر برندی که در دسترس بود استفاده شود.
وی افزود: در نوبت سوم سرعت و زمان واکسیناسیون علیه کرونا از اهمیت ویژهتری در مقایسه با نوع واکسن برخوردار است.
زالی ادامه داد: تمامی افرادی که نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند و سه ماه از تلقیح آن گذشته سریعاً و در اولین فرصت صرف نظر از اینکه از چه برندی در نوبتهای قبلی استفاده شده، نسبت به واکسن زدن اقدام کنند.
وی از سبد متنوع واکسنهای ایرانی در برابر کرونا خبر داد و گفت: در حال حاضر پلت فرمهای ویروس ضعیف شده، پروتئینی و وکتوری در اختیار است.
به گفته زالی، ضرورت استفاده از دوز چهارم واکسن کرونا همچنان غیرقابل پیش بینی است ولی به نظر میرسد اگر واکسیناسیون دوز سوم به کفایت لازم برسد، حجم قابل توجهی از انتشار و جهشهای کرونایی قابل کنترل خواهد بود.
وی، عدالت جهانی در انجام واکسیناسیون را راه حل اساسی مقابله با کرونا دانست و تاکید کرد: متأسفانه هنوز بسیاری از کشورهای دنیا از پوشش قابل قبول واکسیناسیون علیه کرونا برخوردار نیستند، این کشورها کانونهای پرخطر انتشار ویروس هستند.
ارسال نظر