واکسن کرونا خطری برای زنان باردار ندارد

تزریق عمومی واکسن کرونا مهمترین راهکار پیشگیری از همه گیری این ویروس محسوب می شود. ایران از جمله کشورهای تولیدکننده واکسن کرونا است، اما با توجه به تاخیر در تولید انواع واکسن کرونا ایرانی، همچنان نیاز به واردات واکسن کرونا در کشورمان احساس می شود. همچنین باید توجه داشت که کند پیش رفتن روند تامین و تزریق عمومی واکسن کرونا در ماه های گذشته منجر به بروز موج پنجم کرونا در کشورمان شده است.

به گزارش رکنا و به نقل از دیلی میل، نتایج دو مطالعه جدید که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا صورت گرفته نشان می‌دهد واکسن کووید خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش نمی‌دهد.

مطالعه CDC بر روی ۲ هزار و ۴۵۶ زن باردار که قبل از هفته ۲۰ بارداری واکسن  کووید ۱۹ فایزر یا مدرنا را دریافت کرده بودند، انجام شد و هیچ ارتباطی میان دریافت واکسن و سقط جنین پیدا نکرد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد زنان باردار در مقایسه با عموم مردم در معرض خطر بیماری‌های شدید و مرگ ناشی از کووید ۱۹ هستند.

پزشکان امیدوارند این یافته‌ها بتواند به متقاعد کردن زنان باردار که بیشتر در معرض  خطرات ابتلا به کووید ۱۹ هستند کمک کند تا واکسینه شوند.

نهاد ناظر بر داروی انگلیس (MHRA) نیز سه هفته پیش اعلام کرد، هیچ شواهدی وجود ندارد که واکسن‌های کووید ۱۹ خطر سقط جنین را افزایش می‌دهند یا بر باروری و توانایی بچه‌دار شدن اثر می‌گذارند.

براساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، تا روز چهارشنبه تنها ۲۴.۸ درصد از افراد باردار  یک دز واکسن کووید ۱۹ را دریافت کرده‌اند. این در حالی است که مطالعات متعددی نشان داده مادران باردار نسبت به افراد عادی در برابر موارد شدید کووید ۱۹ یا مرگ بیشتر آسیب پذیر هستند.

منبع: فارس

 

 

وبگردی