آخرین خبرها از واکسن نورا
رکنا: رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) آخرین وضعیت واکسن کرونا روحانی را تشریح کرد.
واکسن نورا از جمله واکسن های کرونای تولید داخل است. واکسن نورا توسط شرکت های دانش بنیان زیرمجموعه سپاه پاسداران تولید شده است. واکسن نورا هم اکنون در مرحله اول کارآزمایی بالینی قرار دارد. واکسن نورا تا امروز روی 50 نفر آزمایش شده است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) آخرین وضعیت واکسن نورا را تشریح کرد.
به گزارش رکنا، دکتر حسن ابوالقاسمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) درباره آخرین اخبار از کارآزمایی بالینی واکسن کرونای نورا، گفت: با توجه به شرایط موجود که زمان بسیار مهم است، با تمام توان و شبانه روزی در حال انجام مطالعات هستیم تا زودتر بتوانیم نیاز مردم را برطرف کنیم.
وی افزود: بر اساس شیوه نامه ها در مرحله اول مطالعه بالینی باید ۷۰ نفر تحت مطالعه قرار گیرند. انتخاب افراد و مصاحبه، آزمایش های آنان صورت گرفته است و تاکنون بیش از ۵۰ نفر واکسن دریافت کردند. خوشبختانه تاکنون شاهد عوارضی هم نبودهایم.
ابوالقاسمی تأکید کرد: واکسن نورا در مرحله اول مطالعه بالینی در ۳ دُز تزریق میشود تا بررسیهای بیشتر صورت گیرد که در نهایت بفهمیم تزریق ۲ دُز لازم است یا ۳ دُز؛ در واقع این موضوع بعدا مشخص خواهد شد. تزریق واکسن در روز یک، ۲۱ و ۳۵ صورت میگیرد.
وی افزود: هر سه دُز واکسن تزریقی است و با توجه به اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده احتمالا واکسن ۲ دُزه خواهد بود. البته فعلا دُز سوم هم تزریق میشود تا نتایج را آنالیز کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) درباره زمان تقریبی آغاز مرحله دوم کارآزمایی بالینی این واکسن، اظهار کرد: با اتمام مرحله اول اطلاعات به دست آمده در اختیار کمیته DSMB قرار میگیرد، پس از بررسیهای بیشتر با موافقت این کمیته، با وزارت بهداشت مکاتبه میکنیم تا به محض اینکه اطلاعات مرحله میانی در اختیارشان قرار گرفت تقاضایمان برای افزایش سرعت ورود به فاز دوم آغاز شود. بر اساس سوابق، مرحله اول، دو ماه طول میکشد اما امیدواریم بتوانیم زودتر وارد مرحله دوم شویم.
وی تأکید کرد: در مرحله دوم کارآزمایی بالینی احتمالا واکسن برای ۳۰۰ تا ۵۰۰ نفر تزریق میشود. داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت دانشگاه بقیهالله، قسمت ثبت درخواست برای داوطلب شدن جهت شرکت در کارآزمایی بالینی، ثبت نام کنند.
ابوالقاسمی افزود: داوطلبان باید در بازه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال باشند. این موضوع که افراد داری بیماریهای کنترل شده و افراد زیر ۱۸ سال هم میتوانند وارد مرحله های بعدی مطالعه شوند یا خیر نیز قابل بحث و گفت و گو است.
وی درباره فناوری ساخت واکسن نورا، تصریح کرد: این واکسن نوترکیب است و ما برای تولید از ساختارها و ظرفیت موجود بهره بردیم. با توجه به شرایط موجود که زمان بسیار مهم است، با تمام توان و شبانه روزی در حال انجام مطالعات هستیم تا زودتر بتوانیم نیاز مردم را برطرف کنیم.
ارسال نظر