ترمال بریک و درب و پنجره ترمال بریک

 

نمای کرتین وال

احتمالا تا به‌حال ساختمان‌هایی را دیده باشید که در نگاه اول به نظر می‌رسد از سقف تا کف با پنجره پوشیده شده‌اند. نام این نما، نمای کرتین وال یا دیوار پرده‌ای‌ست. نمای کرتین وال، دیواری با قاب آلومینیومی‌ست که اغلب از شیشه ساخته می‌شود و در بیرون ساختمان قرار دارد. نمای کرتین وال جزء ساختاری یک ساختمان محسوب نمی‌شود و تنها انتخابی برای طراحی به‌حساب می‌آید و نشانه معماری مدرن است. ساختمان‌های با این نما، به شکل یک دیوار شیشه‌ای و قطعات آلومینیومی دیده می‌شوند. امروزه استفاده از نمای کرتین وال در ساختمان‌ها و برج‌های لوکس بزرگ رو به افزایش بوده و دلیل آن استحکام و زیبایی منحصربه‌فرد این سازه است. اگر به این نما علاقمند هستید و می‌خواهید درباره نمای کرتین وال بیشتر بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ساختار نمای کرتین وال

ساختار اصلی نمای کرتین وال از قطعات آلومینیومی لامل تشکیل می‌شود که در طی فرآیند اکستروژن آلومینیوم به‌دست می‌آیند. بسته به نوع سازه و متناسب با محاسبات استاتیک، اندازه لامل و ضخامت آن برای هرکدام انتخاب می‌شود و به دو شکل افقی و عمودی استفاده می‌شوند. نوع عمودی مولیون و نوع افقی ترنسوم نامیده می‌شود. مهم‌ترین نکته‌ای که باعث استحکام بخشی به نمای کرتین وال می‌شود، استفاده از آلومینیوم در ساختار آن است. آلومینیوم از استحکام بسیار خوبی برخوردار است و همین امر باعث می‌شود تا ساختار نمای کرتین وال در کنار ویژگی‌های شگفت‌انگیز بصری آن، استحکام ساختمان را نیز افزایش دهد. علاوه‌بر آلومینیوم، مواد اولیه مختلفی نیز برای پر کردن فضای بین قاب‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. 

ترمال بریک

یکی از ضعف‌های استفاده از آلومینیوم در قاب پنجره، عایق نبودن آن نسبت به سرما و گرما است. می‌دانیم که آلومینیوم به‌خودی‌خود در مواجهه با سرما و گرما به عنوان عایق عمل نمی‌کند. ترمال بریک یک مانع یا شکست در قاب پنجره‌های آلومینیومی به‌شمار می‌رود. زمانی که بین دمای داخل و خارج خانه تفاوت وجود داشته باشد، از درب و پنجره ترمال بریک استفاده می‌کنیم چرا که ترمال بریک می‌تواند اتلاف گرما را تا 50درصد کاهش دهد. در درب و پنجره‌ ترمال بریک، ماده‌ای با رسانایی حرارتی پایین، میان مواد رسانای دیگر قرار می‌گیرد تا انتقال انرژی متوقف شده و شکست حرارتی ایجاد شود. در حقیقت ترمال بریک به‌عنوان مانعی عمل می‌کند که هدایت گرما ازطریق قاب آلومینیومی را کاهش می‌دهد. 

میزان اتلاف حرارت در ساختمان با محاسبه میزان انتقال حرارت از طریق محدوده، از داخل به بیرون اندازه‌گیری می‌شود. ترمال بریک برای هر قاب فلزی که دو آب‌وهوا را از هم جدا می‌کند، از جمله نمای کرتین وال بسیار مهم است. به‌نوعی درب و پنجره ترمال بریک در ساختار نمای کرتین وال بسیار ضروری به‌شمار می‌رود؛ زیرا چهارچوب را به دو قسمت درونی و بیرونی تقسیم می‌کند. با این طراحی در درب و پنجره ترمال بریک، ماده رسانای کمتری بین اجزا قرار گرفته و انتقال دما کاهش می‌یابد. 

از آنجایی که مواد پلیمری در انتقال حرارت بسیار ضعیف هستند، ترمال بریک‌ها از مواد پلیمری ساخته می‌شوند. هنگامی که این مواد در درب و پنجره ترمال بریک به‌کار برده می‌شود، یک مانع فیزیکی برای جلوگیری از انتقال گرما از طریق چارچوب تشکیل می‌شود.

انواع نمای کرتین وال

نماهای کرتین وال بر اساس نوع لاملای آلومینیومی به‌کار رفته و نحوه اتصال عمودی و افقی به چند نوع تقسیم می‌شوند: 

1- نمای کرتین وال فریم‌لس یا بدون قاب

2- نمای کرتین وال فیس‌کپ یا درپوش‌دار

در نمای کرتین وال فیس‌کپ یا درپوش‌دار شیشه مستقیما روی لامل‌ها نصب شده و پس از نصب، بوردر بین شیشه‌ها توسط درپوش، پوشانده می‌شود و در آن محل اتصال، آب بندی اتفاق می‌افتد. 

همچنین در نمای کرتین وال فریم‌لس، برای ثابت نمودن شیشه و عایق بندی آن، لاستیک و چسب مخصوص استفاده می‌شود. سطح بیرونی این نما بسیار یکپارچه بوده و فضای زیادی میان لامل‌ها وجود ندارد. وقتی از بیرون ساختمان به این نما نگاه می‌کنید، هیچ پوششی از قطعات آلومینیوم قابل مشاهده نیست و بین پانل‌های شیشه‌ای شکافی حدودا کوچک وجود دارد 21سانتی وجود دارد. لامل‌ها در پشت شیشه و در قسمت درونی نما قرار دارد. لازم به ذکر است که این سازه‌ی بدون قاب، علاوه بر داشتن ظاهری زیبا، یکی از مقاوم‌ترین سازه‌های کرتین وال به‌حساب می‌آید و همچنین با ساختار ترمال بریک، کاملا به‌صورت عایق حرارتی عمل می‌کند.

مزایای نمای کرتین وال فریم‌لس

در درجه اول همان‌طور که پیش از این گفته شد، مقاومت و استحکام این نما زیاد بوده و همچنین در شرایط بد جوی از ورود آب و گرد و غبار به داخل ساختمان جلوگیری می‌کند. انواع شیشه‌ها در رنگ‌های مختلف را در این نما می‌توان مورد استفاده قرار داد؛ مانند شیشه لمینت تیره یا شیشه دوجداره و سه جداره که در کنار ترمال بریک به عنوان عایق صدا و حرارت عمل می‌کنند. همچنین این نوع نما بار اضافی و مرده را به ساختمان تحمیل نمی‌کند. 

سخن پایانی

نمای کرتین وال را می‌توان یک انقلاب در عرصه معماری دانست. این نوع نما در کنار هزینه‌ای نسبتا مقرون‌به‌صرفه، زیبایی شگفت‌انگیزی به نمای ساختمان می‌بخشد. . هرچه قاب‌های به‌کار رفته در نمای کرتین وال زیباتر باشد، نمای ساختمان زیباتر می‌شود. همچنین استفاده از این سبک، علاوه‌بر زیباسازی نمای بیرونی ساختمان، فضای داخلی آن را نیز به محلی بسیار دلپذیر تبدیل می‌کند. اگر شما هم به این نوع نما علاقمند شده‌اید و قصد استفاده از آن برای نمای ساختمان خود را دارید، حتما توجه ویژه ای به عایق حرارتی قاب‌های آلومینیومی آن داشته‌باشید. با استفاده از درب و پنجره ترمال بریک در نمای کرتین وال، تا حد زیادی از اتلاف انرژی جلوگیری خواهید کرد.