کمبود گوشت هم در راه است؟

به گزارش رکنا، جواد آزاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروری کشور درمورد مشکلات دام زنده اظهارکرد: علاوه بر بحث تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی امسال بحث خشکسالی‌ها هم اضافه شده و لذا علوفه‌ای وجود ندارد که دامداران بخواهند آن‌ها را نگه دارند.

وی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی را از دلایل اصلی و عمده این مشکل دانست و گفت: بخش دامداری در این تخصیص ارز در اولویت آخر دولت بود بطوریکه الان دامدار برای خرید نهاده‌ها مجبور به تهیه از بازار آزاد و با قیمت بسیار بالاتری از قیمت دولتی است.

آزاد با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد نهاده‌های دام سبک به صورت آزاد تأمین می‌شود، افزود: از طرفی هم دولت تأکید می‌کند که برای دام سبک از کنسانتره (ترکیبی از نهاده‌های دامی) استفاده شود درصورتیکه خیلی مرسوم نیست و شرایط پرورش را تغییر می‌دهد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروری کشور اظهارکرد: متاسفانه دولت در بحث گوشت قرمز برنامه ریزی مشخصی نداشته است.

وی با اشاره به اینکه طرح هویت دام در حال اجراست گفت: آمار تعداد دام سنگین در کشور مشخص‌تر است اما دام سبک بخش‌های زیادی را در برمی گیرد که البته در یکی دو سال اخیر طرح هویت دام اجرا می‌شود و ۴۰ تا ۵۰ درصد دام کشور نیز پلاک کوبی شده‌اند ضمن اینکه معمولاً دامداران هم تعداد دام‌های خود را اظهار می‌کنند.

آزاد با بیان اینکه در حال حاضر دلالان دام زنده را به قیمت خیلی ارزان می‌خرند، گفت: قیمت متوسط دام سبک ۶۰ هزار تومان بوده و در برخی استانها حتی با قیمت ۵۰ هزار تومان هم فروخته می‌شود چراکه علوفه‌ای نیست و اگر باشد هم گران است و لذا چاره‌ای جز فروش ندارند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروری کشور ضمن انتقاد از نظام توزیع با بیان اینکه تفاوت قیمت دام از مبدا تا مقصد فوق العاده زیاد است، گفت: گوشت قرمز باید با قیمتی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد اما قیمت بازار خیلی بالاتر از اینهاست و حتی قیمت شیر تولید دامدار هم پایین است اما با وجود دلالان قیمت‌ها بالاتر می‌رود.

آزاد همچنین لزوم برنامه ریزی دولت برای مدیریت این حوزه را یادآور شد و افزود: زنگ خطر ما برای فصل پاییز است چون الان علوفه نیست دام‌ها به فروش می‌روند و لذا در پاییز دامی وجود ندارد که بخواهد زایش کند.

وی مطرح کرد: دولت باید از ظرفیت اتحادیه‌ها و تشکل‌ها استفاده کند و خرید تضمینی انجام دهد که در این صورت هم تولیدکننده سودش را خواهد برد و هم مصرف کننده و واسطه‌ها نیز حذف می‌شوند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

منبع:گسترش نیوز