افزایش ۳ میلیونی حقوق سرایداران مدرسه به کجا رسید؟

به گزارش رکنا به نقل از تسنیم، کمبود نیروی سرایدار در مدارس دولتی کشور به یکی از چالش‌ها تبدیل شده است. این معضل که با کمبود حدود ۴۰ هزار نیروی خدماتی همراه است، نه تنها به افت کیفیت نظافت و بهداشت محیط آموزشی منجر شده، بلکه پیامدهایی نیز به همراه داشته است. در مدارسی که فاقد نیروی سرایدار هستند، والدین یا مجبور به پرداخت هزینه برای تأمین نیروی خدماتی از خارج از مدرسه می‌شوند یا  مجبور می‌شوند مسئولیت نظافت کلاس‌های درس را بر عهده بگیرند.

از سوی دیگر، سرایداران شاغل نیز به دلیل فشار کاری ناشی از کمبود نیرو و وظایف سنگین، با مشکلاتی نظیر فرسودگی شغلی و نارضایتی از شرایط کار مواجه‌اند و حقوق پرداختی به آنها نیز بسیار اندک (حدود ۱۲ میلیون تومان) است.

در همین ارتباط قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش، درباره وضعیت سرایداران مدارس اظهار داشت: چند پیشنهاد را پیگیری کرده‌ایم تا نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ آنها را مطرح کنند.

وی با اشاره به دو مشکل اصلی در این حوزه گفت: نخست، با کمبود نیروی سرایدار مواجهیم و دوم، به وضعیت معیشتی این قشر به‌طور کامل رسیدگی نشده است. در حال حاضر ۴۷ هزار و ۹۰۷ نیروی سرایدار در مدارس کمبود داریم.

احمدی لاشکی در ادامه توضیح داد: مدارسی که سرایدار ندارند، برای جلوگیری از بروز مشکل، از بخش خصوصی یا کمک اولیا استفاده می‌کنند. البته امسال حدود ۸ هزار سهمیه مجوز برای استخدام سرایدار دریافت شد، اما این تعداد به هیچ وجه پاسخگوی نیاز مدارس نیست.

افزایش سه میلیونی حقوق سرایداران

وی با تأکید بر موضوع معیشت سرایداران افزود: متأسفانه حداقل دریافتی برای این افراد در نظر گرفته می‌شود. از سوی دیگر، طبق مصوبه مجلس، به دلیل تعیین کف و سقف حقوق، نمی‌توانیم تفاوتی میان یک سرایدار با چهار فرزند و فردی مجرد قائل شویم.

احمدی لاشکی همچنین تصریح کرد: در حال حاضر ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به حقوق خدمتگزاران اضافه شده است، اما درخواست این قشر این است که این مبلغ در حکم حقوقی‌شان ثبت شود تا هنگام بازنشستگی در حقوقشان لحاظ شود. این موضوع در دولت و مجلس در حال پیگیری است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت حقوق سرایداران مدارس با مجلس مذاکره کرده‌ایم و برای جبران کمبود نیرو نیز نیازمند همکاری سازمان اداری و استخدامی هستیم. امیدواریم همکاری سه‌جانبه آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه، و سازمان اداری و استخدامی بتواند یکی از مهم‌ترین مشکلات فعلی نظام آموزشی کشور را حل کند.

مجلس نیز به موضوع حل مشکل معیشت سرایداران مدارس وارد شده است و محمد باقر قالیباف رئیس مجلس وعده داده است که مشکل سرایداران مدارس را حل می‌کنیم.

احسان عظیمی راد سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دراینباره گفت: جهت بهبود وضعیت معیشتی سرایداران مدارس در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۴ پیشنهادی را ارائه کردیم. بخش نخست این پیشنهاد در خصوص حقوق سرایداران مدرسه بود که دولت را مکلف می‌کند تا پایان سال دوم برنامه یعنی همان سال ۱۴۰۴ دستمزد این گروه زحمتکش را همسان سازی کند.

وی افزود: طبق پیشنهاد کمیسیون آموزش علاوه بر حقوق و مزایای دریافتی، از حداقل امتیاز و حداکثر  امتیاز که میزان آن در هر یک از مشاغل خدماتی توسط آموزش و پرورش آمده است، در ضریب حقوق سالانه سرایداران مدارس نیز اعمال می‌شود.

عظیمی راد گفت: سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی مکلف به تامین نیروی خدماتی یا همان سرایدار برای سال ۱۴۰۴ شد.

وبگردی