زمان واریز یارانه اسفند 97 مشخص شد
رکنا: واریز یارانه اسفند ماه زودتر از موعد انجام می شود. یارانه اسفند 97 بامداد دوشنبه 20 اسفند ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.
به گزارش گروه اقتصادی رکنا، نود و هفتمین مرحله از پرداخت یارانه نقدی، ساعت ۲۴:۰۰ روز دوشنبه 20 اسفند به حساب سرپرستان خانوارها واریز می شود.
طبق آخرین اخبار از سازمان هدفمند سازی یارانه ها،“یارانه نقدی اسفند97 از بامداد روز دوشنبه 20 اسفند ماه قابل برداشت است.”
امسال تا این لحظه یارانه های فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر ، مرداد ، شهریور ،مهر ، آبان ،آذر و دی ، بهمن پرداخت شده و یارانه اسفند 97 باقی مانده است.
مبلغ یارانه اسفند ماه هر یک از مشمولان همانند ماههای گذشته 45.500 تومان است.
آخرین یارانه سال 97 زودتر از موعد واریز می شود
معمولاً یارانه نقدی هر ماه بیست و ششم ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
اما آنطور که قبل تر رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود قرار شد یارانه اسفند ماه همراه حقوقهای اسفند ماه نیز واریز شود.
بر این اساس ۹۷ امین مرحله از یارانههای نقدی مربوط به اسفند ماه سال جاری به ازای ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) وسازمان بهزیستی ۲۰ اسفند ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود.
دولت در حالی آخرین یارانه امسال را هم پرداخت خواهد کرد که برای سال آینده نیز آنچه که در بودجه مصوب شد نشان از ادامهی روند فعلی در پرداختها داشت. به طوری که حدود ۴۱ هزار و صد میلیارد تومان بابت پرداخت یارانهها مصوب شد که در این حالت یارانهی حدود ۷۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تضمین میشود که البته اگر دولت بخواهد میزان منابع و مصارف را تراز کند باید حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از یارانه ب گیران را نسبت به سال جاری کاهش داده و آنها را حذف کند.
بر این اساس مجلس دولت را موظف به حذف سه دهک بالای درآمدی کرده است که البته این تکلیف در سال جاری نیز وجود داشت و اجرایی نشد.
مبلغ یارانههای نقدی همان طور که در ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانهها یعنی آذرماه ۱۳۸۹ حدود ۴۵ هزار و ۵۰۰ بوده است تاکنون نیز تغییری نکرده و برای سال آینده نیز به همین روال پرداخت خواهد شد.
چند نفر در سال ۹۸ یارانه نقدی میگیرند؟
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور، با ردیف ۱۹ جدول پرداختیها (مصارف هدفمندی) بند "الف" تبصره ۱۴ ماده واحده این لایحه موافقت کردند. بر این اساس نمایندگان مجلس مبلغ ۴۱۱ هزار میلیارد ریال را به منظور پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها مشخص کردند.
این در حالی است که مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان بررسی مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور و هدفمند کردن یارانه ها (تبصره ۱۴ لایحه) اعلام کرد: تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ به موضوع هدفمند کردن یارانهها اختصاص دارد. در تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ همانند قانون سال ۱۳۹۷ در راستای ماده ۳۹ قانون برنامه بودجه ششم توسعه مقرر شده است همه منابع و مصارف موضوع قانون هدفمندسازی یارانهها گزارش شود. به علاوه اینکه مشابه قانون بودجه سال ۱۳۹۷، در بند (الف) این تبصره تاکید شده است که تمامی دریافتیها (منابع) مندرج در جدول هدفمندی به حساب سازمان هدفمندسازی یارانهها نزد خزانهداری کل کشور واریز و پس از تخصیص سازمان برنامه بودجه مطابق جدول هزینه گردد. مهمترین نکته تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ به شرح زیر است:
منابع قانون هدفمند کردن یارانه ها ۱، ۴۰۷ هزار میلیارد ریال پیشبینی شده که نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۷ رشدی ۴۴ درصدی داشته است. سهم زیادی از این رشد مربوط یه دریافتی حاصل از فروش صادرات فراورده های نفتی (ردیف ۲ منابع جدول تبصره ۱۴ لایحه بودجه) است. کل منابع هدفمندی ۴۱۹ هزار میلیارد ریال افزایش یافته که ۲۷۸ هزار میلیارد ریال آن (۶۶ درصد) ناشی از افزایش بخش صادرات فراورده های نفتی است.
استفاده از منابع صادرات فراورده های نفتی جهت قانون هدفمندی یارانهها مغایر متن قانون هدفمندی یارانه ها مصوب ۱۳۸۸ است. گفتنی است این ردیف درآمدی به دلیل کمبود منابع و شکست قانون در واقعی شده قیمت حاملها به منابع هدفمندی اضافه شده است.
در مورد منابع هدفمندسازی یارانهها گفتنی است تمامی وجوه دریافتی حاصل از فروش آب و برق (شامل منابع سوخت نیروگاهها) جهت حمایت از صنعت آب و برق به شرکت های ذی ربط برگشت داده می شود. اما در خصوص دریافتیهای حاصل از فروش فراورده های نفتی و گاز طبیعی به ترتیب ۳۱ و ۵۰ درصد از درآمدهای مذکور به شرکت های ذی ربط بازگردانده میشود و مابقی پس از کسر عوارض و مالیات بر ارزش افزوده به مصارف هدفمندی اختصاص مییابد.
سهم مصارف سازمان هدفمندسازی یارانهها ۶۲۶ هزار میلیارد ریال، یعنی حدود ۴۴ درصد کل منابع است. مصارف سازمان هدفمندی نسبت بودجه سال ۱۳۹۷ که ۴۴۰ هزار میلیارد ریال بود با رشدی ۴۲ درصدی همراه بوده است.
در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ منابع در نظر گرفته شده برای پرداخت یارانه نقدی و غیر نقدی خانوار ۴۱۱ هزار میلیارد ریال است. اختصاص ۴۱۱ هزار میلیارد ریال برای پرداخت یارانه نقدی بدین معناست که در سال ۱۳۹۸ به طور میانگین، هر ماه امکان واریز یارانه نقدی برای ۷۵ میلیون و ۲۷۴ هزار نفر وجود خواهد داشت. البته با توجه به رشد جمعیت و با فرض عدم حذف ۳ دهک پر درآمد، تعداد یارانه بگیران تا پایان سال ۱۳۹۸ مرز ۷۹ میلیون نفر را رد خواهد کرد.
مهمترین ایرادهای تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور
توسعه منابع قانون هدفمند کردن یارانه ها و ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه از فروش داخلی حاملهای انرژی به صادرات فرآوردهای نفتی
عدم اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه: تامین منابع هدفمندی از محل صادرات فراورده های نفتی موجب شده است دولت در راستای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش قیمت حامل های انرژی گام برندارد؛ به طوری که به جز خوراک گاز پتروشیمی ها و سوخت صنایع فولاد هیچ افزایش قیمتی در سایر حاملهای انرژی دیده نمیشود.
اعتبار یک هزار میلیاردی اشاره شده بند (ی) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ در ردیف های ۱۰، ۱۳، و ۱۸ حداول تبصره ۱۴ تفکیک شده و هر یک از شرکت های گاز، برق و آب موظف شده اند سهم مشخص از این هزار میلیارد را به آموزش و پرورش پرداخت کنند، اما موضوع مهمی که باید به آن توجه کرد این است که مصارف موضوع این ردیف ها همچنان غیر شفاف است و اهداف کمی که قرار است با پرداخت این هزار میلیارد ریال به آموزش و پرورش محقق شود، مشخص نشده است.
پیشنهادها
همانطور که گفته شد تاخیر سازمان هدفمندسازی یارانه ها در پرداخت منابع شرکتها موجب بروز مشکلات بسیاری در فعالیت جاری و روند سرمایهگذاری این شرکت ها شده است، لذا به منظور جلوگیری از تاخیرهای طولانی مدت سازمان هدفمندسازی یارانه ها، پیشنهاد میشود عبارت زیر به عنوان بند ۳ جزء الف تبصره ۱۴ الحاق شود.
سازمان برنامه و بودجه موظف است نسبت به تخصیص سهم شرکتهای مندرج در جدول فوق متناسب با درصد عملکرد منابع پیشبینی شده برای هر شرکت، به صورت یک دوازدهم اقدام کرده و گزارش عملکرد این تبصره را در مقاطق سه ماهه به کمیسیون های اقتصادی، انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه کند. همچنین سازمان هدفمندسازی یارانه ها مکلف است سهم شرکت های ملی نفت، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، گاز و وزارت نیرو را ظرف مدت دو هفته پس از وصول به حساب شرکتهای ذی ربط واریز کنند.
ردیف ۵ حدول مصارف تبصره ۱۴ موضوع هدفمندی یارانه ها به سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت از فروش فرآوردههای نفتی اشاره دارد. این در حالی است که مطابق قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی (۲) سهم شرکت ملی نفت از فروش نفت خام و میعانات گازی به پالایشگاههاست نه فروش فراورده های نفتی، لازم است که عنوان این ردیف به عبارت ۱۴.۵ درصد فروش داخلی نفت و میعانات گازی به پالایشگاه های داخلی تغییر یابد.
با توجه به عوارض زیست محیطی مصرف فراورده های نفتی و با استناد به ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده (تخصیص عوارض بنزین و نفت سفید ( ۱۰ درصد) نفت گاز (۱۰ درصد) و نفت کوره ( ۵درصد) پیشنهاد میشود ردیف ۱ مصرف جدول تفکیک گردد و عوارض شهرداری ها در ردیف مجزای درج شود تا اعتبارات آن در اختیار شهرداری های سراسر کشور قرار گیرد و اعتبارات مذکور در شهرهای با آلودگی هوا با نظارت و تائید سازمان محیط زیست به مصرف برسد. بدین منظور پیشنهاد می شود عنوان و مبلغ ردیف ۱ جدول مصارف تبصره ۱۴ به شرح زیر اصلاح شود:
با توجه به حجم بالای مطالبات وزارت نیرو و از دستگاههای دولتی، پیشنهاد میشود جزء ۲ بند تبصره ۱۴ لایحه بودجه به شرح زیر اصلاح شود و اجرای قانون ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی به شرکت توانیر نیز تسری داده شود:
به منظور تحقق کامل ردیفهای قانون ۳و ۴ دریافتی های (منابع) جدول فوق، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به استناد ماده ۴۸ قانون محاسبات عمومی و با اعلام شرکت دولتی تابعه وزارت نفت و وزارت نیرو نسبت به وصول مطالبات سنوات قبل شرکت مذکور از مشترکان اقدام کند. منابع وصولی به خزانه داری کل کشور واریز می شود و پس از تسویه سهام معوقه و مالیات های معوقه شرکت های تابعه وزارتخانه ای نفت و نیرو باقی مانده آن به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه ها نزد خزانه داری کل کشور واریز می شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ما ک داریم از نداری زجرمیکشیم همین 45تومنم ندن برا چیمونه وقتی نمیتونیم باهاش هیچ غلطی بکنیم..من 5ماهه اجاره خونمو ندادم.تو نون شبم موندم..شما صحبت از 45هزارتومن میکنی؟
لطفا قبوض آب.برق گازسال89باهمان مقدارمصرف مقایسه شود باسال97 ببینید اختلاف اززمین تا آسمانه اونوقت گول مامیزنن منابع درراءس ان مالیاتها افزایش نیافته اوایلش برای پرداخت یارانه به گریه می افتادن ولی حالا ارزش آن برابر3دلاراست ولی درابتدامعادل30 دلاربود مامیدونیم ولی کاری ازمون ساخته نیست ازکم زوری وضعیفی مال خودمونو بخشیدیم حتی اگه قطع کنن بخیشیدیم تاخواب آشفته نبینیم
سلام
این تبصره 14 به پرونده من که مددجویه کمیته هستم خورده من سرپرست خوانوار با دوفرزند با درامد ماهی 800 تومن چه باید بکنم تو این جامعه که این حقوق کمیته هم قطع کردن هیچ مسئولی رسیدگی نمیکنه اصلا براشون مهم نیست جامعه به فساد کشیده شده یر نداری سالمم که میری جلو با روزیه حلال یدفعه شب عید دولت عیدیه قطع کردنه حقوقارو میذاره تو کاست
زیر همین قولشون هم زدن . قرار بود امروز یارانه بدن که ندادن . روز به روز بیشتر مردم رو بیچاره میکنن
واقعا چطوری روتون میشه در برابر این همه گرونی 45تومان یارانه بدین بخدا اگه ندین سنگین تره فکرشو بکنین سالی 2کیلو پسته نمیشه من فقط یه آرزو دارم اینکه بگم خداوندا تو رآ قسم میدمت به بغضهای نترکیده پدران من قبل از سال تحویل زنده نباشم العان مرگ برام شیرین تر از عسل هس؟شماها دولت مردان آسوده باشین غم به دلتون راه ندین
ندادن که شد سه شنبه؟
این مبلغها گوشه ای از پولهای نیست که مرجان خانوم برد وخیلیها دیگه