ساخت تونل 30 کیلومتری برای مقابله با فرار آب سد لار نهایی شد

رکنا اقتصادی: «محمدرضا بختیاری» امروز (دوشنبه) در ساختمان آب منطقه ای تهران، در پاسخ به خبرنگاران افزود: پنج ماه پیش، طرح ساخت تونل 30 کیلومتری از پایین دست سد و محل فرار Escape آب تا بالای نیروگاه کلان در وزارت نیرو مصوب شد که اکنون در دستور کار است و تا پیش از فرارسیدن نوروز با برگزاری مناقصه، پیمانکار آن مشخص می شود.

وی بیان داشت: این طرح در مدت پنج سال اجرا می شود و سالیانه از فرار 160 میلیون مترمکعب آب از سد لار جلوگیری می کند.

به گفته بختیاری، این سد پیش از انقلاب اسلامی به گونه ای طراحی و اجرا شد اما مشکل فرار آب را همراه داشت.

به گفته این مسئول، سد لار از نظر ساختگاه، بسیار خوب است و اگر با مشکل فرار سالیانه 150 تا 200 میلیون مترمکعب آب به دریای مازندران روبرو نمی شد، با وجود حجم مخزن 950 میلیون مترمکعبی شاید تا 50 سال نیازهای آبی تهران را پاسخگو بود.

سد لار فقط قادر به نگهداشت 30 میلیون مترمکعب آب است و ورود بیش از این مقدار، فرار آب را افزایش می دهد.

بختیاری یادآوری کرد: راهکارهای زیادی برای علاج فرار آب از این سد پیش بینی و اجرا شد اما هیچیک راهگشا نبود. 6 سال پیش نیز وزارت نیرو برای حل مشکل این سد مطالعات جامعی انجام داد و از راهنمایی و مشاوره کارشناسان خارجی از سراسر جهان بهره گرفت اما اواخر سال 1391 به این نتیجه رسید که برای رفع این مشکل هیچ چاره ای وجود ندارد.

** آب سد نم رود به تهران منتقل نمی شود

مدیرعامل آب منطقه ای تهران در پاسخ به پرسش ایرنا درباره آخرین وضعیت سد نم رود شهرستان فیروزکوه گفت: اکنون این سد 77 درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما به دلیل مشکلاتی پیمانکار پیشین آن برکنار شد و تا 2 ماه آینده پیمانکار جدید آن معرفی می شود.

این مسوول یادآوری کرد: سد نم رود 101 میلیون مترمکعب تخصیص آب دارد که 10 میلیون مترمکعب آن سهم استان تهران و بقیه برای استان سمنان است.

وی هر گونه برنامه ریزی برای انتقال آب این سد برای مصارف پایتخت را رد کرد.

به گفته بختیاری، تاکنون 500 هکتار از مجموع 750 هکتار مستثنیات روستای «سله بن» در پایین دست سد نم رود، به تملک درآمده (استملاک شده) است.

** مطالبات پیمانکاران

این مسئول اعلام کرد: از آغاز امسال تاکنون 680 میلیارد ریال از مطالبات پیمانکاران شرکت آب منطقه ای با استفاده از اوراق مشارکت و اسناد خزانه پرداخت شده است.

** لزوم اصلاح شیوه های آبیاری و الگوی کشت کشاورزی

مدیرعامل آب منطقه ای تهران یادآوری کرد با توجه به کاهش متوسط بارش های کشور در 10 سال گذشته از 250 به 204 میلیمتر، کنار گذاشتن شیوه های کنونی آبیاری غرقابی و توسعه شیوه های نوین آبیاری تحت فشار ضروری است.

بختیاری تاکید کرد طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی تضمین کننده کشاورزی پایدار در کشور است و با اجرای شیوه های نوین آبیاری هیچ چالشی متوجه قشر کشاورزان نمی شود.

به گفته وی، فرهنگ صرفه جویی در مصارف آب باید هر چه بیشتر ترویج شود.

به گزارش ایرنا، امروز (دوشنبه) مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران اعلام کرد میانگین بارش های استان تهران تا ساعت 6 صبح امروز از 141 میلیمتر عبور کرد و بیلان آبی استان در همسنجی با پارسال مثبت شد.

مسئولیت حفاظت و نظارت بر بهره برداری از منابع آب های سطحی و زیرزمینی در شهرستان های تهران، اسلامشهر و پردیس به وسعت یک هزار و 900 کیلومتر مربع، بر عهده امور آب تهران بزرگ است.

در این منطقه نزدیک به 10 میلیون نفر ساکنند که 9 میلیون نفر آنان در شهر تهران سکونت دارند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی