سریع ترین رشد اقتصادی دنیا در دستان انگلیس تا سال ۲۰۵۰

رکنااقتصادی: مؤسسه مشاوره ای PwC در گزارشی از دورنمای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) اعلام کرد: اقتصاد انگلیس اگرچه نمی تواند به طور کامل از پیامدهای خروج از اتحادیه اروپا در امان بماند و در کوتاه مدت دچار افت رشد اقتصادی خواهد شد اما تأثیرات مثبت این اتفاق را به لطف افزایش نسبی جمعیت فعال و اقتصاد منعطف این کشور، در سال ۲۰۲۰ و پس از آن احساس خواهد کرد.

کارشناسان PwC در جدیدترین گزارش خود از چشم انداز اقتصاد دنیا در سال ۲۰۵۰، با استفاده از چندین مدل برای تحلیل روند تغییرات جمعیت، سرمایه گذاری، آموزش و پیشرفت فن آوری پیش بینی کرده اند که تا سال ۲۰۵۰ شش کشور از هفت اقتصاد بزرگ دنیا جزء بازارهای نوظهور خواهند بود که در رأس آنها چین قرار دارد.

بنابر این گزارش، اقتصاد انگلیس در رده بندی "برابری قدرت خرید" (PPP) که بر اساس تفاوت قیمت ها در کشورهای مختلف با در نظر گرفتن حجم کالا و خدمات تولید شده توسط یک اقتصاد اندازه گیری می شود، تا سال ۲۰۵۰ با یک پله سقوط Fall از رتبه نهم، در میان ۱۰ اقتصاد برتر دنیا باقی خواهد ماند.

بر اساس این پیش بینی، فرانسه تا سال ۲۰۵۰ به رتبه دوازدهم سقوط خواهد کرد و دیگر در جمع ۱۰ کشور نخست نخواهد بود در حالیکه آلمان نیز از مکان پنجم به رتبه دهم تنزل رتبه پیدا می کند. اما مکزیک تنها کشوری است که برای اولین بار در میان ۱۰ کشور نخست قرار می گیرد.

PwC اعلام کرده است که عملکرد انگلیس بستگی به انعقاد قراردادهای قوی تجاری و باز ماندن درهای این کشور به سوی نیروی کار مستعد از سراسر دنیا خواهد داشت.

جان هاکس ورث، اقتصاددان ارشد این مؤسسه گفت: رشد مثبت نسبی اقتصاد انگلیس در بلند مدت متناسب با عوامل جمعیت شناختی و اقتصاد نسبتا منعطف آن بر اساس استانداردهای اروپا خواهد بود.

وی افزود: با وجود این گسترش روابط موفق تجاری و سرمایه گذاری با اقتصادهای نوظهور به سرعت در حال رشد، برای دستیابی به این هدف ضروری خواهد بود تا کاهش احتمالی روابط تجاری انگلیس با کشورهای اتحادیه اروپا بعد از برگزیت را جبران کند.

انگلیس با توجه به متوسط رشد اقتصادی سالانه ۱,۹ درصد تا سال ۲۰۵۰، سریع ترین رشد اقتصادی را در میان کشورهای عضو G۷ متشکل از کشورهای انگلیس، آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن خواهد داشت.

PwC همچنین پیش بینی کرده است که اقتصاد دنیا تا سال ۲۰۴۲ از نظر اندازه دو برابر خواهد شد و نرخ رشد متوسط سالانه آن تا سال ۲۰۵۰ به ۲,۵ درصد خواهد رسید.

البته پیش بینی های این مؤسسه بر پایه فرضیاتی چون اجرای سیاست های دوستانه بین کشورها و عدم وقوع فجایع بزرگی که تمدن بشری را تهدید کند مثل جنگ هسته ای و یا برخورد سیارک ها تا سال ۲۰۵۰ صورت گرفته است.

در رتبه بندی برابری قدرت خرید (PPP)، چین تا سال ۲۰۵۰ همچنان بزرگترین اقتصاد دنیا خواهد بود. در این گزارش با تأکید بر نقش اقتصادهای نوظهور در رشد اقتصاد دنیا و افزایش سهم این کشورها در اقتصاد جهان علاوه بر این پیش بینی شده است که هند تا سال ۲۰۵۰ با پیشی گرفتن از آمریکا، در رتبه دوم قرار خواهد کرد و اندونزی چهارم می شود.

اما در رده بندی اقتصاد کشورها بر اساس تولید ناخالص ملی به ازای هر نفر، نتیجه کاملا متفاوت خواهد بود چراکه معیار بهتری برای سنجش رشد بر اساس تغییرات استانداردهای زندگی ارایه می دهد.

بر اساس این رده بندی، در سال ۲۰۵۰ آمریکا همچنان اقتصاد برتر دنیا خواهد بود و کشورهای آلمان، انگلیس و کانادا در مکان های بعدی قرار خواهند داشت اما چین و هند نیز فاصله خود را با صدر جدول کاهش خواهند داد.

بر اساس گزارش PwC، سرانه رشد ناخالص داخلی آمریکا در سال ۲۰۱۶ تقریبا چهار برابر این معیار در چین و ۹ برابر آن در هند بوده است. اما این فاصله تا سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد یافت به طوریکه به دو برابر چین و حدود سه برابر هند می رسد که همگرایی درآمدها در طولانی مدت را نشان می دهد.

پیش بینی های خوش بینانه PwC در مورد اقتصاد انگلیس در طولانی مدت بر خلاف پیش بینی ها بدبینانه ای است که سازمان کسب و کار انگلیس قبل از همه پرسی برای خروج این کشور از اتحادیه اروپا در مورد اثرات کوتاه مدت برگزیت منتشر کرده بود.

این سازمان در مارس سال گذشته هشدار داده بود که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می تواند شوک جدی به اقتصاد این کشور وارد کند و منجر به کاهش ۹۵۰ هزار شغل تا سال ۲۰۲۰ شود.

از زمان برگزاری همه پرسی برگزیت، بیشتر پیش بینی ها بدبینانه بوده اند و سازمان های مختلف از جمله بانک مرکزی انگلیس ناچار به تجدید نظر در پیش بینی های خود از رشد اقتصادی این کشور شده اند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.