مدارس اصفهان محله‌محور می شوند؟/ استفاده از ظرفیت مدارس بعنوان مسجد، کتابخانه و سالن ورزشی

به گزارش رکنا از اصفهان؛ مهدی جمالی‌نژاد در شورای آموزش‌وپرورش استان اصفهان با اشاره به استفاده از مدارس در چند حوزه اظهار کرد: از خیران مدرسه‌ساز درخواست کردیم که مدارس را به صورت محله‌محور احداث کنند به طوری که مردم ساکن در آن محله بتوانند از فضاهای آن مثل نمازخانه، کتابخانه و سالن ورزشی در قالب مسجد و غیره در ساعات تعطیلی مدرسه، استفاده کنند؛ با این کار در محلاتی که از داشتن فضاهای مختلف محروم هستند، به چند هدف دست‌ خواهیم یافت.

وی افزود: بسیاری از مدارس در معرض آسیب و تخریب قرار گرفته‌اند اما اقدامات ارزشمندی در راستای بهبود وضعیت آنها توسط خیران انجام شده است.

استاندار اصفهان با تاکید بر افزایش عدالت آموزشی در سطح اصفهان عنوان کرد: در برخی مناطق ساخت‌وساز به میزان زیادی انجام شده اما تامین سرانه آموزشی به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است؛ در این راستا اقدامات جامعی باید در دستور قرار گیرد.

وی افزود: همچنین آسیب‌های وارده به فضاهای آموزشی به دلیل فرونشست زمین در نقاط گوناگون باید بررسی و رفع شود.

جمالی‌نژاد با اشاره به بررسی کمبود نیروی آموزشی در این شورا، تصریح کرد: کمبودها و تعدیل‌ها در حوزه نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش استان باید مشخص و گزارشات دقیقی در ارتباط با نیروهای حق‌التدریس ارائه گردد.

وی افزود: در این راستا باید توجه ویژه‌ای به نیروی مورد نیاز در مدارس استثنایی از جمله پدریار و مادریار، داشته باشیم.

استاندار اصفهان با تاکید بر ورود جدی به مسئله آسیب‌های اجتماعی در مدارس، بیان کرد: برنامه‌های اردویی مثل راهیان نور و مصادیقی از این دست می‌تواند در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر باشد؛ در این زمینه ظرفیت‌های خوبی در شهر اصفهان نیز وجود دارد که مجموعه تخت‌فولاد از جمله آن است.

وی افزود: گزارشات لازم همراه با راهکارها و پیشنهادات اجرایی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی در مدارس باید ارائه گردد؛ استانداری نیز حمایت کاملی از این امر خواهد داشت.

شهرداری‌ها در راستای وصول سهم آموزش‌وپرورش از عوارض شهری همت جدی داشته باشند

همچنین محمدرضا نظریان مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان در این جلسه اظهار کرد: ماده ۱۳ قانون شوراهای آموزش و پرورش بر تأمین هزینه‌های جاری و عمرانی آموزش و پرورش تمرکز دارد که برخی از مفاد آن شامل سهم منطقه از اعتبارات دولتی، عواید حاصل از فروش ساختمان‌ها و زمین‌های بلااستفاده، سه درصد عوارض صدور پروانه‌های ساختمانی یا تفکیک زمین‌ها و... می‌شود.

وی با بیان اینکه عواید حاصل از عوارض ساختمانی در هر شهرستان تنها به فضاهای آموزشی همان شهرستان تخصیص می‌یابد، ابراز داشت: در راستای اجرایی‌سازی این ماده آیین‌نامه‌های مختلفی تصویب و ابلاغ شده که آخرین مورد آن در تیرماه سال ۱۴۰۳ بوده است.

نظریان تصریح کرد: در سال ۹۹ بیشترین میزان سهم آموزش و پرورش از عوارض شهرداری اصفهان وصول شد که بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال بود و این مبلغ، صرف تجهیز و بهسازی فضاهای آموزشی شهرستان اصفهان شد؛ این میزان را باید بالاترین مبلغ وصول شده طی ۱۰ سال اخیر دانست اما متأسفانه در سال ۱۴۰۲ وصول عوارض با کاهش چشمگیری همراه بوده است و به همین جهت، لازم است شهرداری‌ها در راستای وصول سهم آموزش‌وپرورش از عوارض شهری همت جدی داشته باشند.