نشانه هایی که از بیماری ناخن ها خبر می دهند!

 ناخن ها منعکس کننده عادت های خوب و بد فـرد هستند. جدا از جاذبه آرایشی، ناخن هـا وظایف دیگری نیز به عهده دارند از جمله کمک به بــلند کردن اجـسـام با ایجاد تکیه گاه برای بافت انگشتـان و یا دسـت کاری اجــسام و از هـمـه مــهمتر آن که ناخن هـا سلامت عمومی بدن را بازتاب می کنند.

ناخن های زرد: زرد شدن ناخن ها می تواند به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق بیفتد. گاهی اوقات به دلیل باقی ماندن لاک روی ناخن این اتفاق می افتد که راه حل آن دادن استراحت به ناخن برای بازیابی است اما یکی از مهمترین علت ها برای زرد شدن ناخن ها سیگار کشیدن است.

ناخن های خشک، ترک خورده و شکننده: این مشکل شایع است و چند علل احتمالی دارد. ظرف شستن بدون استفاده از دستکش و یا زندگی در مناطق کم رطوبت منجر به خشک شدن صفحه ناخن می شود. علل احتمالی دیگر عبارتند از بالارفتن سن و قرار گرفتن بیش از حد در معرض مواد شوینده. گاهی اوقات کم کاری تیروئید باعث بروز این تغییرات در ناخن می شود. برای تسکین ناخن های ترک خورده سعی کنید آنها را با یک لوسیون مرطوب کننده، مرطوب نمایید. توصیه انتخاب محصولاتی است که شامل اسید هیالورونیک و گلیسیرین هستند. در صورتی که این لوسیون ها کمک کننده نبودند، می توانید مکمل های غذایی حاوی بیوتین را که در رشد سالم ناخن موثرند، مصرف کنید.

خمیده شدن ناخن: اصطلاح چماقی شدن ناخن ها زمانی است که انگشتان دست متورم شده و ناخن خمیده می شود. این مشکل گاهی می تواند نشانه ای از بیماری های کلیوی یا کبدی باشد.

لکه های سفید: بسیاری از مردم بر این باورند که لکه های سفید روی ناخن هایشان نشان دهنده کمبود کلسیم است. این لکه ها در بیشتر موارد جدی نیستند و اغلب در نتیجه صدمه های کوچک و یا ضربه ها ایجاد می شوند.

ناخن جویده شده: این عادت بسیار شایع است اما اگر بیش از حد ادامه داشته باشد، می تواند نشانه ای از ابتلا به اختلال وسواسی جبری باشد. گاهی اوقات داروهای روان پزشکی به درمان این اختلال کمک می کند.

قاشقی شدن ناخن: در این حالت ناخن ها بسیار نازک شده و شکل مقعر به خود می گیرد. قاشقی شدن ناخن ها می تواند نشانه ای از ابتلا به کم خونی فقر آهن باشد.

سوراخ سوراخ شدن ناخن: بروز چاله ها و فرورفتگی هایی روی ناخن می تواند نشانه ای از ابتلا به پسوریازیس باشد.

خطوط تیره رنگ روی ناخن: رگه های سیاه و سفید روی ناخن ها و یا رشد دردناک آنها می تواند خطر ابتلا به ملانوم را به طور جدی نشان دهد. در صورت مشاهده این رگه های سیاه و سفید باید فورا به پزشک Doctor مراجعه کرد.

ناخن های رنگ پریده: گاهی اوقات ناخن های رنگ پریده می تواند نشانه یک بیماری جدی باشد از جمله کم خونی، نارسایی احتقانی قلب، بیماریهای کبدی و سوء تغذیه.

ناخن های کبود: ناخن های کبود متمایل به آبی رنگ می تواند به این معنی باشد که بدن به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی کند. برخی مشکلات قلبی نیز با ناخن های کبود در رابطه اند. همچنین این اختلال می تواند نشان دهنده وجود یک عفونت در ریه باشد.