استاندار یزد:فعالان اقتصادی یزد برای توسعه صنعت سبز و فناور تلاش کنند
رکنا: استاندار یزد گفت: حرکت استان به ایجاد صنایع پاک،کم آلاینده، فناور و جذب نیروهای تحصیل کرده و نخبه برنامه ریزی شد و این مباحث از جمله مواردی هست، فعالان حوزه اقتصادی باید به آن سمت حرکت کنند و موضوع هم غیرقابل اغماض است.
به گزارش رکنا از یزد؛ مهران فاطمی در جمع تعدادی از مدیران صنایع استان افزود: آسیب شناسی ، بازنگری و همچنین ریل گذاری جدید متناسب با سرمایه انسانی استان در اولویت قرار گیرد و به آن سمت حرکت کنیم ، صنایع کمتر آلاینده، پاک و فناور در اولویت دستور کار مدیران صنایع جدید باشد، همچنین پهنه جدیدی مشخص شد و سرمایه گذاران استان می توانند در این پهنه فعالیت کنند و همکاری های لازم را با سرمایه گذاران انجام می دهیم.
به گفته وی محیط زست برای استان بسیار مهم است ،امانتی هست باید برای نسل آینده حفظ و نباید هم توسعه صنایع متوقف شود و می توان با رعایت الزام هایی زیست محیطی در این مسیر فعالیت کرد.
آلوده ترین مناطق استان یزد، دشت مهریز- عقدای اردکان است
وی ادامه داد: دشت مهریز - عقدای اردکان یکی از آلاینده ترین مناطق استان است باید در این دشت، صنایع پاک مستقر شود و مدیران صنایع فعلی باید فناوری جدید را به کار گیرند تا از میزان آلایندگی ها کاسته شود.
استاندار یزد بدون اشاره به آمار و نوع مواد آلاینده در دشت مهریز - عقدای اردکان که عمده جمعیت و صنایع استان در آن مستقر است، گفت: ما همواره حامی صنعت و همراه صنعتگر بوده و هستیم و درِ اتاق من به عنوان استاندار به روی کارآفرینان و صنعتگران یزد همواره باز است و هر کجا با مشکلی شوند ، شخصا برای رفع مشکل آنها ورود خواهم کرد.
با ایجاد اشتغال از مهاجرت نخبگان جلوگیری کنیم
فاطمی ادامه داد: هم اکنون استان با بیش از ۴۰ هزار نیروی بیکار دانش آموخته دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی روبروست و از طرفی طبق گزارش دستگاه های مرتبط در برخی از شهرستان های استان از ۲۱۰ شهر مختلف کشور نیروی کار در استان حضور دارد، لذا باید به سمتی حرکت کنیم که برای فارغ التحصیلان کار وجود داشته باشد و از مهاجرت نخبگان هم جلوگیری شود.
لزوم استفاده از سه ثروت استان
استاندار یزد اظهارکرد: استان سه ثروت طبیعی در اختیار دارد ، نخستین آن منابع طبیعی همچون معادن است که با محوریت سنگ تا تولید قطعه می تواند فعالیت کند، دومین مزیت آن ثروت تاریخی، فرهنگی و میراث گرانبهایی است که محور اساسی برای توسعه آن بحث صنعت گردشگری و ظرفیت های زیادی است که داریم.
فاطمی سومین ثروت استان را منابع ارزشمند انسانی ذکر کرد که بخشی از آن مدیران صنایع هستند و تعامل دو سویه بین دولت و بخش خصوصی ثروت آفرین است و بقای تمدن و تاریخ یزد در طول زمان به دلیل نیروی انسانی آن است و البته اولویت های دیگری همچون آموزش و پرورش، دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری برای استان ثروت و ارزشمند است.
پیش بینی استفاده از ظرفیت سه ثروت طبیعی ، گردشگری و نیروی انسانی استان در دولت سیزدهم
وی افزود: در دوره چهار ساله نخست فعالیت دولت مردمی سیزدهم برنامه ریزی برای هر سه این محور انجام و برنامه های بسیار خوبی اجرا می شود.
استاندار یزد در ادامه با اشاره به اینکه اساسی ترین دغدغه امروز مردم استان مساله آب است ، گفت: آب یکی از مباحث مهم اقتصادی و حیاتی است که با حیات و زندگی مردم پیوند خورده، لذا حرف اول و آخر همه ما در استان آب است.
استاندار :فعالان اقتصادی یزد برای توسعه صنعت سبز و فناور تلاش کنند
فاطمی در ادامه اظهارکرد: انتقال آب از دریای عمان با همکاری بخش خصوصی در حال مطالعه است و قرارداد احداث خط لوله و آب شیرین کن با پیمانکار حرفه ای بیش از دو سال و نیم طول نخواهد کشید و لذا از همه شما مدیران صنایع درخواست دارم در این زمینه همکاری کنید.
آب عنصر حیاتی در پیدایش تمدن انسانی نیاز اساسی استان
وی ادامه داد: آب عنصرهای حیاتی برای پیدایش تمدن است و برای این اقدام با تمامی اختیار خود به عنوان استاندار آماده هستم ، برای تامین آب شرب و بهداشت مردم یزد هرگونه پیگیری را انجام دهم .
در این نشست احمد آزادمرد، رییس انجمن مدیران صنایع استان یزد و ۹ نفر از مدیران صنایع درخواست ها و پیشنهادهای خود را مطرح کردند و تصمیم هایی هم اتخاذ شد، همچنین در این نشست جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی و رییسان بانک ها نیز حضور داشتند.
دشت مهریز- عقدای اردکان شامل شهرستان های تفت، یزد، اشکذر، مهریز، میبد و اردکان است که حدود یک میلیون نفر از یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت استان در این دشت زندگی می کنند و حدود ۸۰ درصد صنایع استان در این دشت مستقر است.
هم اکنون در سه هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی یزد در ۱۱ شهرستان ۱۱۰ هزار نیروی انسانی مشغول کار هستند.
یزد به لحاظ توسعه یافتگی صنعتی چهارمین استان کشور و با ۵۰۰ واحد معدنی و ۵۰ نوع اندیس پس از کرمان دومین منطقه معدنی کشور است.
یزد/ سمیه گلابگیریان
ارسال نظر