موفقیت پژوهشگران پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد در انتقال جنین های آزمایشگاهی گوسفند با تکنیک لاپاروسکوپی
پژوهشگران پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد در انتقال جنین های آزمایشگاهی گوسفند با تکنیک لاپاروسکوپی موفق شدند.
به گزارش خبرنگار رکنا در شهرکرد پژوهشگران پژوهشکده فناوری جنین دام در قالب طرح پژوهشی مشترک با دانشگاه جامع امام حسین (ع) با عنوان" بهینه نمودن فناوری های لقاح خارج رحمی و انتقال جنین در گوسفند به منظور کاربردی شدن در ایران" اقدام به تولید جنین های آزمایشگاهی و انتقال آنها به میش های گیرنده جنین نمودند.
در این طرح ابتدا با استفاده از سیدر، سیکل فحلی میش های گیرنده همزمان سازی و به صورت موازی و با استفاده از تخمدان های میش های کشتار شده در کشتارگاه، در آزمایشگاه اقدام به تولید جنین شد. سپس جنین های 6 روزه در مرحله بلاستوسیست و با استفاده از تکنیک لاپاروسکوپی به رحم میش های گیرنده منتقل شدند که پس از 2 ماه پس از انتقال جنین و به روش سونوگرافی از 23 راس میش دریافت کننده جنین، 12 راس (2/52) آبستن بودند.
با توجه به اینکه در مطالعات دیگر نرخ آبستنی 40 تا 55 درصد به عنوان نرخ بهینه آبستنی متعاقب انتقال جنین در گوسفند گزارش شده است، نرخ به دست آمده در این مطالعه کاملا قابل قبول بوده و نشانگر بهینه بودن تمامی مراحل کار شامل تولید آزمایشگاهی جنین، همزمان سازی و مدیریت گیرنده ها و انتقال جنین است. امید است این دستاورد راه گشای موفقیت های آینده در کاربردی سازی دانش کسب شده در پژوهشکده با هدف رفع مشکلات موجود در صنعت دامپروری کشور باشد.
لازم به ذکر است این دستاورد در نوع خود در سطح کشور منحصر به فرد است.
مصیبی /شهرکرد
ارسال نظر