نماینده یک شرکت بازرگانی با استفاده از کارت بازرگانی موسوم به اجاره ای (یکبار مصرف) ابتدا نسبت به اظهار 2دستگاه کانتینر کالا تحت عنوان کوکوپیت اقدام و تمام اطلاعات اظهاری به همراه مدارک ومستندات در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت می شود.
کارشناس گمرک به هنگام بررسی اطلاعات الکترونیکی ثبت شده در سامانه جامع گمرکی به نوع کالای اظهاری مشکوک و از طریق سامانه جامع گمرکی اعلام می کند محموله جهت اسکن به مسیر دستگاه ایکس ری هدایت شود.
براساس اعلام روابط عمومی گمرک ایران، مخالفت صاحب کالا با انجام ایکس ری باعث تشدید ظن و گمان ماموران گمرک گردیده و به همین خاطر کارشناس گمرک با دقت کافی موضوع را بررسی و اعلام می کند تا کانتینر دوم نیز بطور کامل تخلیه و جهت بازرسی به سمت سکو هدایت شود.
پس از عبور کانتینر از ایکس ری و بازرسی فیزیکی از محموله مشخص می شود کالای مورد بررسی با اطلاعات اظهاری در سامانه جامع گمرکی مطابقت نداشته و کالای اظهاری با کالای موجود در کانتینر مغایر و متفاوت است.
در همین راستا بلافاصله سایر اظهارنامه های در جریان صاحب کالا نیز از سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجاری گمرک فراخوان و مشخص می گردد اظهارکننده با ارایه اسناد خلاف واقع و جعل تمام اسناد خرید و حمل، کاغذ دیواری و کاغذ روزنامه را با اظهار خلاف به عنوان کوکوپیت با مأخذ حقوق ورودی بسیار نازل تر از حیث ارزش و تعرفه اعلام نموده که از این طریق ضمن خارج نمودن محموله بدون رعایت تشریفات قانونی ،حقوق و عوارض دولت را نیز صحیح و کامل پرداخت نکرده است.
لازم به توضیح است که کوکوپیت به تراشه های درخت نارگیل اطلاق می شود که جهت افزایش رطوبت خاک گلخانه ای کاربرد دارد.
طبق اقدامات انجام شده و تاکنون براساس اطلاعاتی که از سامانه جامع گمرکی استخراج گردیده، پرسنل گمرک 6 دستگاه کانتینر کالای قاچاق موجود در محوطه انبارهای بندر شهیدرجایی را از این شرکت بازرگانی کشف کرده اند.
همچنین گزارش وقوع جرم توسط گمرک شهیدرجایی بندرعباس به مرجع قضایی منعکس و در حال پیگیری است و به منظور شناسایی اموال و انبارهای شرکت یادشده موضوع با جدیت در دستور کار گمرک و سازمان های نظارتی قرار دارد.
هفته گذشته نیز با همکاری نیروی انتظامی و گمرک ایران 43 کانتینر قاچاق با اسناد و بیجک جعلی کشف شد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی