دردنامه متقاضیان مسکن ملی اسلامشهر؛ بار خطا و اشتباه وزارت راه را بر دوش ما گذاشتند/ دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم!

به گزارش رکنا، متقاضیان پروژه 600 واحدی آریا عمران پارس اسلامشهر پس از 6 سال بلاتکلیفی و پیشرفت کند پروژه، به افزایش قیمت‌ ها و سلب مسئولیت وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران معترض هستند.

متقاضیان مسکن ملی پروژه  600 واحدی آریا عمران پارس اسلامشهر، که همچنان بعد از گذشت 6 سال گرفتار وعده های مسئولین وزارت راه و شهرسازی هستند و برغم پرداخت 400 میلیون تومان آورده با پروژه متوقف با پیشرفت 60 درصدی زیر سایه بی تدبیری و اشتباهات فاحش اداره کل راه و شهرسازی، مواجه هستند. وزارتخانه ای که مسئولان آن به جای عذرخواهی، خود را تبرئه کرده و با توضیحات بی پایه و اساس، متقاضی را مسئول می دانند و می خواهند تاوان ضرر و زیان پروژه را از جیب متقاضیان دریافت کنند.

ما متقاضیان ناامید و عصبانی هستیم

یکی از متقاضیان مسکن ملی اسلامشهر، پروژه 600 واحدی آریا عمران پارس که روز شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان تهران تجمع کردند، گفت: در تجمع روز شنبه، رضا خالقی، رئیس جدید اداره کل راه و شهرسازی استان تهران که به تازگی جای آقای جنتی منصوب شدند با ما جلسه ای گذاشت و در آنجا صحبت هایی کرد که ما بسیار ناامید و عصبانی هستیم.

این متقاضی با بیان اینکه 6 سال است که وضعیت ما مشخص نیست و در شرایط سخت به سر می بریم، گفت: سالها است که ما را به فلاکت کشاندند. حالا می خواهند کوتاهی، عدم نظارت و اشتباه وزارت راه و شهرسازی در انتخاب غلط پیمانکار را به پای متقاضی بگذارند و تاوان آن را از ما بگیرند. وزارت راه و شهرسازی به عنوان نماینده دولت وظیفه داشت که واسط بین ما و پیمانکار باشد و با انتخاب پیمانکار مناسب، آورده های ما را اخذ و برای ما خانه بسازد اما این وزارتخانه با انتخاب یک پیمانکاری که در لیست سیاه قرار داشت و توانایی لازم برای ساخت پروژه و انجام وظایف خود را نداشت، زندگی ما را نابود کرد و حالا به ما می گویند خودتان بروید و شکایت کنید.

پول پروژه متوقف شده را پرداخت کردیم

این متقاضی پروژه 600 واحدی آریا عمران پارس با بیان اینکه تا امروز 400 میلیون تومان آورده پرداخت کردیم، گفت: برغم پرداخت به موقع آورده، اما پروژه ما فقط 60 درصد پیشرفت کرده است و این درحالی است که پروژه 200 واحدی مآب سازه که با پروژه ما آغاز به کار کرد، در حال حاضر آماده تحویل است و برخی هم در حال زندگی در واحدهایشان هستند. حالا می خواهند تاوان ضرر و زیان پروژه ای که مسبب آن پیمانکار منتخب وزارت راه بود را از متقاضی بگیرند. مگر ما پیمانکار را انتخاب کردیم؟ چرا ما باید تاوان عدم نظارت و اشتباه و بی مسئولیتی فاحش وزارت راه و شهرسازی را پرداخت کنیم؟

این متقاضی در ادامه گفت: حدود یک سال است که ساخت پروژه آریا عمران پارس متوقف شده است و وزارت راه و شهرسازی، پیمانکار جدید بر سر کار نیاورده است اما در همین مدت از ما در دو نوبت 80 میلیون تومان پول گرفتند. سوال ما این است که اگر پروژه متوقف بود و هیچ پیمانکاری بالای سر پروژه نبود چرا از ما پول گرفتند؟ اگر ما طلا خریده بودیم حالا سرمایه ما چند برابر شده بود.

رضا خالقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران به پرسش های متقاضیان مسکن ملی پاسخ دهد

این متقاضی در ادامه گفت: آقای خالقی در جلسه ای که روز شنبه با متقاضیان برگزار کرد، به ما گفت که اگر می گویید پیمانکار تخلفی دارد، مدارک و دلایل و دادخواست خود را به اداره حقوقی ما ارائه دهید و پس از بررسی و صدور حکم، اموالی از پیمانکار شناسایی و بعد از فروش به ساخت پروژه اختصاص خواهد یافت. پرسش ما از آقای خالقی این است که مگر ما وظیفه داریم به دنبال پرونده ای برویم که وزارت راه و شهرسازی مسئول و عامل آن است؟ آقای خالقی به جای اینکه به ما بگوید که موضوع را به مراجع قضایی اطلاع خواهد داد، با سلب مسئولیت از خود، بار مسئله را بر دوش مالباختگان پروژه آریا عمران پارس گذاشت. 

این متقاضی با بیان اینکه مگر اداره کل راه و شهرسازی تهران اداره حقوقی و بازرس ندارد، گفت: وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی چه کاره است؟ چرا ما باید به دنبال کار این وزارتخانه برویم؟ مگر این وزارتخانه رابط بین متقاضیان و پیمانکار نیست؟ مگر ما مستقیم با پیمانکار سروکار داشتیم که حالا باید پیگیری کنیم؟ نقش آقای خالقی چیست؟ ایشان با سلب مسئولیت از خود، از بار مسئولیت شانه خالی می کند و ما را سر کار گذاشته است، این درحالی است که ایشان باید دنبال حق و حقوق ما متقاضیان باشد.

این متقاضی با بیان اینکه از آقای خالقی می پرسیم که رسیدگی به این پرونده چقدر زمان می برد و ایشان گفتند که مشخص نیست، گفت: آقای خالقی به جای عذرخواهی از 6 سال بلاتکلیفی و عدم تعیین پیمانکار جدید طی حدود یک سال و کم کاری وزارت راه از اینکه پروژه از آبان ماه سال گذشته متوقف بوده است، به ما می گوید که در حال مذاکره با پیمانکار جدید است اما بدانید که پیمانکار جدید با افزایش قیمت حاضر به ادامه کار است و پروژه قطعا با افزایش قیمت مواجه خواهد شد.

این متقاضی با بیان اینکه با اما و اگر و شاید، سرنوشت ما را به شانس گره زده اند، گفت: آقای خالقی منتی هم بر سر ما گذاشت و گفت که تلاش می کنیم که دهک های یک تا سه از کمک های مالی نهادهای مختلف و آورده های دولتی برخوردار شوند اما بقیه متقاضیان را سعی داریم که وامی تهیه کنیم اما قول نمی دهیم.

این متقاضی با بیان اینکه بسیاری از ما شامل دهک های یک تا سه نمی شویم، گفت: آقای خالقی به جای عذرخواهی کردن از اینکه 6 سال تمام سرمایه ما نابود شد و نه تنها صاحب خانه نشدیم که در این مدت هم اجاره دادیم و هم آورده دادیم، منتی هم بر سر ما می گذارد.

هیچ چیز برای از دست دادن نداریم

این متقاضی با بیان اینکه زندگی متقاضیان را در این 6 سال نابود کردند، گفت: برخی متقاضیان زنان سرپرست خانواری هستند که خرج خانواده خود را می دهند، یکی از آنها خرج 5 نفر را می دهد و چون پول رهن خانه اش را سال گذشته برای پرداخت آورده پرداخت کرد، در حال حاضر در مسجد زندگی می کند. برخی متقاضیان فرزندان با بیماری صعب العلاج دارند که کل درآمدشان را برای خرید دارو می دهند تا فرزندانشان فقط زنده بمانند. کسی را می شناسیم که برای 5 میلیون تومان مجبور به درخواست کمک شد و برخی متقاضیان با کمک های 50 تا 100 هزار تومانی توانستند به او کمک کنند. وضعیت برخی هم از این بدتر است.

وی افزود: دلالان و واسطه ها نیمی از پروژه را از دست متقاضیان اصلی درآورده و متقاضیان را به نقطه ای رساندند که انصراف داده و واحدهای خود را به قیمت ناچیز واگذار کنند. این گوشه ای از بلاهایی است که طی این 6 سال بر سر ما آوردند و ما را به نقطه ای رساندند که شرمنده زن و بچه خود شدیم و آنقدر تحت فشار هستیم که دیگر هیچ چیز برای از دست دادن نداریم.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی